2024-05-28 06:48:31, Boldog névnapot Emil,Csanád !
Kereés az oldalon

Klippajánló: Kick Your Heart

Pásztor Dániel - 2019-04-02 10:00:00
Film-Színház-Muzsika
klip zene folk metál

Aki szereti a folkmetált, annak üdítő lehet látni, hogy a kelta, illetve viking dallamokkal kereszteződő crossover műfaj a hazánkban is megjelent, és egyre nagyobb teret hódít. Ám igazán kelta hangszereket felvonultató metálzenekart még elvétve láthattunk csak hazai kiadásban. Nos, most erre szeretnék egy példát mutatni, ez pedig a Kick your heart zenei projekt. A nevét egy korábbi kaposvári alterzenekarról kapta, és a kapocs a zenei projekt atyja: Tamasóczki Bence. A zenekar feloszlása után elkezdte megvalósítani saját szerzeményeinek valósággá tételét, és korábbi zenekarának a nevét megtartotta, így az új projektnek a zeneszerzőjévé, illetve producerévé lépett elő. A készülő album eddigi elkészült számai stílusában ötvözi a 80-as évek new wawe zenei hullámát, és a folkmetál elemeit, és időnként a dallamok poposak, mindezt folkos hangszerelésben. 

 

 

 

Tamasóczki Bence az elkészült szerzeményének hangszereléséhez ezúttal nem elégedett meg kis hazánk határaival, és még a déli határunkon felhúzott kerítés sem jelentett neki akadályt, a produkció álma csakúgy szárnyalt, és a projekt meg sem állt egyenesen Ausztráliáig. Az énekesi posztot egy gyönyörűen csengő hangú, jól ismert Youtuber énekesnő Ellie Kamphuis vállalta. Így a digitalizáció, és az internet csodája eredményeképpen, egy mára bevett műfajú egyszerű stúdióklip készült el, melynek különlegessége mégis az, hogy mind a hangfelvételek, mind a klipjelenetek Kaposváron és Melbourneben készültek el. A dal természetesen hangszerelésében északi, illetve folkmetál stílusú, de ezúttal Bence csúnyán kihagyta belőle a 80-as éveket, és csak a témára koncentrált, dallamvezetésében viszont a folk elemek kevésbé dominálnak, inkább popdallam került egészen szokatlan módon folk ágyba, de természetesen jellegében Nightwishra hasonlít.

Ellie Kamphuis már elég komoly rutinnal és munkássággal rendelkezik ebben a műfajban. Rendszeresen és remekül énekel kifejezetten lehetetlenül magas hangterjedelmet igénylő Nightwish számokat, és számos zenei projektben szorgoskodik. Szívesen dolgozik más zenészekkel, szeret elmélyedni az északi metál zene műfajainak mélységeiben. Jelenleg Ausztráliából Londonba költözött, de továbbra is kapcsolatban van a Kick Your Hearttal, és reményeik szerint a teljes készülő album felvételeiben részt vesz. Kár is lenne egy ilyen aranytorkú, és csinos énekesnőt elengedni, aki ráadásul még akár rokonságban állhat Crocodil Dundeeval is, esetleg hozhatna nekünk egy didgeridoot is. 

A projektbe frissen kapcsolódott be, egy igazi tűzrőlpattant szabadszájú és kőkemény keltametál világból érkezett leányzó, Pinke Fruzsina, aki az érzelmes női mivoltát hegedűn szólaltatja meg. Korábban is játszott már metál zenekarokban és több éves zenekaribosszantási tapasztalattal rendelkezik. A gitárt, és a szólógitárt természetesen Tamasóczki Bence látta el most is, aki persze néha a klipben összetéveszti a hangszerét a kardjával, ami tulajdonképpen szintén hangszer, de csak átvitt értelemben és elég véresen. Friss „visszaérkezőként” Takács Róbert basszusgitározott, aki jelenleg egy fúvószenekar aktív tagja is egyben, de úgy tűnik neki teljesen mindegy milyen hangszer akad a kezébe, játszani fog rajta. Visszaérkezőnek azért nevezhetjük, mert amíg a Kick Your Heart zenekar volt, addig Robi folyamatosan tagja is volt. Az ír hosszúfurulyán (Irish low whistle) a kelta zenész, Pásztor Dániel játszik, aki várhatóan szintén marad a projektben, jelenleg aktív zenei életét a zenekaraiban átmenetileg befejezte, jelenleg a munkája köti le idejének nagy részét. 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!