2020-07-11 22:22:29, Boldog névnapot Nóra,Lili !
Kereés az oldalon

Finnish BabyBox

Pálfy Zsuzsanna - 2019-07-21 10:00:00
Elv/érzek
Támogatás BabyBox csomag babaholmik

Így a családalapítás küszöbén, rengeteg mindennel kell szembesülnöm. Orvostól orvosig járkálás, babaszoba kialakítás, babaholmik beszerzése, szülésfelkészítői tanfolyam és még lehetne sorolni.

A babaholmikkal kapcsolatban szeretném megosztani a kedves olvasókkal, hogy-még a várandósságom előtt- rátaláltam egy nagyon praktikus dologra. Ez az úgynevezett Finnish BabyBox.  Ez a csomag több, mint 30 db ruhát tartalmaz a kis jövevényünknek, ráadásul úgy állítják össze, hogy az a magyarországi időjárásnak megfeleljen. A nevében is benne van, hogy ez a csomag egyenesen Finnországból érkezik meg hozzánk, ingyenes kiszállítással. Egy évnyi ruhácskákat pakolnak bele a dobozba, plusz még takarót, törölközőt, játéknyuszit, előkét a későbbi etetéshez. A honlapjukon csupán csak annyi a dolgunk, hogy bejelöljük, mikorra várható a pici, és hogy milyen nálunk a tél vagy akár a nyár, hogy annak megfelelően csomagoljanak be nekünk. Mivel én októberre várom a kisfiamat, sok-sok csecsemőnek való téliruhát kaptam. Külön csomagonként vannak összeállítva a ruhák: 0-6 hónapos korig az egyik csomag, 6-12 hónapos korig a másik csomag. És ezek mellé jön külön csomagolásban a fürdős, alvós cuccok. És még, ami nagyszerű ebben a BabyBox-ban, hogy maga a doboz ágyként is funkcionál, ugyanis a doboz alján egy matrac található. Igen, először kicsit furcsán hangzik, hogy egy dobozban aludjon a gyerkőc, de ott a finneknél több generáció felnőtt már így, mindenféle probléma nélkül.

Ebben az észak-európai országban, kezdetben ez a pakk a rászoruló családoknak járt, de ma már minden kezdő szülőpár hozzájuthat, ráadásul ingyen. Ezenkívül, ha nem csak egy babát szeretnénk, hanem kettőt, hármat vagy többet, még többször is használható egy doboz.

Már ettől is nagyszerű ez az ország, hogy így is támogatja a leendő szülőket. Mindenhol kellene egy ilyen BabyBox, mert hát verhetjük a mellünket, nagy hanggal, hogy így szüljünk gyereket, meg úgy szüljünk gyereket, amikor 1 db cumisüveg kerül két-háromezer forintba. Pontosan ezekre a holmikra kellene támogatást adni, és persze tudom, van már mindenféle babaváró, meg egyéb kölcsönök, de hát ezek ugye kölcsönök, amiket keményen vissza kell fizetni, ha nem teljesítjük a „normát”, ezenfelül mindenféle kritériumnak meg kell felelni, hogy megkaphassuk ezeket a pénzeket.

Nekünk persze fizetni kellett ezért a csomagért, mivel nem vagyunk finnek, (egyébként olyan másfél héten belül már ki is szállították) és lehetne vitatkozni azon, hogy drága, nem drága. Biztosan sokak szerint sokba kerül, véleményem szerint, megéri az árát, hiszen egy évnyi különleges színű, mintájú és jó minőségű ruhák, egyéb textíliák vannak benne, és több gyerkőcnél is fel lehet használni. Mivel itthon nem lehet ingyen hozzájutni ilyen dobozhoz, és sajnos nekem személy szerint nincsenek olyan ismerőseim, akiktől kaphatnék babaruhákat, így is úgy is vásárolnom kell. Biztos vagyok benne, hogy kezdő, leendő szülőként, ez a kezdő csomag segíteni fog átlendíteni ezen a „krízisen”, hogy mit vegyek, milyen méretben, mennyit, milyen anyag, milyen vastag vagy vékony, stb, stb…

Természetesen a család is mindig ott segít, ahol tud, nem is akarok rábeszélni senkit ennek a doboznak a megvásárlására, én csak a leendő szülők figyelmébe szerettem volna ajánlani, hogy van egy ilyen opció is, és igazából szomorú, hogy ez a lehetőség ingyenesen, egy országban van, amiről én tudok, lehet, hogy máshol is van, csak itt nálunk nincs. Ha mégis van, annak én örülnék a legjobban.

2019_0624094506_finnish-babybox.jpg

 

loading...


Szólj hozzá Te is!