2022-08-19 21:59:41, Boldog névnapot Huba !
Kereés az oldalon

Táborozó gyerek a nyárban

Németh Klaudia - 2017-07-02 10:00:00
Programok
nyári szünet nyári tábor tábor táborozás gyermek felügyelet gyerekek vakáció nyári táborok mit csináljon a gyerek nyáron hova menjünk nyaralni nyaralás kirándulás

Minden nyár magába foglalja a szülői aggodalmakat. Elgondolkodtatja, főleg az édesanyákat, hogy mi is lenne jó a gyereknek ezen a nyáron. Mert nem jó, ha egyedül van otthon, nem lehet mindig a nagyinál sem, nincs ennyi szabadsága senkinek, és a szomszéd kisfiúval is kezdik már egymást megunni. A nyarat át kell vészelni és szerintem erre zseniális dolog egy tábor. Ha más nem, már egy hétre kipipálva a felügyelet és a gyerek a társaival bejárhat szebbnél-szebb helyeket, megismerhet másokat és még jól is szórakozik. Én nagy táborozó voltam és nagyon szerettem! Így mesélek most erről gyerekszemmel...

2017_0628124209_camp-1163419_960_720.jpg

0. nap

Nem bírok elaludni! Már mindjárt indulunk! Lassan reggel, és indul a busz! Vajon idén sikerül végre hátra ülni? Mert ott a legmenőbb, ott vagyunk legmesszebb a tanároktól, és nem is vagyok hányós. A csajokkal majd végig pletykáljuk az utat, meg nasizunk. Lehet a Janika megint rosszul lesz? A Bazsi tuti hoz zenét és majd énekelünk a buszon. Remélem, a barátnőimmel kerülök egy szobába, meg megyünk bobozni is! Sosem boboztam még, ráadásul a világ végére megyünk! Annyira nem bírok aludni!

1. nap

Anya kelj már fel, én rég fent vagyok! El fogunk késni! Úúúúristen mindjárt indulunk! El ne késsünk! Anya vigyük már az utazótáskát! Anya én nem is szeretem a kolbászos szendvicset! Jó tudom, az nem romlik meg olyan könnyen. Tudom-tudom, a szennyest zacskóba gyűjtsem, és ne dobáljam a tiszta ruháim közé. Induljuuunk mááár! El fogunk kéééésni Anyaaa!!! Ott vannak a lányok, tuti ide áll majd a busz! Gyorsan foglaljuk el a helyet, hogy mi szálljunk fel elsőre! Jajj anya, ne puszilgass már, el kell foglalni a hátsóhelyet, mert az a legmenőbb! Francba, a busz arrább állt meg, a fiúk meg felszaladtak a hátsó ajtón. Na nem baj, majd hazafele! Én ülök az ablakmellé jó? Hazafelé meg majd te! Képzeld hoztam chipset! De jó te meg pörköltkukoricát! Te mennyi zsebpénzt kaptál? Tuti mindet fagyira költöm! Én majd Magnumot veszek, mert még sosem ettem! De szép a táskád, és hoztál zseblámpát? Majd megijesztjük a fiúkat, oké? Jajj indulunk! Na jó, azért integessünk anyának! Miért van minden szülőn napszemüveg kora reggel? Sziasztok! Bár tuti nem hallják. Indulááás! Pisilni kell! Majd hamarosan megállunk. Mikor érünk már oda? Ott vagyunk már? Tudtam, hogy Janika be fog hányni, mert mindent összeeszik. Pisilni keeell! Ott vagyunk már? Húúú már látom a hegyeket! Ez olyan, mint egy hullámvasút! Mikor érünk már oda? Pisilni kell! Itt vagyunk! Én alszok az emeleten! Nem inkább lent alszok! Felhívom anyát: Szia, ideértünk! Nyugi, minden király, képzeld Janika hányt, meg megettük a nasit, és tök szép hely, én alszok alul az ágyon, meg lukak vannak a faházon, átlátunk a fiúkhoz, este majd jól megijesztjük őket, meg lesz tábortűz is, és majd énekelünk este, most megyek puszi! Megyünk sétálni, a Pisti meg már minden pénzét elköltötte, a tanár néni kicsit mérges volt, az előbb vacsiztunk, Sárika sír, hiányzik neki az anyukája, egy kicsit nekem is, de én nem sírok! Nem mondom meg anyának! Az olyan ciki.

2. nap

Utálom, hogy korán kelünk. Még csak nyolc óra, és mi éjfélig duruzsoltunk. Józsi bácsi háromszor szólt ránk, hogy aludni kellene. De olyan vicces volt, amit Viki mesélt. Megyünk túrázni. Megkaptuk az uzsi csomagot, mi van benne? Kifli, májkrém. De jó, hogy anya tett konzervbontót. De jó a cipőd Sári! Köszi, most kaptam! Indulás! Ma túrázunk! Feri bácsi vezet minket. Huh, ez nagyon nehéz! Mikor pihenünk már? Sok van még? Mikor érünk fel a hegyre? Még két óra? Jézusom, én addig már nem bírom. Versenyezzünk, előzzük meg a fiúkat! Gabi néni kiabál, hogy ne rohanjunk, mert elesünk! Mikor érünk már oda? Nemsokára! Mekkora szakadék! Nézd ott egy mókus! Bence ne csapkodj már a csalánnal! Mikor érünk már oda? Nemsokára! Mindig nemsokára! Hú, ez gyönyörű! Tanár úr ez csodaszép! Megérte felmászni! Lefelé már gurulunk! Elfáradtam, vacsi, tusolunk és alszok.

3. nap

Utálom, hogy korán kelünk, de ma megyünk a múzeumba és állítólag strandolunk is. Nem szeretem a múzeumokat. Milyen vicces neve van a bácsinak! Nézd, azaz állat meg ki van tömve! Megyünk végre strandolni! Tomika otthon hagyta a fürdőgatyáját, de bejött nadrágostól. Igaza van, nem tudom anya mit idegeskedett, hogy otthon hagyom. Lehet vízi biciklizni! Én tekerem! Na jó, most már tekerheted te, nézd a bácsi mekkora seggest nyomott a vízbe! Jajj de leégtem! Este bekenjük! Felhívom anyát: Szia, képzeld ma strandoltunk, meg meghívtak minket fagyizni, és én csokisat ettem meg málnásat, de az akkora gömb volt! Komolyan akkora, mint a fejem! Meg voltunk a múzeumban, és a festő bácsinak Bugyi volt a neve. Nem viccelek! Este meg szalonnát sütünk! Nagyon király itt minden, szia!

4. nap

Sokáig fent voltunk, ma hagytak minket aludni. Ervin elcsapta a hasát, de nem lep meg. Géza azt mondta neki, nem mer megenni három szalonnát. Még rágondolni is rossz! De mekkora tüzet raktunk tegnap! Az égig ért! Mi gyűjtöttük a fákat hozzá. Géza megijesztett, de majd ma este bosszút állunk a lányokkal. Jó reggelt tanár néni! Ma hova megyünk? Várba? Fel a hegyre? Húúú, de király lesz! Bundás kenyér a reggeli! Ez a kedvencem! Képzeld Csilla, este meg éjszakai túrára megyünk, meg számháborúzunk! Mert ma alszunk itt utoljára. Megettem három bundáskenyeret, teával. Indulunk! Milyen nagy ez a vár! Itt laktak a törökök? Mekkora kard, az meg egy katona! Nézd, az meg egy ágyú! Üljünk rá és fotózkodjunk le! Az meg egy távcső. Kinek van százasa? Húúú, így milyen közel van minden, ez nagyon király! Huginak viszek egy nyakláncot, anyának meg képeslapot, bár azt mondta, semmit se vigyek, de már kicsit hiányoznak. Apának meg viszek egy... neki is képeslapot, mert még fagyizni akarok. Este van. Enyém a 42-es szám. Takarni kell! Jajjj, ott van valaki! A Barbival összetartjuk a fejünket, így senki sem olvassa le! Ott szalad Balázs, valaki meg sikított! Nyertünk! Mi nyertük meg! Ez annyira király volt, és milyen izgalmas! Indulunk éjszakai túrára. Le kellett kapcsolni a zseblámpát, de így nagyon sötét van! Hallottad? Tuti valami vadállat, vagy gyilkosok és elvisznek! Jajj, itt koppant valami! Ez félelmetes! Tanár úr itt egyre világosabb van? Megszokja a szemünk? Ez érdekes! Visszaértünk, ez nagyon király volt, de azért elég para!

5. nap

Jajj de kár, ma megyünk haza. Össze kell csomagolni. Mik ezek a zacskók a táskámban? Jajj hát anya mondta, hogy a szennyest külön szedjem. Akkor gyorsan beledobálom, ami rajtam volt. Jó piszkos a táskám. Indulunk! Megint a fiúk ülnek hátul. Na majd jövőre. Jó tudom, most te ülsz az ablakmellé. Én még úgy maradnék! Pisilni kell! Erika elaludt! Hallgatunk zenét? Tanár néni pisilni kell! Mindjárt megállunk! 10 perc és otthon vagyunk! Mindenki emelje fel a lábát megérkeztünk itt a város tábla! "Újra itt van! Újra itt van! Újra itt van a nagycsapat!" Itt vagyunk, én szállok le elsőre! Szia anya, ugrok a nyakába. Nagyon király volt! Hoztam nektek valamit! Jó, rendben először menjünk haza! Ja, a szennyest végül kicsit elrontottam. Ne ölelgess már, tessék ezt neked hoztam! Annyi mindent csináltunk, voltunk a hegyen, a várban, meg a fiúk megijesztettek és éjszaka játszottunk, nagyon király volt! .... de anya! Azért már nagyon hiányoztál!

2017_0628124209_rundown-bible-camp-1632075_960_720.jpg

 

loading...


Szólj hozzá Te is!