2021-12-02 05:13:02, Boldog névnapot Melinda,Vivienn !
Kereés az oldalon

Nyaralásra fel! Avagy hogyan zajlanak az előkészületek?

Németh Klaudia - 2017-08-04 10:00:00
Aktuál
nyaralás készülődés nyaralásra mit felejtettem el nyaralunk hurrá nyaralunk hova menjünk nyaralni hogyan csomagoljak csomagolás praktika veszekedés boldogság pihenés kikapcsolódás

Ha az ember dolgozik, és egy deka szabadideje sincs az év 88,97 %-ában, akkor számára egy négy napos nyaralás is maga a mennyország. Egészen addig, míg nem közeledik az a bizonyos nap, amikor is útnak kell eredni. Mármint, ha nő vagy. Mert a pasik tényleg nyaralni mennek és nem gondolják túl a dolgot. De mi nők? Mi nagyon nem ilyenek vagyunk! Tehát vegyük sorra! Hogyan is készülünk a nyaralásra?

1. Alapos tervezés

A sikeresen lefoglalt szállást hosszas tervezés előzi meg. Így az augusztusi pihenést feltétlenül kezd el körülbelül februárban megtervezni. Körülbelül mekkora kiadás lesz az üzemanyag, a kaja, mit kell magaddal vinni, milyen lehetőségeitek lesznek, milyen programok lesznek akkor a környéken, ésatöbbi. Persze addigra az üzemanyag drágább lesz, így a költségvetésedet hetente kalibrálod át. No és ezerszer szidod meg a programajánlókat, hogy miért három héttel nyaralás előtt töltik fel a koncertek, programok listáját. Egy tanács! Engedd el és tényleg spontán élvezd a nyaralást!

2. Egy héttel nyaralás előtt

Nincs ruhád! Nincs cipőd! Nincs megfelelő sminked! Nincs bevásárolva. Fontos, hogy negyedóránként hívd fel a párodat, hogy a héten ki kell takarítani a kocsit, tele kell tankolni, és alaposan le is kell mosni. Még fontosabb, hogy legalább két drága ruhát és három fürdőruhát szerezz be erre az egyszeri alkalomra ahelyett, hogy jót fröccsöznétek a parton az árából a pároddal. Érezd az iróniát! Nem a ruhákról és a tiszta kocsiról fog szólni a nyaralás jobb esetben, hanem az élményről és rólatok!

3. Egy nappal nyaralás előtt

Ha olyan szerencsés vagy mint én, akkor valószínűleg épp túlórázol és könyörögsz, hogy bolt zárás előtt végezz a munkával, mert el kell menni bevásárolni, be kell csomagolni azt a ruhádat, ami valójában nincs is, és még szendvicseket is kell gyártani. Valójában az utak mellett rengeteg reggelizési lehetőség jön majd szembe, amivel sok időt spórolnál meg és nem sokkal lenne drágább sem, mint az előre legyártott, feleslegesnek bizonyult, végül kidobott szendvicsek. Mert ugye tudod! Ahol meg kell állni pisilni, ott tuti kaja is lesz... és tuti vesztek is. Elvégre nyaraltok!

4. A nyaralást megelőző éjszaka

Miután a párod a szatyorba bedobta az alsógatyáját, a két pólóját, egy rövidgatyát és egy nadrágot, te vészesen agyalsz, hogy a 3 ruhádat, 4 fürdőruhádat, váltás ruhákat, rövid, hosszú felsőidet és a téli kabátodat HA VÉLETLEN NYÁRON NAGYON HIDEG LENNE, hogyan erőszakold bele a gigászi vörös bőröndödbe rájössz, hogy utálsz nyaralni hisz neked nincs is erre időd se, kedved se, és gyűlölöd, hogy nincs egy darab ruhád se. Ne felejts el összeveszni mindenkivel mielőtt indulsz! Biztos ami biztos, alapozd meg a jó hangulatot. Ha pedig jobbnak látod, szerintem ne rakd el a fél szekrényedet négy napra, mert tuti nem kell annyi ruha, és a teljes sminkkészleted nélkül is jól fogod magad érezni! Főleg a hegyen felfelé mászva, miközben szakad rólad a víz!

5. Indulás!

Miután minden összeállt és elindultatok, egyszer-egyszer vesszetek össze az útviszonyokon, a magnóból szóló zenén és a másik vezetési stílusán.
Vagy érezzétek jól magatokat, engedjétek el a stresszt, a munkát és szóljon az a néhány nap tényleg rólatok, és ne a megfelelési kényszerről a külvilág felé! Az meg már megint más, hogy alig várjátok majd, hogy végre újra itthon legyetek és minden folytatódjon a régi kerékvágásban.

Kellemes pihenést azoknak, akik még előtte állnak!

2017_0731195947_luggage-1685861_960_720.jpg

loading...


Szólj hozzá Te is!