2020-05-28 06:22:57, Boldog névnapot Emil,Csanád !
Kereés az oldalon

10 tipp az otthonmaradáshoz!

Németh Klaudia - 2020-03-30 10:00:00
Beszéljünk másról
humor otthon maradok otthonmaradás stayathome stayhome koronavírus tippek otthonra tippek az otthonmaradáshoz karanténtippek

Ezzennel megkezdtük a #maradjotthon 3. hetét is, ebben az igencsak stresszes és valahol mégis egészen különleges időszakban. Sokat tanultam magamról mostanában. Pl. két hete azt hittem nekem ez nem való és ha felettem nincs kontroll, azaz a főnök, akkor majd nem tudok megfelelő teljesítményt nyújtani és hatalmas elmaradásaim lesznek. Erre mi történt? A sajátos munkabeosztásom olyan jól működik, hogy naprakész vagyok, és jobban állok a munkámmal, mint általában. Mondjuk az is igaz, hogy mindeközben megismerték a szomszédok a zenei ízlésemet és jó zenét hallgatnak, ha akarják, ha nem. Mert ugye panelban lakok. A négy fal között pedig egymagam tennem kell valamit, hogy ne kattanjak be. Ehhez pedig egész sok alternatívám lett a napokban, azon túl, hogy üvöltve énekelek együtt Pásztor Annától egészen Axl Rose-ig bármelyik énekessel és a macskáimmal trécselek, miközben azzal nyugtatom magam, hogy még nem válaszolnak, addig nincs szükségem pszichológusra. Nos akkor itt van az én "túlélési" tippem az otthonmaradáshoz:

1. Nincs ébresztő

Jómagam a Home Office első napján kikapcsoltam az ébresztőm. Ez olyan sarlatán dolgot jelent, hogy legtöbbször körülbelül 20 perccel később kelek, mint egy átlagos munkanapon. Mivel sokakhoz hasonlóan jelenleg a ruháim nekem is a nappali pizsi és az éjjeli pizsama között mozognak, így nem kell full sminket feltennem és ruhákat keresgélni se, tehát igazán megérdemlem, hogy akkor kelljek, amikor a szervezetem kívánja. És ez isteni! Komolyan mondom produktívabb is vagyok így és ezt kifejezetten élvezem a jelenlegi helyzetben. 

2020_0330172508_giphy-1.gif

2. Kertészkedek

Még csak szóbeszéd volt, hogy hamarosan itthon maradás és kanapén döglés lesz az, amivel megválthatjuk a világot, amikor én eltaláltam, hogy panel kertet nyitok. Igen! Ez csodás dolog, mert legalább nem lehet férni, az amúgy is kis konyhában. De én gondosan öntözgetem a kis növényeimet és az idő múlását vélem felfedezni növekedésükben. Anyu büszke rájuk és kicsit már ki van égve. 

2020_0330171420_kert.jpg

3. Főzök!

Ne legyenek hiú ábrándjaink, a home office fogalmába természetesen belefér a magától sülő libamell és a kaviár. Akarom mondani a 20 perces chilisbab és a világot megváltó baconos túrós tészta. (Nem, nem kell rá cukor! Ne viccelj velem!) Viszont ezek az apró kis dolgok is jól tudnak esni, mikor ezt egy átlag munkahéten biztos nem csinálod meg. Itt jegyzem meg a tejföl, ketchup, chili és fokhagymapor minden szar kaját finommá varázsol. Nem hiszed? Próbáld ki!

2020_0330172321_mindlesscomplicatedduiker-size_restricted.gif

4. A humor

Sokat beszélek online a barátaimmal, ismerőseimmel, családtagjaimmal és a kollégáimmal is. Rengeteg mémmel és videóval is bombázzuk egymást, amely semmit sem vesz el abból, hogy tudjuk azt, hogy komolyan kell venni ezt az egészet. Viszont ha elveszítjük a humorunkat, akkor tuti bekattanunk! Tehát éljenek a neten táncoló nagyik és másodfokú egyenletekkel fűszerezett mémek, a matematika szükségleteiről. Nekem küldhetitek, már rendes gyűjteményem van! A nyers valóságot posztoló, pókembernek öltözött gyerek után szaladgáló, otthon dolgozó anyás képekről ne is beszéljek! Drága szülők hősök vagytok és ha szép, ha nem én imádok rajtatok szórakozni!

2020_0330172041_tenor-1.gif

5. Walruszt minenkinek

Kezdetben rengeteg cikket elolvastam a neten a jelenlegi helyzetről. Mára ezeket a platformokat megtizedeltem és csak 1-2 magyar vagy külföldi oldalt nézek és Walruszt! Ide teszem az insta linkjét. Minden nap tanulok valamit tőle és tisztábban értem a vírus terjedésének mechanizmusát meg azt, hogy mi is van a világban. Ez mára pont úgy kötelező része a napomnak, mint a reggeli adatok megnézése a koronavírus oldalon. Csak utóbbin már mérgelődök és megkérdőjelezek adatokat, így az nem épp a szép része a napomnak. De Walruszt imádom! Komolyan, az egyik kedvenc oldalam lett néhány nap alatt.

6. Mozgás!

Mióta az egyetlen biztonságos hely az otthonunkon kívül a szabadban van, emberektől távol, azóta egészen szeretek is mozogni és jó szórakozás. Azaz 1-2 óra tart életben itt a négy fal között, miközben a bicajra pattanva újra és újra felfedezem milyen különleges helyen is élek. Mondjuk a szembeszelet legalább 20 cifra kifejezéssel tudom szidni, de megéri. Ne menjetek tömegbe, erre azért figyeljetek!

2020_0330171420_mozgass.jpg

7. Kreativitás 

Amúgy is szeretek alkotni, de most ez is felértékelődött. A lépcsőházunkat kiplakátoltam piros szívecskékkel hálám jeléül mindazokért, akik ma nem lehetnek otthon és értünk dolgoznak. Meg becsempésztem egy kis tavaszt és az idei nemlétező húsvéti hangulatot is a lakásba. Ha már legtöbbször csak belülről csodálhatom a kedvenc évszakomat!

2020_0330171420_kreativ.jpg

8. Írok

Nekem az írás mindig is gyógyír volt. Ha nem tudok beszélni az érzéseimről ( na ez már ritka, de régen minden így indult!), akkor írok. Ha unatkozok, írok. Ha tele vagyok gondolattal, akkor írok. Kezdd el naplózni mi történik veled és hogy éled meg a mai helyzetet. Remélve, hogy soha többet nem kell ezt átélni. Egy napló amúgy is jó dolog és pszichésen nagy segítség, ha nem bírod a bezártságot és hajlamos vagy szorongásra. 

2020_0330171542_ir.gif

9. Celebeket nézek a neten vagy sorozatokat

Alapvetően is nagy sorozat függő vagyok és hamar bebizonyítom, hogy egy 9 évados sorozat egy hét alatt igen is megnézhető, de most ez hatványozottan igaz az életemre. Ha pedig unom, akkor celebeket nézek. Számos celeb, ha szeretjük őket, ha nem próbál segíteni a maga módján. Én személy szerint imádom Tóth Gabi zenés óráit az instán, vagy szép gesztusnak tartom Rubint Réka esti torna óráit is. Kajdi töri órái meg rendes színfoltjai a mindennapjaimnak. 

2020_0330171420_sorozat.gif

10. Tapsolok!

Jelenleg, aki kertesházban vagy tanyán él legalább az udvarra kiszabadulhat, amiért azért irigylem őket. Viszont a panelosok zárt közösségének is megvan a napi boldogsága. Minden este 8-kor együtt tapsolunk azokért az emberekért, akik jelenleg értünk dolgoznak. Napról-napra többen állunk az erkélyeken vagy ablakoknál. Tegnap egy hölgy az erkélyen gitározott a mi tömbünkben. Ez az összetartás minden nap végén, mire elfáradunk lelkileg ad egy lelki fröccsöt még nekünk is. Mert együtt könnyebb, ezt egyikőtök se felejtse el! 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!