2024-07-22 16:13:46, Boldog névnapot Magdolna !
Kereés az oldalon

Május a családosok hava

Pálfy Zsuzsanna - 2019-05-20 10:00:00
NagyUtazó
Család fesztivál gyerekek magasba emelés

Május 6-12. között lezajlott Veszprémben a Gizella Napok Művészeti fesztivál. Azon a héten, amikor Gizella névnapot ünnepelhetjük, mindennapra találhatunk kedvünkre való programokat ezen a fesztiválon, mint például könyvbemutatók, képzőművészeti kiállítások, sport-programok, koncertek, népművészeti kirakodóvásár, jelmezes történelmi felvonulás és természetesen családi- és gyermekprogramok.

Az utóbbi keretein belül meg kell említenem azt a remek kezdeményezést, ami már tavaly is rengeteg embert megmozgatott. Ez az Emeljük magasba minél több gyereket című országos rendezvény. Ilyenkor több városban, köztük Veszprémben is és a határon túli városokban is összegyűlik a nép egy megadott helyen és egyszerre emelik a magasba porontyaikat. Ezzel a programmal a gyerekek és a család fontosságára hívják fel a figyelmet, mert sajnos még mindig kevés gyermek születik kis országunkban.

Bár az utóbbi időben a környezetemben szerencsére sok baba született, vagy épp úton van. Jelenleg velem együtt hatan vagyunk várandósok a baráti társaságból ezen kívül a kismama pilatesen, szinte alig férünk be a terembe, annyian vagyunk. Nem tudom, hogy azért vagyunk ennyien mostanság, mert az utóbbi években több támogatást kapnak a családos emberek (remélem nem csak ezért), vagy mert azon egyszerű okból, hogy az Y-generáció most érte el azt a kort – a 30-as éveket- amikor már bátran mernek gyermeket vállalni.

Mindenesetre, jó abban a tudatban élni, hogy rekordot állított fel ez a Gyermekemelési mozgalom, ahol személyese is részt vettem, és bár egyelőre még nem tudtam a magasba emelni gyermekemet, azért az emelés pillanatában lábujjhegyre álltam, ezzel jelképesen „megemelve” a saját kis pocaklakómat. Az biztos, hogy jövőre újra részt veszek ezen az eseményen, az akkor már kábé féléves kisfiammal és az apukájával együtt büszkén tartjuk majd a magasban.

2019_0514112808_people-2557510_1920.jpg

 

 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!