2022-08-19 23:06:46, Boldog névnapot Huba !
Kereés az oldalon

A karácsonyi csoda nyomában...

Hogenádler Mercédesz - 2019-12-19 10:00:00
Ünnepek
karácsony ünnep karácsonyi csoda

A karácsonyi csoda nyomában…

 

Minden évben beszélnek erről az ún. karácsonyi csodáról. Minden erről szól. Ezt látjuk a filmekben, ezt halljuk a karácsonyi dalokban, ezt halljuk az emberektől. De mi is az a karácsonyi csoda konkrétan?

Egy álomautó, új szerelem, gyermekáldás, eljegyzés, világbéke, új ház, fizetésemelés, esetleg új meló?

Hol keressük? Az ajándékokban? Az emberekben? 

Azt mondják, a karácsonyi csoda az emberek szívében található. A várakozás alatt kicsit megnyitjuk a szívünket, jobban bízunk egymásban, és abban, hogy az ünnepek közeledtével előzékenyebbek, elnézőbbek lesznek velünk mások, és ezt készséggel viszonozzuk számukra. Ez a közhelyes kijelentés hordozza magában az igazságot. Mi volna a karácsonyi csoda, ha nem az, hogy összegyűlünk mindannyian, akik egész évben alig látják egymást. Új családtagok érkeznek, új gyermekek születnek, akik új reményeket hoznak az életünkbe. Karácsonykor mindenkit elönt egy furcsa, meleg érzés. A várakozás érzése, a bizalom, a szeretet érzése. Az ünnepi hangulat hozza magával. Ki tudja ezt az érzést elmagyarázni, definiálni? 

Számomra többek között ez a karácsonyi csoda. Ez a megmagyarázhatatlan meleg érzés, ami az ünnepi időszak alatt kerít hatalmába bennünket. Vannak, akik a várakozást jobban szeretik, mint magát az ünnepet. Legyen bármi is a magyarázat, abban mindannyian egyet értünk, hogy a karácsony egy csodálatos dolog az emberek életében vallási nézettől, társadalomban való elhelyezkedéstől, bőrszíntől függetlenül.

 

Ha egész évben nem is, legalább ebben az időszakban kicsit csendesedjünk el. Nyissuk meg szívünket egymás felé. Ha jobban figyelünk egymásra, talán kicsit könnyebbé tehetjük az életet, ami egyébként is tele van nehézségekkel, kiváltképp ebben a mai modern, liberális világban. 

Nosztalgiázzunk. Vegyük elő régi karácsonyi képeslapjainkat, fényképeinket és a karácsonyi összejöveteleken mutassuk meg egymásnak, beszélgessünk róla. Ezek a családi pillanatok igazán emlékezetessé válhatnak, amelyekre jó lesz visszaemlékezni. 

 

Reméljük, sikerül a te szívedbe is karácsonyi hangulatot ébreszteni idei karácsonyi írásainkkal!

Neked is volt már részed igazi karácsonyi csodában? Szerinted mit jelent? Írd meg nekünk hozzászólásban!

2019_1218172333_christmas-2971961_1920.jpg

 

loading...


Szólj hozzá Te is!