2022-09-28 17:38:40, Boldog névnapot Vencel !
Kereés az oldalon

Trust me baby II.

Magyar Gina - 2018-10-29 10:00:00
Nem tabu
csalás instagram csalók internetes csalók internetes csalás

…nem is tudok más címet adni a kis irományomnak, mert csak ez jut eszembe akkor, ha a legutóbbi – nem éppen rövid – történetre gondolok. Sokáig nem kell kutakodnom az emlékeimben, mert csak a napokban zárult le végleg a romantikus csalós sztori és nemcsak a Scottos.

Szóval most néhány dolgot korrigálnom is kell, hiszen, ahogy az előzőekben írtam, azt gondoltam, hogy Scott, a csaló az az ember volt (kinézetre), akivel beszélgettem, hiszen küldött a kezéről fotót, ahogy kértem. Nos, ez SEM volt igaz. „Scott”-ot nem Scottnak hívják, nem létezik, csak egy minden hájjal megkent igazi csaló volt. Sosem fogjuk megtudni, hogy hogy nézett ki valójában, de azt most már tudom, hogy a fotókat – amiket nekem küldött – kitől lopta el.

Csaknem kéthavi – nem folyamatos – kutatásomba telt, mire rábukkantam a fotók igazi tulajdonosára, arra a gyönyörű emberre, akiről én azt hittem, a csaló az. Nos, az Instagramon Abbsieuk nick néven elérhető – bárki számára megtekinthető csoda a valódi tulajdonosa a képeknek, aki valóban orvos, de nem amerikai, hanem Anglia és Spanyolország között utazgató testépítő (is).

Nagy segítségemre volt a végső megoldásban a Google fotókeresője, amely a Scott által legutóbb nekem küldött (Abbsieuktól lopott ) fotót már be tudta azonosítani az igazi tulajdonosra…

Igen, Scott hazugságai nem értek véget azzal, hogy feljelentettem, „elástam” stb. Mert csak izgatta a fantáziámat és levettem a tiltást róla viberen, időnként újra írt. Folytatva történetét, immár visszautazva az USA-ba stb. Nem igazán értettem, hogy erre miért volt szükség egyébként, hiszen jól tudta, pénzt nem fog kapni. Persze most, hogy szembesítettem azzal, hogy kitől lopja a csodálatos fotóit, rögtön eltűnt végleg viberről, ám Instagramon (ahol anno megismerkedtünk) továbbra is ott volt a kamu profilja dr. Scott Alden néven.

Írtam tehát Abbsieuk-nak, hogy egyébként lopják a fotóit és röviden elmeséltem neki, milyen célra használják a pofiját. Ezt követően ő is közzétette, hogy csaló ólálkodik fake profillal a fotóival, és ma végül az én nyári bejelentésem és Abbsieuk-é is beérett mostanra, küldte az értesítést az Insta, hogy eltávolították dr. Scott Alden profilját. Az ő története tehát ezzel végleg véget ért, én pedig nyertem egy igazi embert, akinél szebbet szerintem a föld nem hord a hátán...

Közben azért más csaló is megtalált, egy másik ismerkedős oldalon, aki nem tudhatta, hogy mennyire kitanultam a mesterséget az utóbbi időben és hiába az egyébként átlagos, de cuki kinézet, a videó küldés – ugyebár ezt Scott sosem tette meg -, hiába a nevemre szóló papírra írt és (látszólag) önmagával együtt lefotózott szülinapi köszöntés…én azért résen voltam és ismét a Google fotókeresője segített rajtam. Itt viszont a szembesítés más „eredményt” hozott. Ugyanis a magát Jeannak hívató csaló valamilyen módon belemászott a telefonomhoz tartozó cloudba, és olyan fotókkal kezdett el fenyegetni, amiket én sosem küldtem el neki. Hát bizony volt 1-2 kompromittálásra alkalmas fotó a telefonomban, habár sok mindent nem tudott volna velük kezdeni, mert arc egyikhez sem volt. Fenyegetett, hogy hova fogja feltölteni, letiltottam stb. Nos, minden csoda három napig tart, ő meg nyilván csak blöffölt…nagyon pénzt akart természetesen.

Most már azon gondolkodom, hogy vajon hol van az a pont, amikor hihet az ember bárkinek, aki a neten van? Vagy csak azoknak higgyünk, aki szembe jön az utcán és érzed a testmelegét, vagy az illatát? Csak az lehet valós? Jelenleg tényleg olyan érzésem van, hogy akkor az internetet és a közösségi oldalakat csak csalók használják?

Nem húzom most hosszúra, mert mindenki átgondolhatja az ismerősei listáját, ez persze nem felbujtás, de az biztos, hogy mostantól mindenkit törlök és szelektálok, aki bejelöl és nem ismerem személyesen is, kivéve Abbsieuk-ot :D

loading...


Szólj hozzá Te is!