2021-12-02 05:14:52, Boldog névnapot Melinda,Vivienn !
Kereés az oldalon

Biciklizésre fel!

Németh Klaudia - 2017-07-24 10:00:00
Bűvös 7es
biciklizés nyári sport sport mit sportoljak nyáron fogyjunk biciklizve életmód hashtag életmód ducisport biciklizés

A nyár általában meghozza az ember kedvét a sportoláshoz. Mármint addig biztos, még ki nem lép a tűző napra. Ha ezt megtette, akkor könnyen megvan, hogy visszafordul és inkább nézi tovább a kedvenc sorozatát a hűvös szobában. Viszont estefelé az idő elviselhető lesz, a szúnyogok még épp nem támadnak, és tökéletes az idő a sportolásra. 

Mi van akkor, ha nem szeretsz tornázni, nem szeretsz futni, úszni és konditerembe járni, de szükséged van a mozgásra? Biciklizz!

A biciklizés elengedhetetlen kelléke a jó bicikli. Nekem még az sincs, mégis sokat biciklizek. Ennek pedig több oka is van.

2017_0615085824_asphalt-1867328_960_720.jpg

1. A biciklizés sport!

Mármint tényleg sport, ha nem éticsiga tempóban próbálod az adott távot megtenni. A legalább 15 km/h feletti teljesítmény valódi eredménnyel is szolgál. Ha pedig ennél is jobban bírod a tempót, akkor ne állj meg, csináld! A bicajosok körében is elterjedt az intervall edzés. Ez azt jelenti, hogy bizonyos távokat kímélő tempóban, míg bizonyos távokat keményen, mindent bele erővel csinálnak végig. Napi 10 km biciklizés már rövidtávon is látványos. Pedig 10 km körülbelül kb. 30 perc alatt teljesíthető. 

2. A szabadság érzése

Ismerős az érzés, amikor a biciklin a hosszú hajadba belekap a szél és átfut rajtad a szellő? Szerintem az egyik legfelszabadítóbb érzés. Benne van a szabadság, és az érzés, hogy végre tettél valamit magadért, úgy igazán! 

3. Kikapcsolódás

A biciklizés lehet magányos sport, ha éppen nem vágysz társaságra. Ekkor dugd be a füledet, menj "kocsimentes" területre, és remek zenékre relaxálva kitekerhetsz a világból. 
Ha pedig jöhetnek a haverok?! Na kérem, az a valódi kikapcsolódás! Fel a hűsítő italokkal, a szenyákkal, a piknik kosárral, és irány a nagyvilág! Egy jó 50-60 km-es bicikli túra megannyi nevetést tartogat magában, amit évek múlva is emlegetni fogtok! Legalább annyira, mint a bőrkeményedéses hátsó feleteket!

4. Örök élmény

Mint ahogy említettem, a biciklizés egyetlen fontos kelléke a jó bicikli. Itt pedig a jó szón van a hangsúly. Viszont ne keseredj el, ha rossz biciklid van, az is tartogat magában életre szóló élményeket. Hogyan húzott haza a haverod 20 kilométeren át, mert kilyukadt a bicajod, hogyan rollereztél vele haza, mert nem sikerült a láncot visszatenni, hogyan ékeltél egy fadarabot a letört pedálod helyére. Mind olyan élmény, amin mai napig jókat kacagok. Persze csak utólag!

5. Túrázás

A biciklizést sokan komolyan űzik. Ezekhez azonban már tényleg komoly felszereltség, kondíció és túrabicikli szükséges. De belegondoltál már mekkora büszkeség töltene el, ha elmondhatnád, hogy letekertél a Balatonra? Feltekertél Budapestre? Hányan mondhatják el? Egyszer ki kell próbálni!

2017_0615085824_bicycle-1868162_960_720.jpg

6. Naptej

Mivel arról írok, hogy nyáron jön meg a kedved a bicajozáshoz, ezért  ha jót akarsz magadnak, akkor egy naptej sem jön rosszul. De csak ha nem szereted a grillhús illatát a testeden. Azért ha bekened az arcod és a felkarod ügyelj rá, hogy a combodra ne rakd rá a krémes kezedet, vagy kend be azt is. Ellenkező esetben egy hatalmas hófehér tenyérnyom fog rajtad látszani pár napig, pár hétig vagy egész nyáron.

7. Biciklin nincs zéró tolerancia!

Ha mindenhova kocsival jársz, akkor mindig figyelned kell. Ha biciklire váltasz, akkor nem akadály a strandon elkortyolt sör, az este elfogyasztott száraz fehér bor, a haverokkal lehörpintett tequila sem. Hogy látod? Nem éri meg egy kis kikapcsolódásért két kerékre váltani? Mindenesetre a mértékletességre itt is ügyelj, mert nagyon csúnya sebeket lehet szerezni a "Bluescompany artistájaként".

 

Na gyerünk! Induljunk biciklizni!!!

loading...


Szólj hozzá Te is!