2020-08-08 11:18:54, Boldog névnapot László !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Egy gyerek, mint élet VIII. rész

Leparkolt az autó. A fiam elaludt, így a férjem a karjában vitte. Eszembe jutottak a régi emlékképek, amikor még kicsi volt és állandóan az ember karjaiban akart lenni. Csak nyafogott és kérlelt, mert akkor érezte magát a legbiztonságosabban, a szülei védő karjaiban, átölelve.

Hashtag Magazin mini logo Legalább ezt megszültem

Elv/érzek
szerelem kapcsolat meddőség
Így tett tönkre mindent a tény, hogy nem volt elég, amit együtt teremteni tudtunk: egy boldog, sikeres házasság. Az ember önmaga személyiségénél fogva minduntalan többre vágyik.

Hashtag Magazin mini logo Miért pont ez az élet? (második rész)

Beszéljünk másról
Család Depresszió Megoldás
Velem együtt növekedett; kisgyerekként ott lapult türelmesen a szívemen, mígnem a nagyszülők halálával felszínre tört és elöntötte a világot. A világ ellenem fordult és a haraggal válaszoltam számára és harccal és rosszakarattal majd próbáltam elmenekülni a világtól, magammal véve a haragot. Belőlem táplálkozott, az érzéseimet manipulálta s mindenkorra az a valamivé akart változtatni.

Deák Dóra cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Multitasking, avagy miért akarunk mindent egyszerre csinálni?

Nem tabu
multitasking idő munka
A körülöttem élők körében nem ismerek nagyobb multitaskert, mint jómagam. (És olyat se, aki több anglicizmust használ, ha már itt tartunk.) Na de mit értek "multitasking" alatt? Magyarul fogalmazva ez annyit tesz, hogy valaki több dolgot is képes egyidejűeg, hatékonyan (legalábbis én szeretem elhinni, hogy hatékonyan) csinálni. Tipikusan "Megnézem a sorozatom következő részét, miközben eszek valamit és átfutom a beadandómat."
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Használati útmutató emberekhez

Nem tabu
emberek társadalom útmutató
Manapság mindenhez jár használati útmutató. Van, amelyik több oldalon át taglalja az adott tárgy rendeltetésszerű használatát, és van ami csupán egy "Törékeny. Kezelje óvatosan" feliratot kap. Ezekért mind hálásak vagyunk, hiszen senki nem született úgy, hogy kapásból össze tud szerelni egy komplett IKEA szekrénysort. Első hangzásra talán furcsa lehet, de a minap arra gondoltam, mi lenne, ha nem csak a tárgyakhoz, hanem a körülöttünk lévő emberekhez is kapnánk valamiféle útmutatót?
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Elrohanó hetek

Nem tabu
heti rutin idő hét
1 hét, 7 nap, 168 óra, amiből 56ot alszol, (igen, tudom "ki az aki manapság még 8 órát tud aludni minden nap?") marad 112. Hiába tűnik baromi soknak ez a heti 112 óra, amit ébren töltünk, még sincs soha elég időnk és valami folyton a jövő hétre csúszik a naptárban. Leírom, nekem hogy szalad el folyton.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A maximalizmus káosza

Nem tabu
maximalizmus tökéletes káosz
Mindannyian törekszünk a tökéletességre, életünk minden területén, nap mint nap. Legyen szó munkhelyről, iskoláról, hobbikról, vagy a reggel gonodosan összeállított szettünkhöz illő cipő kiválasztásáról, folyamatosan a legjobbra törekszünk. Ha valaki, akkor én maximalistának tartom magam, és ez egyáltalán NEM azt jelenti, hogy amit csinálok, az mindig tökéletesre sikerül. Sőt. Ma a tökéletességre való törekvés árnyoldalát szándékozom bemutatni.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Barátok. Vagy mégsem?

Nem tabu
barátság társaság rendezvények
Mindannyiunkkal előfordul, hogy olyan helyzetekbe kényszerítjük magunkat, amiket a legkevésbé sem élvezünk. Mindezt olyan emberekkel, akiket még csak nem is kedvelünk, csak hogy meglegyen az érzés, hogy tartozunk valahova. Felvesszük a "jófej leszek/ műmosollyal minden oké/ mindenki jól érzi magát, szóval nekem is jól kell" arcunkat és profi színész módjára végigjátszuk az
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Az életed egy társasjáték

Nem tabu
élet társasjáték szabályok
Az élet leginkább egy bonyolult társasjátékra hasonlít. Mind ismerjük nagyjából a szabályokat és mind próbáljuk betartani őket. Oké, előfordul hogy valamilyen módon igyekszünk kibújni alóluk a gyorsabb előrejutás érdekében. Persze senki sem tudja az összes szabályt, sokszor csak találgat az ember, vajon mit szabad és mit nem.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Csak neked...

Pszicho
segítő lelki társ személyes
Azt mondják, előbb vagy utóbb minden ember életében megjelenik egy bizonyos személy. Nem, most nem a nagy Ő-ről beszélek, de legalább olyan fontos személyről van szó.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Hegek

Pszicho
hegek őszintén önsebzés
Hegek. Emlékeztetők. Amiket nem tudsz lemosni, talán eltakarni sem. Amik végigkísérik életed. El kell fogadnod, hogy Te is és mások is mindig látni fogják őket.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Hosszú távú boldogság. Hogyan?

Pszicho
boldog élet munka
Az élet olyan mint az EKG vonal; folyamatosan váltakoznak az aktív és inaktív szakaszok. Ahogy már ezerszer hallottuk: Egyszer fent, máskor lent. Ez egyik esetben reményt adhat, másikban óvatosságra int és arra ösztönöz, élvezzük ki a boldog időszakot, mielőtt beüt a krach.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A komfortzóna határán

PszichoPubi
komfortzóna félelem bátorság
"Lépj ki a komfortzónádból"; "feszegesd a határaidat"; "döntsd le a saját magad által állított falakat". Egyáltalán mi az a komfortzóna, honnan tudjam, hogy hol vannak a határaim, és mégis milyen falról beszélünk?
Bővebben