2021-09-20 07:09:08, Boldog névnapot Friderika !
Kereés az oldalon

Ringasd el magad

Pálfy Zsuzsanna - 2020-06-13 10:00:00
VendégcikkekVendégcikkek
ringatás altatás mozgás nehézségek

Na igen. Az én gyerekem, nem ringatja el magát, ha álmos. Helyette inkább szenved, nyűglődik, sír. Csak úgy alszik el, ha elringatom, és csak én nálam hajlandó elaludni, az apjánál nem. Pedig régebben nála is elaludt, sőt napközben elaludt magától is, ám mostmár akkor is ringatni kell. Olvastam, hogy vannak időszakok, amikor szeparációa szorongás van a babánál, hát most eljött az első.


Próbáltunk természetesen miden technikát:
Beraktuk az ágyába, hátha elalszik magától, hagytuk kicsit sírni, olvastunk, énekeltünk neki, simogattuk, stb stb. Szóval mindent, amit ezek a segítökönyvek írtak. Nekünk nem segített. Valószínűleg nem voltunk elég kitartóak, hát ez van.

De talán azért, mert nem tart annyira sokáig a foyamat, bár a hátam az majd leszakad, ám mindent a babáért. Persze volt pár este, amikor nem tudni miért  nem akart egyáltalán elaludni a Manó, és akkor bizony ment az apukájával kocsikázni a városban. Ez általában be szokott válni, de az utóbbi alkalmakkor már ez sem. Csak a ringatás.

De nem panaszkodok mert cserébe az éjszakákat végig alussza.
Viszont végre eljött az áttörés, szó szerint. Áttörte a ínyét az első fogacska, így több, mint 8 hónaposan, már azt hittem sosem történik meg, bár azt mondják annál jobb minél később bújik ki, mert annál később romlik, es egészségesebb is lesz. Azért örülök, hogy haladunk.
Haladunk, azért mással is. Már, ha megkapaszkodik, ügyesen ül, és egy pillanatra négykézlábra is áll egyszer egyszer.

Nemrég olvastam, hogy a holland anyák nem helyeznek nyomást a gyerekekre, hagyják őket a maguk tempójában fejlődni, nem erőltetnek semmit. Én is igyekszek így tenni, természetesen ha látom, és az orvos is látja, hogy nem stimmel valami, akkor beavatkozhat egy gyógytornász. Sajnos a babák mozgásfejlődése körül is sok a túlmisztifikált "okosság", mint pl ha nem mászik a kicsi, diszleksziás lesz és hasonlók. Arra nem is gondolnal, akik ilyeneket mondanak, hogy a genetika befolyásolhatja inkább ezt?? Mindegy.


Inkább azzal foglalkozom, hogy ringassam el a fiamat ma este is, dalokkal megspékelve, amiket elölrő, hátulról, álmomból felkeltve, bármikor elénekelek. Azért szívesen várom a tippeket, ki hogyan oldja meg ezt a "problémát" Kedves Olvasók!

 

 
loading...


Szólj hozzá Te is!