2021-04-16 16:51:32, Boldog névnapot Csongor !
Kereés az oldalon

Mosolyogj, hogy tiéd legyen a világ!

Böbék Réku - 2016-11-19 00:00:00
Pszicho
mosoly

Akarom, hogy tudd az esőfelhőkön túl is kék az ég, és hogy a mosolyod elég ahhoz, hogy szebbé tedd valaki napját.

2016_1118220634_mosoly.jpg

Ha mosollyal az arcodon sétálsz végig a városban, mindenki erősnek és magabiztosnak fog gondolni. Azt hiszi majd neked az égvilágon semmi problémád nincsen, pedig van, hiszen minden embernek van problémája. Kinek kisebb, kinek nagyobb. Te csak megtanultál együtt élni ezekkel a gondokkal, s próbálod elrejteni mások elől. Lehet, hogy a mosoly alatt fáj, de te erős vagy, így nem mutatod. Csak figyelsz arra, hogy boldognak tűnj. Bár úgy gondolom, ha valaki mosolyog a legnagyobb problémája mellett, akkor mindent le tud győzni.

Nem beszélve arról, hogy a mosoly olyan egyszerű mozdulat, amely nem kerül semmibe, mégis hatalmas érték. Mosolyogj rá egy barátodra, vagy akár egy ismeretlenre. Hidd el, visszamosolyog rád. Én rengetegszer tapasztaltam, hogy valójában milyen barátságosak az emberek. Akárhányszor látok egy számomra szimpatikus gyereket, felnőttet, vagy idős embert mosolyra görbül a szám, s lám legtöbb esetben ők is mosolyra fakadnak. Ezzel egymásnak okozunk pillanatnyi boldogságot. Hisz megtiszteltük egymást a legszebb gesztussal, ami létezik.

2016_1118220634_smile.jpg

Szerintem nincs szebb cselekedet egy apró, mégis szívből jövő görbe vonalnál. Ráadásul a te közérzetedet is javítja. Amikor mosolyogsz, nem számít semmi és senki, csak az, hogy úgy érzed tiéd a világ. Próbáld ki egyszer, sétálj végig az utcán mosollyal az arcodon. Meglátod majd, milyen felemelő érzés. Majd amikor visszamosolyognak az emberek, megérted miről beszélek.

Mosolyogj, hogy örömet szerezz magadnak, s embertársainknak. Mosolyogj, hogy erősnek tűnj. Mosolyogj, hogy tiéd legyen a világ.

*

képek forrása: weheartit.com

loading...


Szólj hozzá Te is!