2022-05-21 15:09:05, Boldog névnapot Konstantin !
Kereés az oldalon

Vivi életmódja bónusz recepttel

Huszka Vivi - 2018-07-02 10:00:00
A nagy fogyidráma

 

#mirőlírjak

 

….egy receptet kellene összedobjak vagy esetleg valami lelki belső témát? Áh, nem megy… nem megy, mert nyár van, mert folyamat dolgozok, mert nincs energiám már erre, mert nem tudok írni (még mindig ezt vallom mondjon bárki bármit) de most megpróbálok. 

 

Régen írtam Nektek! Az agyam tele, hol pozitív, hol negatív gondolatokkal. Az életmódváltásban a helyzet változatlan! Küzdök még, de igazából talán nem is küzdés ez, hanem elfogadás . Napokban lettem 25 éves és talán így még nem határoztam el magam soha, mint most. Sohasem fogadtam el talán még magam úgy, mint most. Nem akartam sohasem úgy, mint most és ez az érzés nagy energiát ad nekem. Úgy vagyok ezzel az életmódváltással,hogy valami kattant az agyamban és rájöttem,hogy ez a túlsúlyos élet engem bekebelez és ez ellen tennem kell valamit. Próbálok az étkezésre odafigyelni és a napi mozgásra is. Hol épp bicajozok, hol gyalogolok vagy itthon tornázok.
Mert van itt valami fontos dolog, amit sokáig nem hittem el senkinek sem mikor mondta. Elfogadás! Egy szó, de nagyon sok mindent takar ez az egyetlen egy szó magában. Elfogadni az életed, a tested nagyon nagy feladat, nekem biztos! Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem talán ez volt a legnehezebb! Viszont higgyétek el szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy agyban a változás útjára tudjatok lépni! Tapasztalat! Sokáig hittem, hogy én elfogadom magam úgy ahogy vagyok, de rá kellett jöjjek ez nem így van. Akkor miben veszem észre, hogy tényleg elfogadom végre önmagam? Pl. mára már veszek egyberuhát magamra, mert miért ne tehetném meg?
Miért kellene megvonjak magamtól dolgokat csak azért, mert húsosabb vagyok az átlagnál? Nekem nagyon jó érzés volt, mikor egy pár hete vettem egy szürke ruhát, amit kineveztem a Balatonra strandrucinak „mert máskor úgy sem venném fel”, ahhoz képest imádom hordani és azóta vettem még egy ruhát! Tehát ez az érzés fertőző, vigyázat!

Szóval a lelkem köszöni jól van, a testem pedig átalakulás alatt még mindig és egy jó ideig úgy érzem ez így is lesz. 

…és ha már említettem a receptet megg az étkezést az elején, akkor:

 

Bónusz recept

Dia mindig piszkál, mert hát én olyan vagyok, aki a szószos cuccokat enné a szószos cuccokkal.

Tehát nagy kedvencemet hozom el nektek, amit egyik barátnőm ajánlott. Egyfajta minden vackot bele, szószos kotyvalék recept ez! 

Jómagam nem igazán szeretem a húst így, ahogy tudom kerülöm és nem erőltetem ha nem muszáj, ezért ebben a receptben sincs hús. (bocsi a húsevőktől)

2 főre csinálom a kaját mindig, de sosem tudom, miből mennyit rakok a serpenyőbe szimplán szemmérték alapján főzök. Így van, hogy több napra sikerül kaja. 

 

Ami kell ehhez az ételhez:

-1 zacskó (vagy épp frissen szedett) zsenge zöldborsó (mi a lidl-ben szoktuk venni)

-1 kisebb fej vöröshagyma

-naturjoghurt (kb . egy nagy dobozost igényel, de úgyis látni fogod mikor lesz jó szaftos)

-só, bors (én szoktam oregánót is belerakni)

-penne tészta,rizs vagy bulgur vagy ki hogyan eheti/eszi

 

Vöröshagymát összedarabolom apróra, pici olajon megpirítom, mint mikor a húshoz készítem elő. Borsót rádobom a hagymára, plusz a só bors kombóval meghintem. Kicsit hagyom, hogy a borsó megpuhuljon, átmelegedjen majd, ráöntöm a joghurtot összeforralom és láss csodát 20 perc alatt minimális összetevőkből brutálfincsi tápláló kajcsid lesz.  Hidegen melegen is fogyasztható!

Lakjatok jól!

2018_0701210921_36454479_983551395138844_1345343190588194816_n.jpg

 

Én most ennyi voltam de ígérem jövök még!

puszipacsi Vivi

 

loading...


Szólj hozzá Te is!