2024-05-28 05:46:51, Boldog névnapot Emil,Csanád !
Kereés az oldalon

Kick Your Heart: Tri Martolod klip

Pásztor Dániel - 2019-11-04 10:00:00
Film-Színház-Muzsika
kick your heart zenekar klipp zene dal breton. punk

Bretagn-i dal, kanadai-lengyel-magyar koprodukcióval.

A Kick Your Heart zenei projekt ismételten egy zenei csemegével jelentkezett. Ezúttal egy több együttesnél is népszerű bretagne-i népdalt dolgoztak fel, amely breton nyelven hangzik. A dallamvilága, valamint a nyelve szervesen kapcsolódik a megtelepedett breton törzsekhez, és Bretagne mindig is tartalmazott kulturálisan egy nagy adag kelta ízt. A dal címe Tri martolod, azaz három matróz. 

A dal maga Alsó-Bretagneban keletkezett a 18. században, és arról szól, hogy három matróz útra kel Új-Fundlandra, majd pedig egy romantikus találkozásra hívó párbeszéddé alakul a dal tartalma. A dalt legelőször Alan Stivell egy mályik híre breton-kelta zenész jelentette meg először 1972-ben a Tri Yann együttes a Tri Yann an Naoned albumában, ezután nagyon népszerű lett az Eluveitie nevű svájci folkmetál együttestől  Inis Mona (Mona szigete, druidaképző központ volt a régi kelta időkben) néven jelent meg 2008-ban a Slania albumban, valamint említésre méltó még egy csodás hangú bretagne-i énekesnő, Norwenn Leroy tolmácsolásában, ami a Bretonne albumban jelent meg 2010-ben.

A zenei projekt sajnos örökké énekesnőt keres, aki éppen ráér, sőt ezúttal dobost is keresnie kellett, aki elválallja a produkciót. Ismét egy közismert Youtuber énekesnő vállalta el örömmel, aki nem más mint Maude Théberge, a dobos posztot pedig egy igazi tűzrőlpattant lengyel lány, Patrycja Wojkowska töltötte be, átlagon felüli lelkesedéssel. Így vált a produkció kanadai-lengyel-magyar koprodukcióvá. A zeneszerző, hangszerelő gitáros posztot természetesen a projekt atya, producere, pápája, rabbija, elnöke és kancellárja Tamasóczki Bence töltötte be, basszusgitáron a mindig profi Takács Róbert, ír furulyán pedig Pásztor Dániel játszott, az operatőreink (ami lehetett volna operettbicska is) pedig Bathó Márk és Varga Tibor voltak. 

A masterelést, a zseniális hangmérnök és alkotó zenész, Pálvölgyi Ferenc, az óbudai ROCK OUT Stúdió és Próbaterem tulajdonosa és vezető hangmérnöke végezte, aki az értékes tanácsaival egyszer meg is mentette a produkciót a végveszélytől.

A feldolgozott dal mostanában a nagyon mainstream kelta punk stílusban íródott, amelynek a műfajalapító zenekara a Dropkick Murphy’s, a Flogging Molly, vagy akár hazai színtéren a Paddy and the Rats és a Firkin. A műfaj népszerűségét a lendületes punk ritmus, és az ír zenei dallamok, tánc és kocsmadallamok teszik egy rendkívül energikus, bulizós szórakoztató crossover műfajjá, így a rockerek, a metálosok, és a kelta, és a viking folkzenét szeretők is kedvelni fogják.

A zenei projekt pedig halad tovább a saját maga által kijelölt úton, a producer és zeneszerző, Tamasóczki Bence által megírt dalokat valóssággá és vélhetően nemsokára (reméljük azért a következő 100 évet nem túlhaladva) megérkezik a következő klipp is.

 

loading...


Szólj hozzá Te is!