2020-07-11 22:11:54, Boldog névnapot Nóra,Lili !
Kereés az oldalon

Hogyan legyünk jó szinglik?

Hogenádler Mercédesz - 2019-10-07 10:00:00
Nem tabu
Szingli csajok szingli élet egyedül boldogság önállóság

Sokat gondolkodtam, hogyan fogalmazzam meg az érzéseim. Egyáltalán nem könnyű feladat. Talán már te is átélted ezt, ha megnyitottad ezt a cikket. Tudod milyen érzés, amikor körülötted minden szétesik? Elhagy/megcsal a szerelmed, kirúgnak a munkahelyedről, haza kell költöznöd a szüleidhez, vagy bármi hasonló kudarcszerű történés, amit veszteségként élsz még?

Mindenki azt mondja, hogy "majd elmúlik, hamar túl leszel rajta". De neked a saját problémád a legnagyobb és a legfájdalmasabb. Azt hiszed egyedül vagy ezzel a fájdalommal. Van egy meglepetésem: Nem vagy egyedül! Szinte mindenki átélt már ilyet vagy hasonlót. Mindenkinek megvan a maga keresztje, ahogy szokták mondani. Neked csak annyi a dolgod, hogy megérted, nincs jó rossz nélkül. Rendkívül elcsépeltnek és közhelynek hangzik, de ugyanannyira igaz is, hogy meg kell élned a rosszat ahhoz, hogy a jót értékelni tudd.

A magányt sokan negatívan definiálják. Pedig nem feltétlenül az! Sőt, nagyon is hasznos, így közelebb kerülhetünk önmagunkhoz. Önmagunk megismerése pedig a legnagyobb kaland az életben. Számoljunk el magunkkal. Üljünk le és gondoljuk át az életünket. Legfőképpen saját magunkat. Kérdezzük meg magunktól: "Szeretem magam?" Ha nem, akkor mit nem szeretek magamban? Hogyan tudok rajta változtatni? Az önismeret kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott élethez. Ne féljünk egyedül lenni és ismerjük fel, hogyan fordíthatjuk hasznunkra a jelenlegi helyzetünket! 

 

Én is voltam boldog. Aztán összeomlott minden. Percek alatt. Egyedül voltam. De aztán betoppant a boldogság. Én is átéltem. Én is megéltem. És most erősebb vagyok, mint azelőtt. Amikor újra összeomlott minden, már rutinos játékosként fogadtam újra a magányt. Tudtam, hogy kibírom, mert egyszer már sikerült. Tudtam, hogy a kilátástalanság nem örök. Viszont azt is tudtam, hogy a boldogság sem az. 

 

Legyél bármelyik cipőben, ezt tudnod kell. Ha boldog vagy, használd ki és élvezd minden pillanatát, mert sosem tudhatod, mit tartogat a holnap. Ha pedig magányos vagy, tudd, hogy nem vagy egyedül. Hamarosan rád süt a nap!

loading...


Szólj hozzá Te is!