2020-08-08 11:22:41, Boldog névnapot László !
Kereés az oldalon

Két keréken a gyógyulásért!

Gergely Annamária - 2019-09-02 09:00:00
Nem tabu
limfóma limfómások szeptermber 15-e biciklis felvonulás budapest. limfómások világnapja

Két kereken a gyógyulásért

 

Három betű, amitől rettegünk. Három betű, amiről nem beszélünk. Három betű, amit mindannyian ismerünk. Rák. Nagy eséllyel nincs ma Magyarországon olyan család, aki ne lenne érintett, vagy ne lett volna..nagymama, hatodik unokatestvér, az amerikai nagybácsi. Vagy néha sajnos mi magunk esünk áldozatul.

Szeptember 15-e a limfómások világnapja,aminek keretében már harmadik alkalommal rendeznek Budapesten biciklis "felvonulást", hogy felhívják a figyelmet a betegségre, arra, hogy az időben felfedezett limfóma, azaz nyirokcsomórák igenis gyógyítható. És egyben tiszteletadás azok előtt a hősök előtt, akik küzdenek, akik túlélték, és azok előtt is, akik megpróbálták, de nem sikerült. Mert ők,és mindannyian, akik harcolnak, harcoltak és  szerencsés esetben győztek, legyen az bármilyen rák, igazi hősök!

2019_0902091724_limfoma-vilagnap-1.jpgForrás: https://bringasport.hu

 

Aki teheti és van kedve, vasárnap pattanjon zöld pólóban biciklire ezekért a csendes hősökért! 

A részletek ide kattintva olvashatjátok el. 

És ne felejtsük el, hogy legyen szó bármilyen daganatról, a diagnózis nem feltétlenül nyílegyenes út a halálhoz! De ehhez ránk is szükség van. Figyeljük magunkat, a szeretteinket, és merjünk orvoshoz menni, ha valami szokatlant tapasztalunk, vállalni sokszor csak egy vérvétellel járó tűszúrást, mert az időben észlelés életet menthet - sajnos vannak daganatok, amik viszonylag sokáig szinte tünetmentesek, ezért sok betegnek csak azért kell meghalnia, mert már késő -!

 

loading...


Szólj hozzá Te is!