2024-05-06 08:36:36, Boldog névnapot Ivett,Frida !
Kereés az oldalon

Madártej pofon egyszerűen

Nabana - 2020-01-21 10:00:00
Dia konyhája
madártej egyszerű receptek

Sziasztok. Ma kicsit eltérek a megszokottól. Ma az egyik kedvenc sütimet, édességemet, desszertemet fogom nektek megmutatni. Édesanyámtól tanultam a receptet, aki szintén eléggé szereti ezt az édességet, azonban mivel elég szuttyogós nem sűrűn csinálta meg. Aztán talált egy gyorsan és egyszerűen kivitelezhető verziót.

Figyelem, kezdő szakácsok, ha valaki szeretne kedvezni egy kicsit magának, a párjának, a családjának vagy bárkinek a környezetében, aki imádja a MADÁRTEJET, na az most kap egy körülbelül 15 perces verziót.

Szóval a madártej hozzávalói 1 adaghoz, ebből körülbelül három nagy mély tányér (régi menza szerű) jön ki, attól függ hogy osztjuk.

A sodó részéhez:

  •         4 tojás sárgája
  •      csomag vaníliás puding (jó tanács, hogy a LIDL-ösnek van egy enyhes sós utóíze, szóval ha valakinek ez kellemetlenséget okoz, használjon másfajtát)
  •        9 dl tej (szintén halkan jegyzem meg, hogy ezzel a mennyiséggel nekem konkrétan egy puding állagú szilárd alap lett, tehát akár mehet bele több tej is, de majd látjátok, amikor csináljátok, hogy nektek az úgy jó-e)
  •         2-3 evőkanál cukor ízlés szerint (nos ez nálam úgy szokott kinézni, hogy legalább két csomag vaníliás cukor után megnézem mennyi cukor kell még bele)

 

A madárkákhoz:

  •          4 tojás fehérje
  •          1-2 evőkanál cukor

A sodó elkészítése pofon egyszerű a szétválasztott tojás sárgájához hozzáadom a pudingport, csomómentesre keverem, majd felöntöm a tejjel és folytonos kevergetés mellett felfőzöm éppen sűrűsödésig. Ezek után hozzá adom az 1-2 csomag vaníliás cukrot, meg az ízlés szerinti cukrot. Ha úgy látom, hogy olyan állagú amilyenre akartam, akkor elkezdem kiadagolni a kis tányérokba vagy épp mikor mi van kéznél.

Ezek után a fehérjével foglalkozok. A 4 fehérjéhez hozzáadom a cukrot (mehet bátran akár ebbe is egy kis vaníliás cukor, ha valaki úgy szereti), majd robotgéppel felverem. NAGYON FONTOS, hogy olyan tálba tedd ezt a fehérjét, amit mikrózni tudsz. Mert miután kemény habbá verted a tojásfehérjét be kell tedd a mikróba. A mikró teljesítményétől függően kezdd 1 perccel a műveletet, ha kivéve azt tapasztalod, hogy még tapad az ujjadhoz a fehérje akkor dobd vissza, legalább fél percre. Vigyázz, hogy inkább kislépésenként mikrózd. Amikor eléri azt az állagot, hogy már nem, vagy csak kevésbé tapad az ujjadhoz a madárka akkor kivéve adagold rá a sodóra és már kész is. Várd meg míg kihűl, majd tálalhatod, de akár melegen is neki állhatsz, akkor viszont garantált a hasfájás utána.

Az elkészítés egyáltalán nem bonyolult, ha azt nézem, hogy az eredeti receptek azt írják, hogy tejben főzögesd a madárkákat.

Mindenkinek sok sikert az elkészítéshez, kommentben vagy a facebook oldalunkon a cikk alatti kommentekben várjuk az elkészült finomságokat, ha van kedvetek megmutatni.

loading...


Szólj hozzá Te is!