2020-05-31 09:46:29, Boldog névnapot Angéla,Petronella !
Kereés az oldalon

A tökéletes menyasszony

S. Nagy Noémi - 2019-07-11 10:00:00
Elv/érzek
menyasszony esküvő esküvői szervezés

2019_0612114721_tokeletes-m.jpg

A tökéletes menyasszony ismérve, hogy nem hagyja az utolsó pillanatra a szervezést. Minimum másfél évvel, de ha nem akar lebőgni, akkor 2 évvel az ő nagy napja előtt precíz, alapos szervezésbe kezd. Ez kizárólag az ő nagy napja lesz.

A szervezés a lánykérést követően 24 órával bekövetkezik, egy perccel sem később. Csatlakozás fórumokhoz és csevegőkhöz, véleménykikérés ismeretlen menyasszonyoktól. Nem vagyunk többé kis fruskák! Lassan asszony lesz a leányból.  Egy ismeretlen véleménye sokat nyom ám a latban, főleg ha ízlésről és külsőségekről van szó. Szinte érezni a monitorokon áthatoló közös szívdobbanást: Szintet léptünk. Élet és halál ura lett a tökéletes menyasszony, aki a szolgáltatókat térdre kényszeríti. Nem lesz itt ész nélküli pénzdobálás! Majd ő figyel!

Atyaég! A szülei képesek voltak egy bisztróba elmenni és ott mulatni hajnalig? Semmi homok szertatás, közös faültetés, pillangó reptetés, felkapott ceremónia mester? Egy fehér abrosz volt és a menyasszonyi csokor az asztalfőn? Mekkora proliság! Nem érdekelte őket az ültető kártya betűtípusa? Nem csesztek le legalább egy dekorost, hogy nem megfelelő árnyalatú a masni a székeken? Prosztó egy világ volt!

A tökéletes menyasszony mindent szeretne, de azt is a feléért. Ha beledöglik, ha végén hitel lesz akkor is meglesz az, ami  másoknak ( szomszéd, barátnők). Jánossal már külön szobában alszanak az esküvő előtt 2 hónappal, miután a tökéletes menyasszony dührohamot kapott a torta kiválasztásánál közvetlenül azután, hogy kiakasztotta a hatodik sminkest a próbasminknél, pontosan azután, hogy elmondta a barátnőjének, hogy nincs egy normális fodrász a városban, aki meg tudná csinálni a haját.

A tökéletes menyasszony balga módon azt hitte élete legszebb napja várja, de ehelyett csak pusztulás, reggeli veszekedés és hullafáradtság. Jó, hát, mindenki eljött. Mindenkinek ízlett az étel. Persze, a semmirekellő pincérek tuti szétlopták magukat és az egyik sültes tálon kevesebb volt a rántott hús. A fotós is pont akkor bírt leülni, meginni egy pohár kólát, amikor ő annyira jól nézett ki. Na, mindegy jó volt, szép volt, jól érezte magát mindenki.

Úgy elrohant az a nagy nap. A tökéletes menyasszony azon töpreng miért is nem lett volna jó úgy, ahogy annak idején a szülei csinálták? Főleg annak tükrében, hogy a szervezés tovább tartott, mint maga a házasság.

loading...


Szólj hozzá Te is!