2022-01-28 20:16:01, Boldog névnapot Károly,Karola !
Kereés az oldalon

Kiegyensúlyozott élet dolgozó anyaként?

Kőhidi-Kovács Brigitte - 2017-07-08 10:00:00
Pubi
anyaság csodanő csodaanya anya mennyi feladata van egy anyának? igazi anya anya egy csoda

2017_0703145727_mom-2208928_960_720.jpg

Napjainkban nőnek lenni nem egyszerű! Sok feladat hárul ránk, még akkor is, ha van mellettünk egy szerető férj.

A munka világában is helyt kell állnunk, a családot is össze kell fognunk, főzni, mosni, takarítani és még sorolhatnánk, mi minden vár egy dolgozó anyára nap, mint nap.

Hogyan lehet mindezt örömmel, türelemmel bírni? És mindenhol jól teljesíteni? Hogy egyik terület se sérüljön?

A gyereket reggel gyorsan „lepasszoljuk” az óvodába vagy iskolába, utána rohanás be a munkahelyre. Ott tökéletesen meg kell(ene) csinálni a ránk bízott feladatot, majd gyors rohanás vissza a gyerekért az iskolába. Onnan haza, de valamit ennie is kéne a családnak, tehát gyors vacsora készítése a cél. Ha apa is időben hazaér, és azon szerencsések közé tartozunk, akiknek a férjük tud és akar is főzni, szerencsénk van, becsüljük meg érte!

A gyerekeknek persze általában leckéjük is van és még tanulniuk is kéne. De hát ennyi minden, hogy fér bele 24 órába úgy, hogy még időt is kellene hétköznap is együtt tölteni, a mindennapok túlélése és rohanásán kívül?

Ha megcsúsztunk hétköznap a teendőinkkel, próbáljuk hétvégén behozni a lemaradást.

Nyilván nagyon nagy segítség lehet, ha van nagyszülő, aki be tud segíteni a mindennapokba! Nekik is jó, hiszen továbbra is aktívak maradnak így, érzik, hogy számítanak rájuk.

Viszont, akik egyedül kell, hogy megoldják, sokszor belefáradhatnak a hajszába.

Bármelyik csapatba is tartozik az  ember, mindenképp megéri anyának lenni, hiszen gyermek mosolya elfeledteti az éppen aktuális nehézséget amiben van az ember!

 

 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!