2022-05-21 13:58:34, Boldog névnapot Konstantin !
Kereés az oldalon

Önbizalom növelés

Horváth Norbert - 2018-05-06 10:00:00
Nem tabu
önbizalom önbizalom növelés tippek tippek önbizalomnöveléshez szeresd önmagad idő türelem fejlődés önrevízió

Önbizalom növelés pár trükkel

Sok ember küzd az önbizalom hiányával, nekik szól elsősorban ez a cikk. 
Néhány "trükk" és már is növelhetik saját önbizalmukat. Egoisták ezt most inkább ne olvassák !

Több élethelyzetben figyeltem már meg és tapasztaltam is meg azt, hogy mennyi önbizalom-hiányos ember van. Ez nekik sem jó de valljuk be nekünk sem akik ilyen emberekkel kerülünk kapcsolatba. Persze azt sem mondom, hogy jobb egy egoistával együtt dolgozni, élni vagy bármit, de nekik még is meg van a pozítiv kisugárzásuk! Ellenben egy önbizalom hiányban szenvedő ember inkább már-már negatívan hat. Igen azt írtam és direkt, hogy szenvedő mert Ők valóban szenvednek attól, hogy magukat nem értékelik, kevesebbre tartják mint a többi embertársukat.  Nehezen érvényesülnek, nem tudnak kiállni kellőképp magukért , a saját érdekeikért, cáljaikért.  Nagyon sok mindenből adódhat ez , hogy miért is alakult ki náluk.

Viszont van egy jó hírem számukra, méghozzá az, hogy a magabiztosság is tanulható, illetve fejleszteni is lehet tudatosan. Sorra veszek néhány ilyen fejlesztő praktikát, trükköt az alábbiakban. 

1. Gondold végig te mitől lennél magabiztos/magabiztosabb?  Mi adna olyan pluszt amitől éreznéd, hogy na igen ezt most jól oda tettem és végre magabiztos vagyok én is? Ha ez meg van akkor ezekre kell rágyúrnod! 

2.  Táplálkozz a múltbeli sikerekből amik önbizalommal töltöttek el , emlékezz rá akkor amikor "padlón vagy " mert ezek is tudnak adni erőt adott helyzetben.

3. Mondd el egymás után sokszor ha kell 30-szor például az alábbi mondatokat: Tehetséges vagyok, jó vagyok abban amit csinálok, magabiztos vagyok és még sok ilyen mondatot írhatnék, de te válaszd ki, hogy téged mi erősít meg , és higgy a mantrázásban, mert ha sokat mondod , akár naponta is akkor az pozitívan fog hatni rád. A lényeg, hogy tudatosan , naponta tedd mindezt meg. 

4. Amennyiben tudod esetleg az okát , hogy miért van kevesebb önbizalmad akkor tégy ellene! Ha van rajtad egy kis súlyfelesleg akkor mozogj! Ha az öltözködésed miatt vagy frusztrált akkor vegyél pár jobb divatos cuccot! Neked kell tudni a miértet és arra a megoldást is. 

5. Tanulj meg valamit amivel több leszel mert aki valamiben járatos , tud valamit amit mások nem ez is önbizalmat ad. Beszélj nyelveket, sajátíts el valamit amit később hasznosítani is tudsz a mindennapokban is akár. Mert jól tudom ,hogy a képesség és a tudás magabiztossá tesz! 

 

A fentebb leírt 5 tanács remélem segíteni fog azoknak akiknek e cikk szól. Önbizalomra fel ! 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!