2024-05-28 06:07:04, Boldog névnapot Emil,Csanád !
Kereés az oldalon

365 Szürke Nap 50 Árnyalata: a BDSM-ről igazából...

Pásztor Dániel - 2020-07-16 10:00:00
Nem tabu
bdsm szex kötözés nemtabu élvezet fenekelés szadomazo

18 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

365 szürke nap 50 árnyalata, avagy a BDSM igazi arca.

 

Az elmúlt években egészen nagy port kavart, és tulajdonképpen talán divathullámot is elindított a BDSM ábrázolása a fenti címbe fésült két művel: A Szürke 50 Árnyalata, illetve az egészen frissen elkészült 365 nap című filmmel. Mindkettő erotikus töltettel rendelkező romantikusnak szánt filmnek készült, afféle könnyed „női regénynek” (a szerző elnézést kér azoktól, akik ebben a jelzős szerkezetben szexizmust vélnek felfedezni) szánt művek. Pontosabban a marketing szerint afféle hatalmas tabudöntögetés, illetve kisebb szexuális forradalom kirobbantói, hiszen a BDSM (kötözés, fegyelmezés, dominancia, alávetettség, szadizmus, mazochizmus), ami közkeletűen leginkább „kötözős szexként” él a köztudatban, és meglehetősen tabunak számít még ma, a filmek után is, a társadalom pedig rejti ezeket a többi fétissel együtt éjjeli titokként a hálószobában. 

Ez a fajta szexuális kultúra betegesnek és aberráltnak hat a köztudatban, és esetenkénti filmes ábrázolása is ezt közvetítette, elég, ha az Elemi Ösztön című filmre gondolunk.

De most jól felkavarta az állóvizet, és tökéletes bemutatásával mainstreammé tette a kötözést az ágyban… HÁT NEM!

Az elfogadtatás már az ábrázolásnál megbukott. A két könyv, és a filmek BÁNTALMAZÓ kapcsolattal kapcsolják össze TÉVESEN, méghozzá a klasszikus pszichopata-áldozat kapcsolatként bemutatva, ami sokszor a bántalmazó kapcsolatok esetén is szélsőségesnek számít, mivel ennek a lélektana jóval árnyaltabb, és komplexebb, minthogy ilyen kétpólusúként leírhatnánk. De a két film sajnos pontosan ezt a téves képet mutatja be. Pedig valójában a BDSM-hez vonzódás okait nem különösebben tudjuk, és a tudósok között is máig vita van arról, hogy összefügg e bármilyen pszichés zavarral. De eddig inkább olyasmiről hallani, illetve olvasni, hogy milyen pszichés zavarok fordulnak elő ritkábban, illetve, milyen pozitív hatásai vannak.

A BDSM igazi arca. A továbbiakban a közkeletűség és az egyszerűség kedvért „kötözős szexnek” nevezzük.

 

1.Bizalom és felelősség

Ha kikötözős szexről beszélünk, akkor bizony nem bántalmazóról és áldozatról beszélünk, hanem két ember lehető legmélyebb bizalmat élvező kapcsolatáról. Ugyanis az irányítást és önmagunkat, önrendelkezésünket a másik kezébe adni a lehető legnagyobb bátorságot, és bizalmat igénylő tett. Nincs is nagyobb bizalompróbája egy kapcsolatnak, mint kötözni, és megkötözve lenni. Akit megkötöznek, az életét bízza rá a párjára, aki pedig kötöz, az pedig megtapasztalja milyen a húsbavágó felelősségérzet a másik iránt. 

2. Nyitottság és őszinteség

A kikötözős szexhez szükséges egy hatalmas nyitottság is, nemcsak a párunknak, hanem önmagunknak is, hiszen a vágyainkat szeretjük magunk előtt is tagadni, részint, hogy csökkentsük a sóvárgást, részint pedig a társadalom elítélése kiváltotta szégyenérzet miatt. Ezért a kötözős szex sokak számára a fantáziákban ragadt, meg nem élhető vágyak kategóriába esik.

3. Kommunikáció és odaadás

Ahhoz, hogy a párunkat kikötözhessük, legelőször is: tudatni kell vele, hogy mit szeretnénk. Ez csakis olyan párkapcsolatokban működik, ahol remek a kommunikáció. Ahol nincsen szégyenérzet önmagunk felvállalásában, valamint a megfelelési kényszer miatt sem kell lemondanunk a vágyainkról. Ha pedig magunkat engedjük megkötözni, akkor pedig az említett erények mellett odaadásról teszünk tanúbizonyságot. Persze emellett mindez kölcsönös is.

4. Érzelem és hűség

Noha nem a romantika jut eszébe a konvencionális szexuális szokásokat folytatók eszébe a kötél, bilincs, ragasztószalag, korbács láttán. De mégis, az előző pontok összessége mutatja, hogy az ilyen kapcsolatok igazán érzelemmel telítettek, és az elért intimitás mélységétől nagyon jótékonyan szorossá válnak. Hiszen ezek közös, titkos boldogságszertartások, amiben az egész világegyetemből csak nektek kettőtöknek van benne részetek. 

5. Stresszmentes szabadság

A vágyak szabadon megélése, különösen az első alkalmakkor, amikor igazán újdonság, egészen drogokhoz hasonló jótékony eufóriát, felszabadultságot okoz. Ebben tulajdonképpen a kötözős szex tabu státusza még fokozó is lehet. Továbbá a vágyak megélése összetöri a lehetőségek korlátját, ennélfogva mérhetetlen szabadságérzés is párosul mellé, hiszen kölcsönös beleegyezéssel szabadon meg lehet olyat tenni, amire vágytunk, de korábban sohasem mertünk volna.

6. Izgalom és élvezet

A vágyak megélésének lehetősége, és megvalósulása olyan extra libidót, és gerjedelmet ad, amit nehezen lehetne szavakkal leírni. 

Ahogy az engedelmesen odaülő párod kezét hátra kötöd, vagy egyenesen az ágyhoz kötözöd, az egy semmi máshoz nem hasonlítható érzéki előjáték, amely az orgazmuskészséget is nagyságrendekkel növeli. A szerelem és a test összeolvad, ahogy csak a csuklók a kötelek rabjai lesznek. És leírhatatlan élvezet amikor látod a megkötözött párod szeretkezés közben a közös ritmusotokra vonaglik a kötelek fogságában. Ahogy a párodnak is teljes feloldódást ad a rabság biztonsága. És a beteljesülés pillanatában tiétek a következő ősrobbanás az univerzum piciny szegletében.

A BDSM pszichológiájáról és hatásairól bővebben olvashattok itt.

Ha kedvet éreztek rá, próbáljátok ki! Tisztázzátok, mit szeretnétek, mit engedtek, és ügyeljetek a biztonságra. És egyezzetek meg egy biztonsági szóban, vagy jelben, amellyel, ha balul sül el a dolog, leáll mindkét fél. Ennek biztonságában átadhatjátok magatokat a titkos vágyaitoknak, és elmerülhettek a beteljesülésben.

Megéri! Szeretkezzetek!

 

Komolyatalan befejezés rész:

Ne feledjétek....A BIZTONSÁGI SZÓT....:P:

loading...


Szólj hozzá Te is!