2024-04-19 00:01:41, Boldog névnapot Emma !
Kereés az oldalon

Laputa - Az égi palota

Mayer Mihály - 2017-03-16 10:00:00
Filmajánló
anime Laputa égi palota Ghibli

 2017_0221222903_laputa-az-egi-palota.jpg

 

Laputa - Az égi palota

Sziasztok, újfent bemutatok nektek egy izgalmakkal teli filmet a Ghibli studió repertoárjából.

A mai filmünk egy kibontakozó szerelemről, a kapzsiságról, a természet szépségéről és egy kis varázslatról szól, lássunk egy kis ízelitőt belőle.

2017_0221222903_essential-anime-laputa-castle-sky-hero.jpg

A nyitóképben repülő kalózok támadnak meg egy utasokkal teli léghajót, ahol egy bizonyos követ keresnek, ami a mi főhösnőnk nyakában lóg, a menekülés során leesik a léghajóról a mélybe. Az intro végén látjuk, hogy a kő felragyog és elkezd lebegni, ezzel megmentve a lány életét. Ahogy szép lassan ereszkedik, egy munkásfiú látja meg, akinek a karjaiba hullik a leány, ám nem sokáig marad idilli a helyzet, mert a kalózok hamar megtalálják a Shitát és újfent üldözbe veszik, immár kettejüket. Kis autós, vonatos üldözés közben kiderül, hogy a katonaság is meg akarja szerezni a követ. A hajsza során beleesnek egy hatalmas bányászati kráterbe. Apró kitérő után a páros tovább indul, de nem sokáig jutnak, mert a hadsereg hamar a nyomukra bukkan és elfogják őket. Itt a katonaság nyomására kettéválnak és Pazu vonalán folytatjuk a történetet, aki hazamegy ám otthonában már a kalózok várjá. Miután csatlakozik hozzájuk, elindulnak megmenteni Shitát, ám a mentőakció elött a lány feltöri a kristályon lévő pecsétet, ami megmutatja laputára az utat és egyben feléleszti a katonáknál lévő hatalmas robotot, aki a laputaiakat védi meg.

2017_0221222903_tumblr_m6ztchi0fq1qg52ruo1_r1_500.gif

Ám a robot hatalmas pusztitásba kezd, miközben a követ keresi, hogy megvédje. Eközben érnek ide a kalózok, akik az utolsó pillanatban mentik meg Shitát, viszont ő elejti a kristályt, ami így a katonasághoz jut és ők elindulnak Laputa felé. A kalózok is elindulnak Shitáék segitségével, ám le vannak maradva, mindent beleadnak, hogy ők érjenek oda elöbb, ám arra nem számitanak, hogy egy hatalmas viharon kell átküzdenijük magukat, ahol is Pazuék elszakadnak a többiektől.

2017_0221222903_laputa-castle.jpg

Vajon elérik Laputát vagy lezuhannak a hatalmas viharban? Ha kíváncsi vagy rá kérlek nézd meg ezt a nagyszerű filmet.

loading...


Szólj hozzá Te is!