2024-02-22 03:19:56, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Vajon milyen lesz a szülés?

S. Nagy Noémi - 2019-05-30 10:00:00
Elv/érzek
anyaság szülés terhesség baba mama

Vajon milyen lesz a szülés?
2019_0509120036_pregnant-216160_1280.jpg

 

- Doktornő, én nem félek, hanem rettegek a szüléstől. Hiába olvastam és néztem meg mindent, amit csak lehet, mégsem tudom milyen lesz az egész. Egyáltalán, honnan fogom tudni, hogy a fájdalom az már AZ a fájdalom lesz?
- Hát nézze Noémi, ezt onnan fogja tudni, hogy még soha az életben olyan szűnni nem akaró, gyötrő, kibírhatatlan fájdalmat nem érzett. Én egyfolytában üvöltöttem.

Kössssz. Most már tényleg hót para vagyok

Aztán elmondtam, hogy képtelen vagyok magamat bele illeszteni abba a szituációba, hogy nyomok, mindenki egyszerre kiabál, mint a filmekben „ nyomjon, nyomjon”! Minden olyan nyers és naturális meg valljuk be, elég gusztustalan is. Most ne gyere nekem a lelki oldalával, beszéljünk a trutymóról, a vérről és az ordibálásról.

A szülés videókban minden nőt gusztustalannak látok. Milyen emelkedettség van egy szőrös, kitágult vaginában? A reszkető lábakban, a csapzott homlokban és uram bocsá’ egy bekakálásban? Na, ugye?

Beszélhetünk itt módosult tudatállapotról, de most a francot sem érdekli, engem az érdekel mi lesz?

Válasz még nincs, de kapok egy kis ízelítőt a 29. héten.

Kellemes nyári heverészés a kanapén, mikor egyszer csak minden előzmény nélkül folyni kezd a vér a combomon. Méhösszehúzódások. Pánik. Mentő. Klinikára be.

A szülészet épp felújítás alatt, így a vajúdóban szállásolnak el. Tüdőérlelő, ha koraszülés lenne, magnézium, hogy ne legyen.
Mivel nincs elég bajom, 3 napig a vajúdó nőket hallgatom. Pontosítok, a szülő nőket is hallgatom.

A repertoár elég színes:
- Nevető gáz, vagy mi: mikor szívja az anyuka én is érzem, hogy jön a fájás.
- Ukrán nő ikerszüléssel: meg sem nyikkan, nem értem, hogy csinálja.
- 17 éves jajveszékelő, ordibáló, átkozódó anyuka, aki harmadik gyerekét szüli és azt üvölti, ő nem akarja kinyomni a gyereket. Végül kinyomja.
- Kizárt-hogy-kérjek-epidurált anyuka: majd könyörög érte. Tényleg.
- Előrelátó volt és kért- epidurált- anyuka : a szülése tiszta Hawaii.

Ezt látva rögtön meg is volt a szüléstervem sarkalatos pontja: epidurált nekem azonnal, de már, ahogy lehet. Nem vagánykodunk.

Amennyire kikészültem az első napon a non-stop jajgatástól és látványtól annyira belazultam a harmadik napon. Teljes nyugalommal hagyom el a klinikát. Méhösszehúzódásaim megszűntek. A babák aranyosan felsírtak. Azt a kis ordibálást meg, amit éjjel - nappal kellett hallgatnom majd megszépíti a messzeség. Vagy nem.

S. Nagy Noémi

                       

loading...


Szólj hozzá Te is!