2024-02-22 01:20:38, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Napjaink harcai

Kőhidi-Kovács Brigitte - 2017-03-08 10:00:00
Pszicho
előítéletek megbélyegzés nők női sors

Mikor olvastam, hogy mi is a márciusi havi téma elkezdett kattogni az agyam miről is írhatnék nektek. Ezt a két szót láttam: szélsőségek, megbélyegzés. 

Aztán eszembe jutott a megbélyegzés kapcsán, hogy vannak esetek, amikor hátrány, ha nő vagy. Vagy csak gondoljunk bele a szőke nős viccekbe. Nem hinném, hogy valóságos alapja van, de akkor ki kreálta? Kinek köszönhetjük az előítéleteinket?

Ő fekete, ő fehér, ő kék szemű, ő zöld stb. Tele vagyunk korlátokkal! Nők-nők ellen harcolnak, küzdenek a munkahelyükön, mosolyogva fúrják egymást. Sokszor hallhatjuk a férfiaknak mennyivel egyszerűbb! Vajon tényleg könnyebb? Vagy csak nem nehezítik meg a saját életüket? Miért hajtjuk túl magunkat? Valóban igényli ezt bárki tőlünk? Miért nézzük le magunkat?

Például jól meg kell gondolnia egy nőnek, mikor is menjen el szülni, hiszen felmerülhet a kérdés, hogy a munkahelye megvárja e? Van, ahol egy férfi többet kereshet ugyanazzal a pozícióval? Nem a nők-nők ellen versenyzés vágja alattunk a fát? Inkább egymás segítésével juthatnánk előrébb! Jó, nyilván az sem mindegy, milyen helyen és milyen főnökkel kell nap, mint nap dolgoznunk. Mitől lesz jó főnök valaki?

Úgy vélem a jó főnök léthez elengedhetetlen, hogy követeljen, de mondja el, mutassa meg mit vár! Tehát legyen elől. Egy lusta főnök az alkalmazottaktól sem várhat többet. A kölcsönös tisztelet is fontos. Azon kívül, hasznos lehet, ha az alkalmazottak érzik, szükség van rájuk. 

A jó alkalmazottról meg azt gondolom, megtesz minden tőle telhetőt, olykor sajátjaként tekint a cég jövőjére. Igen lehet, most némelyek összeráncolták a szemöldöküket, hogy te jó ég miről is írtam? Hol élek? Ebben az országban? Vagy esetleg külhonban? Itt megbecsülés? Előrelépés? Nyugalom? Egymás tisztelete? Igen, lehet naív vagyok, tudom az országunk helyzetét sajnos. Nem egyszerű ilyen helyet találni, ahol magas az adó, nem jók a bérek, vagyis valakiknek jók, igenis! De nem mindenki olyan szerencsés! Külföldön nyugodtabbak az emberek, itt egy elég szomorú tükröt láthatunk. De mindenesetre úgy vélem, fontos, hogy kevesebbet harcoljunk másokkal, talán akkor, ha mindenki a másikkal is foglakozik jobb lehet. A férfiak feleslegesen nem fúrják egymást, nem jópofiznak, csak csinálják a dolgukat. 

 

2017_0223141358_cikk.JPG

loading...


Szólj hozzá Te is!