2024-03-29 09:55:53, Boldog névnapot Auguszta !
Kereés az oldalon

Az életed egy társasjáték

Deák Dóra - 2017-11-08 10:00:00
Nem tabu
élet társasjáték szabályok életstílus

Az élet leginkább egy bonyolult társasjátékra hasonlít. Mind ismerjük nagyjából a szabályokat és próbáljuk betartani őket, bár tudjuk, előfordul hogy valamilyen módon igyekszünk kibújni alóluk a gyorsabb előrejutás érdekében. Senki sem tudja az összes szabályt, sokszor csak találgat az ember, vajon mit szabad és mit nem. Mivel senki sem ismeri egészen pontosan a szabályokat, így mindenki a saját igazát bizonygatva veszekszik a másikkal, hogy hogyan is kell helyesen játszani ezt a bonyolult Élet nevű játékot. Mégis nagyon kevesen értik az egész játék lényegét.

2017_1022215047_pexels-photo-84663.jpeg

Játékosok vagyunk, a tábla pedig az élet amin így vagy úgy, el kell érnünk a célig. Mindenki kicsit másképp játszik; mindenki különböző módon éli életét. 

  • Van aki taktikával igyekszik a legtöbbet kihozni belőle

  • Mások megmagyarázhatatlan szerencsével, szinte repülnek a cél felé

  • Sokak kisebb-nagyobb csalással jutnak előrébb

  • És persze ott vannak azok is, akik valamiért nem haladnak, bármennyire is próbálkoznak. Valami vagy valaki folyton az útjukba kerül, ezzel elveszik a kedvét a játéktól. Megunják, nem játszanak már akkora lelkesedéssel. Dobnak, nemtörődve a kockán lévő számmal, lépnek és unottan könyökükre támaszkodva várják a következő kört, a játék végét.

  • Vannak, akik idő előtt kiesnek, néhányan pedig maguk döntenek úgy, nem folytatják a játszmát. Ehhez mindenkinek meg van a joga, mégsem érdemes abbahagyni, hiszen sosem tudhatod, hogy alakul a következő kör. Játékban kell maradnod ahhoz, hogy kiderítsd, hogyan fogsz célba érni. Mert ez az egy biztos; ha nem adod fel, végül elérsz a fekete-fehér mintás célt jelző zászlóhoz.

 

Ha nem lenne elég komplikált, ez a játék kiütős. Ha a másik az utadba kerül, minden jogod megvan hozzá, hogy visszaküldd a startvonalhoz, netán ki is ejtsd a játékból. Persze döthetsz úgy is, hogy mellé lépsz és megosztozol vele a mezőn egy kör erejéig...elvégre valamilyen okból Ő volt ott hamarabb. A legtöbbször mégis pimasz mosollyal ütjük le az ellenfél bábuját és boldogan lépkedünk tovább, abban a tudatban, hogy Ő már nem jelent veszélyt.

 

2017_1022215047_cube-six-gambling-play-37524.jpeg

Mindenki taktikázik, folyamatosan azon jár az agyad, mi lesz a következő lépésed. Hogy az vajon jó irányba vezet-e, hogy téves útra lépsz-e. Visszalépni nem ér, ha esetleg meggondolnád magad.

Úgy gondolom, a 3 legfontosabb szabályt hajlamosak vagyunk elfelejteni, nem is csoda, ha figyelembe vesszük, hogy sokszor még csak rajta sincs a "Játékszabályok" feliratú lapon. Én most azért leírom, hátha megjegyzed és betartod őket.

 

#1. Az egész egy játék. Ki kell hozni belőle a legtöbbet, mindezt úgy, hogy közben még jól is érezd magad. 

#2. Ne másokat kiütve akarj előrébb jutni, egyszerűen lépj túl rajtuk és haladj tovább előre.

#3. Az, hogy mikor jutsz el a célig, hogy milyen lassan haladsz, nem számít. Ha jó irányba tartasz, már nyert ügyed van.

 

loading...


Szólj hozzá Te is!