2024-06-18 06:40:19, Boldog névnapot Arnold,Levente !
Kereés az oldalon

Idő

Pálfy Zsuzsanna - 2020-08-10 10:00:00
Vendégcikkek
idő kevés kihasználni az időt

Az idő a legnagyobb érték az ember számára. Sajnos van, amire túl kevés idő jut és van, amire bizony túl sok is.                                                                                                               Csak, hogy egy-két példát említsek:                                                                                                                                                                                                                                         

Nem jutott idő, annak a fiatal közismert sportoló férfinak, hogy többet legyen a családja, barátai körében, mert legyőzte az a bizonyos rettegett kór. Állandóan azt hangoztatják, hogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás, az milyen egészséges. Sajnos ezesetben is ellehet mondani, hogy mindig van kivételes eset.

Nincs idő arra, hogy egy kilenc hónapos kisbabának egy étteremben, leturmixoljanak egy húslevest, így anyukájának kézzel, villával kell összenyomkodni a benne levő zöldségeket, egyebeket. Mondhatom, nagyon gusztusos volt, ráadásul emiatt a szerencsétlenkedés miatt, nem is evett valami sokat az említett gyermek. Mivel, krémleveseket is szolgálnak fel ebben az étteremben, biztosan lett volna lehetőségük lezúzni azt a húslevest. (Máshol megtették.) Továbbá, van egy bizonyos pékség, ahol a bejárat előtt, igen magas a küszöb. Ezért babakocsival nehézkes bejutni, tehát anyuka a hátsóajtónál próbálkozik mert ott van rámpa. Természetesen közlik vele, hogy csak elöl van kiszolgálás, igaz, hogy akkor épp nem volt egy vendég sem a helységben, akár oda is adhatták volna azt a kenyeret.                                                                                                                                                                                 Kérdem én, miért nem lehet rugalmasabb az ember? Hol marad a tolerancia és az empátia?

Arra viszont jut elég idő, hogy egy igen befolyásos felnőtt férfi, sőt több is, gyerekek meztelen fotóit tárolja a számítógépén, amire szabadidejében élvezkedik. A titkosítások miatt, persze nem tudom, hogy pontosan mi a vád ellenük és hogy mit követtek el vagy mit nem. Attól függetlenül az ilyen beteg elméket nem szabadna hagyni, hogy szabadlábon kóboroljanak vagy fellebbezhessenek egyáltalán.

Mindemellett, sok időt szánnak egyesek a munkakeresők kihasználására, átverésére. Hogy csak az otthoni munkavállalást említsem, saját tapasztalatom szerint, kevés megbízható, otthonról való meló létezik. A mai világban, ennek fejlettebbnek kellene lenni. Sokan panaszkodtak emiatt, hogy nem fizették ki időben, vagy egyáltalán nem, sőt még nekik kellett fizetni azért, hogy dolgozhassanak. Gyeden lévő anyukák is szívesen keresnének egy kis plusz pénzt, amit főleg az otthonról végezhető munkákkal tudnának kivitelezni. Ám ez a rengeteg átverős álláslehetőség megnyomorítja ezt. Azt már nem is ecsetelném, hogy azok, akik nap, mint nap eljárnak a munkahelyükre, milyen átverésben részesülnek azzal, hogy nincsenek rendesen bejelentve. Erről lehetne egy egész regényt írni.

Az idő elmúlik, ám lesz is, mindenki eldöntheti mire szánja, mert az elvesztegetett időt soha nem kapjuk vissza. Ebből fakad az a sok megbánás, kesergés, elfojtás, ami ki tudja milyen borzalmakra készteti az embert. Akinek ideje van, mindene megvan.

loading...


Szólj hozzá Te is!