2024-06-18 08:45:01, Boldog névnapot Arnold,Levente !
Kereés az oldalon

Egy gyerek, mint élet XII. rész (befejező és utószó)

Lipták Márk - 2020-09-07 10:00:00
Beszéljünk másról
Család Béke Otthon Gyermek

2020_0704145549_2020_0308162720_egy-gyerek-mint-elet.jpg

Hatodik rész

 

A farmon kezdtünk új életet.

George a gazdálkodást tanulta az édesapja oldalán. Én, George édesanyja mellett tartottuk fent a családi tüzet és a házat. Kyle magántanuló lett, és a délelőtti kötelező tanulás mellett, délután a szabadban játszhatta ki magát, a szabadban, egy új világ kapuinál. Mark és Kyle a legjobb barátok voltak, egész estig csatangoltak együtt.

Anna Garcia-tól elvették a gyerekeit. Mark-ot ideiglenes nevelésbe vettük, amíg anyja a büntetését töltötte. Persze, amikor láthatást kapott, örömmel vártuk hozzánk, és boldogan láttuk, hogy Anna és Mark kapcsolata erősödött és megérezték a család szeretetét.

Most már nem féltem. Nem féltem, mert tudtam, hogy, aki szeret, az nem félhet ebben a világban. A családom kiállt a világgal szemben, és győztünk. Boldogan éltem meg a sírig tartó házasságomat, a fiam felnővését. És, hogy végre igaz barátra lelt, sőt testvérek lettek Mark-kal, egy olyan kötelék alakult közöttük, ami, ha mi már nem is leszünk, tovább él, és minden bajban egymásnak ott lesznek.

Azt akarom, hogy a fiam boldog legyen. Találja meg az igaz szerelmet, becsületesen végezze el a munkáját, és szeretetben nevelje fel a gyermekeit. És így kívántam a fogadott fiamnak is.

Hiszen az élet értelme, hogy szeressünk.

Ha  családja lesz az embernek, rájön, hogy mindenben, amiben hitt és érzett teljesen megváltozik. Egy hatalmas erőt és szeretet érez meg, és azt akarja, hogy élete végéig ebben éljen és megóvja ezt a családot.

A szerelem, a baráti szeretet, a testvéri szeretet, a szülői szeretet mind egy töredéke az éltünknek. És minden problémát megold. Ha nem is azonnal, de idővel igen, tudom. Minden fájdalom begyógyul, minden emlék megmarad.

A fiaink változtatták meg bennünk a világot. És olyan hirtelen, mintha csak pislogtam volna csak.

Az élet olyan, mint egy gyerek, akit óvni, védeni, szeretni kell. Az én fiam maga az élet, vagyis számomra.

És talán hátra dőlhetek, és reménykedhetek, hogy a világban az emberek, a családok is tudják. Két-ezerhármat írunk.

Tudod már te is, nem? Reménykedhetek benned és benned és benned is?

 

Utószó

Köszönöm szépen mindazoknak, akik elolvasták ezt a kis történetet. Remélem nem csalódtak. A sztori a való életből meríti az ihletet, a karakterek pedig maguk cselekednek. Tudom furcsán hangzik, de én csak egy közvetítő vagyok, egy leíró ember, aki nézi a filmet és jegyzeteli a történteket. Próbáltak a szereplők egy kis üzenetet hagyni számunkra, akik megharcoltak a világgal és egy gonosz családdal. George a tetteivel mutatta meg nekünk, hogy miként éli meg az életet egy férfi, férj és apa. Linda egy bátor anyatigris, aki a saját életét kész feláldozni a gyermeke biztonságáért és szeretetben akarja felnevelni. Mr. Fall egy hős szerelmes, aki elégtételt akart venni a múlt miatt....de végül az őszinte és örökké tartó szerelem és hogy egyedül felnevelte a fiút, aki apaként szereti őt, megállította a féktelen vérrel teli bosszúvágyát és maga az élet adott megnyugvást és igazságot számára...és az ő kis családjának...Kyle pedig egy példa lehetne a mi gyermekeinknek.Kyle és Mark testvérisége bizonyítja, hogy a szeretet, tisztelet, kedvesség és barátság igenis tanulható és tanítható. Kyle egy ilyen családban nő fel, és ezt tanítja Marknak és családjának. Aki képes harcolni, az sebektől vérezve és fáradtan, de a szeretet szabadságában alszik el. Mindannyian voltunk olyanok, mint Kyle...

Egy életünk van....ahogy egy gyerekkor....egy felnőttkor....egy időskor...és egy halálunk. 

loading...


Szólj hozzá Te is!