2020-11-25 17:25:40, Boldog névnapot Katalin !
Kereés az oldalon

Nyári bakancslista: 20 dolog amit nem hagyhatsz ki!

Deák Dóra - 2017-07-01 10:00:00
Aktuál
nyár programok bakancslista

Észre sem vettük és máris június végén járunk, a vizsgák véget értek, a diákok lazíthatnak, tombol a hőség, ezért sokan a hűvös szobába menekülnek. Ha szeretnéd, hogy az idei nyár tartalmas, izgalmas és maradandó élmény legyen, akkor ezt a 20 dolgot mindenképp ki kell próbálnod idén!

 

2017_0628161913_person-holiday-vacation-woman.jpg

1. Napozz! A napbarnított bőr mindenkinek jól áll, a D-vitamin adagod is meglesz, de próbáld nem elfelejteni a naptejet, mert mind tudjuk, hogy először vörös, majd barna-rózsaszín foltos leszel. Amellett, hogy nem vagy képes napokig mozogni, valljuk be, a leégés nem is túl esztétikus.

2. Ne használd a telefonod, a laptopod egy napig! Igen, tudom, hogy rosszul hangzik! De még az is lehet, hogy meglepődsz, mennyi időd marad mást csinálni, ha kiiktatod a technológiát egy napra. Hidd el, szükséges néha-néha.

3. Rakjatok tábortüzet a barátaiddal/családoddal! Üljétek körbe, beszélgessetek, nevessetek, meséljetek régi sztorikat. A jó hangulat garantált! Na meg a kínos gyerekkori sztorik is, de valamit valamiért...

4. Mondj "Igen"-t mindenre egy napig! Mind ismerjük azt a "Jó lenne, de lusta vagyok, na meg meleg is van kint!" érzést. Rakd félre! Persze, hogy meleg van, de nem áll meg az élet. Lustálkodni meg majd ráérsz ősszel, a zuhogó esőben. Persze mindenki maradjon a saját határai között.

5. Menj el fürdőbe, vízi parkba! Kellemesen hideg víz, csúszdák, jégkása, a szabadban vagy és még mozogsz is. Estére garantáltan fáradtan, élményekkel teli mész haza.

6. Fotózz, örökítsd meg a fontos pillanatokat! A nyár végén, vagy akár egy év múlva, jó lesz újra felidézni ezeket az emlékeket!

2017_0628161846_pexels-photo-139407.jpeg

7. Menj koncertre, fesztiválozz! Ha nyár, akkor fesztiválszezon. Úgyhogy fogd a sátrat, hívd a barátokat és nyomás szórakozni.

8. Derítsd ki, hány gombóc fagyit tudsz megenni! Mert ugye tisztában kell lennie az embernek a határaival. Az pedig csak úgy megy, ha feszegeti azokat. Kommentben várom a számokat, ki meddig jutott!

9. Ázz el a nyári záporban! Igen gyakran előfordulnak a kisebb-nagyobb záporok nyáron. Nem azt mondom, hogy rohangálj az utcán, amikor villámlik és szakad az eső, de egy laza nyári zápor elől nem kell menekülni! 10 perc múlva úgyis újra napsütés lesz, meg fogsz száradni.

10. Ugorj be egy medencébe ruhástól! Nem uszodában, ott annyira nem díjazzák ezt, viszont egy barátnál, ismerősnél ki kell próbálnod.

11. Légy spontán! Nem kell minden egyes napodat előre megtervezni. Csak fogadd el és használd ki a lehetőségeket, amiket az élet dob.

12. Menj csillag lesre. A legalkalmasabb időszak erre idén is az augusztus lesz, ilyenkor láthatod a legtöbb hullócsillagot.

13. Írj egy levelet random címre, küldd el postán és várj, hátha válaszol a címzett. Még ha nem is jön válasz, a címzett olvasta soraidat.

14. Próbálj ki új sportokat. Rengeteg vízi sport van, amit érdemes kipróbálni. Közben új emberekkel találkozhatsz és lehet, hogy megtalálod a neked való sportot, amit valóban szívesen csinálsz.

2017_0628161837_pexels-photo-111085-1.jpeg

15. Utazz el egy olyan városba, ahol még sosem voltál. Kérdezz meg idegeneket, mit érdemes megnézni az adott városban, ismerkedj, érdeklődj és fedezz fel valami újat.

16. Tarts egy napot, amikor nem csinálsz az ég világon semmit! Csak aludj, pihenj, hallgass zenét, csináld azt ami kikapcsol.

17. Készíts jégkrémet házilag! Pontosan tudod miből készült és nagy valószínűséggel egészségesebb lesz, mint a boltban kapható jégkrémek. 

18. Tarts éjszakai film-maratont! A régi klasszikusoktól kezdve, a kedvenc filmjeiden át, egészen az újakig. Mindezt persze popcornnal kísérve.

19. Tűzz ki egy nagyobb célt a nyár végéig. Ez bármi lehet; egy új nyelven alap szinten beszélni, megtanulni valamilyen hangszeren játszani, átfordítani a negatív gondolataidat pozitívba. Tartsd szem előtt e célod egész nyáron és el tudod érni.

20. Csinálj olyan dolgokat, amiktől félsz! Ha nem lépsz ki a komfortzónádból, ott fogsz ácsorogni és nem haladsz előre. Ami ijesztő az jó. Az azt jelenti, hogy miután megcsináltad, fejlődtél, több lettél, elértél valami olyat, amit nem is gondoltál volna.

 

Remélem mindenki megtalálja a listán a hozzá legközelebb álló kihívásokat.

Minden olvasónknak tartalmas és élményekkel teli nyarat kíván a Hashtag Magazin!

loading...


Szólj hozzá Te is!