2024-07-22 17:07:03, Boldog névnapot Magdolna !
Kereés az oldalon

Nyaralási tippek, ha csak pár napunk van kikapcsolódni

Kőhidi-Kovács Brigitte - 2017-06-16 10:00:00
Programok
nyaralás nyaralás belföldön nyaralás az országban nyaralás Magyarországon Balaton Siófok Orfű Győr

Kezdődik a vakáció, itt a várva várt nyár. Mindig várom a nyarat, már jóval előtte gondolkozom, hova is menjünk kikapcsolódni, ha vége a mókuskeréknek.

Mi van akkor, ha olyan helyen dolgozunk, hogy nyáron maximum 3 napra mehetünk el pihenni? Olyankor maradjunk otthon? Rendezzük otthoni dolgainkat? Vagy vágjunk bele egy kalandba?

Én mindenképp azt gondolom, hogy IGEN! 3 nap alatt is fel tudunk töltődni!

Kigyűjtöttem pár helyet, amit személy szerint bármikor (akár csak pár órára is) szívesen meglátogatnék!

 

1. Győr

Gyönyörű kisváros, ahol este gyönyörködhetünk a naplementében a part mellett. Kiváló éttermek, szálloda áll a rendelkezésünkre. Tényleg semmiben nem szenvedünk hiányt, ráadásul mindezt elég jó pénzért. Ha olcsó, jó szállást keresünk, ajánlani tudom a Natural Egészségcentrum és Panziót, ahol kedves a személyzet, kisebb wellness és fallabda lehetőség is van. Ha éttermet keresünk, akkor a Pállfy éttermet ajánlom, amit őszintén elég nehéz elkerülni, hiszen elég nagy „lefedettsége” van a város szívében. Isteni a pizzájuk! Nyámi... rágondolva meg is éheztem.

2017_0608200525_brigi4.jpg

 

2. Siófok

Nos a Balaton… hát igen nagy gyerekkori kedvenc. Homokos partot is találunk, nagy élet, bulik, de ha csendre vágyunk azt is megtalálhatjuk.

Nagyon vízpárti vagyok. Imádok csak a parton sétálni, vagy ücsörögni és nézni a vizet vagy épp képeket készíteni.

Itt is rengeteg jó étterem és szállás áll a rendelkezésünkre.

Itt a Bella Itália éttermet tudom javasolni a víztoronynál illetve, ha nagyon finom epres nutellás fagyira vágyunk, azt megtaláljuk az étterem melletti fagyizónál.

Szállásban itt mindenki döntse el, mire vágyik, nyüzsire vagy nyugalomra. Mert ha a nyüzsi mellett dönt, szuper lehet a  Pater apartmanok egyike, ami szintén jó árban található.

2017_0608200900_lake-balaton-2104267_960_720.jpg

 

3. Orfű

Orfű azaz a „pécsi tenger”

Ide akár baráti társasággal is mehetünk több napra. Vagy csak választhatjuk azt is, hogy mindennap „leugrunk”, ha a közelben lakunk. Nyaralót itt is lehet bérelni, kiváló pihenés, csobbanási lehetőség, esti grillezéssel fűszerezve.

2017_0608200525_brigi2.jpg

 

4. Budapest

Ha nyár és Bp, akkor neked aquapark. Egész napos kikapcsolódás, sok csúszda, jó móka.

Itt is a szokásos esti bámészkodás a víz mellett. Na persze a kedvenc hídon, ami a Szabadsághíd. Minden reggel ott szoktunk reggelizni a híd lábánál, miután betérünk a kedvenc pékségünkbe.

Szállásban nem tudom mit javasoljak, mert mindig más helyen fordulunk meg, éppen aktuális elképzelésünkhöz mérten. De például kiváló és jó árban van a Expo Congress Hotel.

Budapest a nyüzsgő életvitele ellenére lehet számunkra nyugodt.

2017_0608200525_brigi.jpg

loading...


Szólj hozzá Te is!