2021-10-24 06:07:31, Boldog névnapot Salamon !
Kereés az oldalon

Körök- avagy hogyan csinálj kultfilmből tinihisztit

Andi - 2017-03-30 10:00:00
Filmajánló
filmajánló körök horror film márciusi filmek horror retro

Emlékeztek még a "Kör" című filmre? Hát persze hogy emlékeztek, bárki, aki csak a horror téma felszínét is kapizsgálja, találkozott ezzel a filmmel, és az szinte biztosan maradandó emléket hagyott benne. Fogadjunk, hogy nektek is megcsörrent a telefonotok a film végén! (Vagy csak az én barátaim ennyire viccesek?) 

Mindig is a "csúcson érdemes abbahagyni" elv híve voltam. Ha valami igazán jól sikerült, akkor arassuk le a gyümölcsét, fürdőzzünk a dicsfényben és lépjünk tovább emelt fővel. Nyilván ez csak az én újabb idealizált illúzióm, és hát ez a világ nem is az én világom, nem én vagyok a hatalom, az ész és az erő, csak ezzel tudom magyarázni azt, hogy megszületett a Kör újabb folytatásaként a Körök című horrornak szánt rettenet. 

2017_0321095818_andi.jpg
SPOILEREZÉS ON: 

Ugye egyáltalán nem klisé az, hogy a film főszereplője egy cuki tiniszerelmespár? Na jó, annyira nem tini, de főiskolás. 

A lány (Julia) nekivág, hogy megkeresse helyes egyetemista barátját (Holtot), aztán megint előkerül az a bizonyos videókazetta, amit ha valaki megnéz, akkor hét nappal később meghal, kivéve, ha addig le nem másolja és meg nem nézeti mással, aki aztán ugyanúgy meg fog halni, ha… és így tovább. 

A srác biológia-szakos tanára egy komplett piramis-játékot szervezett a Samara-videó köré, amit a technika fejlődésének köszönhetően már pendrive-ra is ki lehet másolni, és megnézetni mással, hogy az haljon inkább meg, ha nem elég ügyes. Innentől legyen elég annyi, hogy az önfeláldozó Julia (aki egyrészt életben akar maradni, de azt sem szeretné, ha más meghalna) eltervezi, hogy végére jár a rejtélyes ügynek.

A vége természetesen a rabul ejtett gonosz lélek szabadon engedése,  hogy az végre szabadon szökellhessen a szivárványon túl és akkor egyszer s mindenkorra vége  a tévéből kimászkálásoknak. 

A sztori ennyi. Senkit ne tévesszen meg a sok hangzatos leírás, én is ezeknek dőltem be.

 

Szóval ennyi a történet, és mégis, 103 hosszú percen keresztül sikerült az agyamat totál offolni. 103 perc.... ez rengeteg. Közben kétszer megnéztem az instat, és váltottam pár üzenetet is messengeren. És nem, nem maradtam le semmiről. 

 

 

Tehát ez most egy filmnemajánló, vegyétek elő az első részt, ha Samara témára vágytok,  ezt pedig, ha jót akartok,  a legnagyobb ívben kerüljétek el.

loading...


Szólj hozzá Te is!