2021-01-26 18:37:27, Boldog névnapot Vanda,Paula !
Kereés az oldalon

Anyutest

Pálfy Zsuzsanna - 2020-02-24 10:00:00
Vendégcikkek
torna test edzettség súlyproblémák énkép elfogadása

Na szóval, az van, hogy ha terhes lesz egy nő, bizony megnő a hasa. Ezáltal megnyúlik a bőr, szétválnak az egyenes hasizmok. Ezzel szerintem mindenki tisztában van. Sajnos az is előfordulhat, hogy eléggé kicsíkosodik az a bizonyos has. Na már most szülés után ezek nem állnak vissza hipp-hopp eredeti állapotukra, azért tenni kell. Igen ám, de őszintén szólva, (újdonsült anyukaként írom) nem érzem a késztetést arra, hogy én most rohanjak az edzőterembe feszes és csíkmentes hasat fabrikálni magamnak, mivel ugye lett egy babám, akiről gondoskodnom kell és akarok is. 

 

Én személy szerint szerencsés vagyok, mert sem nagy hasam, sem csíkjaim nincsenek, sőt most kevesebb a súlyom, mint amikor teherbe estem. Nyilván nem vagyok olyan feszes már, de az igazat megvallva soha nem is voltam, vagy talán húsz éves koromban, nem tudom, nem is érdekel. 

 

Azok a nők, akik plusz 20-30 kilót felszednek magukra a terhesség alatt, biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy leadják ezt a felesleget. Ha ez nem sikerül több év után sem, valószínűleg ott valamiféle hormonális probléma van, amiről aztán ők végképp nem tehetnek. 

Viszont azzal a problémával is számolni kell, hogy nem mindenkinek van lehetősége eljárni tornázni, mert:  

      - anyagilag nem teheti meg, 

      - nincs, aki vigyázzon a gyerkőcre, amíg anyu feszesedik, 

      - konkrétan, nincs rá energiája, mert, ha épp van egy kis szabadideje, azt lehet inkább pihenéssel tölti, nem pedig erőlködéssel az edzőteremben. 

 

Persze otthon is lehet tornázni, mert számos videó van a Youtube-on és az ingyen van. Csakhogy nem mindegy mit mozog és hogyan az anyuka szülés után, nem árt, ha ránéz egy hozzáértő. 

Van ez a bizonyos RTM torna, (Rectus Training Módszer) ami az egyenes hasizmok eltávolodására fókuszál és újraépíti, a gyenge törzsizmokat. Én is erre járogatok két hetente egyszer, mert nálunk sincs, aki vigyázzon a gyerkőcre. Ám, mivel ez a torna csak délelőtt van, meg kell oldani valahogy. Szerencsére a férjem megteheti, hogy otthon marad a babával egy másfél órára hétköznap délelőtt. El is lehet vinni a babát erre a tornára természetesen, de akkor biztos isten, hogy abból minden lesz csak torna nem. Ezt látom a többi anyukánál, aki elhozza a gyerekeiket. 

 

Na most azok, akiknek a férjeik nem tehetik meg, hogy vigyázzanak csemetéjükre, mert látástól vakulásig dolgoznak, mondjuk egy gyárban és a nagyszülő sincs a közelben, vagy ők is dolgoznak, azokkal a nőkkel mi van? Menjenek éjszaka fitnessezni? Fogadjanak fel egy vadidegen felvigyázót? Tényleg ez a legfontosabb, hogy anyunak bombateste legyen, hogy a férje megkívánja? 

 

Nem azért nem szexelnek annyit azok a párok, akiknek gyerekük van, mert megváltozott a testük, hanem azért, mert a baba bizony éjszaka is felkel, akár többször is. Ezekután az alváson kívül nemigen van kedve az embernek másfajta tevékenységhez az ágyban, mivel hulla fáradt. De nem csak anyuka, hanem apuka is. Ezen, túl kell lendülni, idővel jobb lesz és megy az élet tovább, ahogy azelőtt. 

 

Ráadásul nem elég, hogy a testét kellene építgetni anyucinak, elvárják tőlük azt is, hogy menjenek fodrászhoz, kozmetikushoz, műkörmöshöz, mert hát nehogy már igénytelen legyen csak azért, mert gyereket szült. Nem mintha ezen szolgáltatások kevesebb igénybevétele azt jelentené, hogy nem adunk magunkra, csak most más fontosabb. 

Baromira unalmas már, hogy állandóan a nők kinézetével foglalkozunk. Az aputest miért cukibb az anyutesttel szemben? A férfiakat nem kell megkívánni? 

 

Ha már férfiak. Ők is eléggé le lettek alacsonyítva azzal, hogy ők csak a külsőségeket veszik figyelembe, ami pont nem igaz. A férfiak igenis a nők kisugárzását tartják szexinek, és azt, hogy lehet velük értelmesen beszélgetni. Biztos vagyok benne, hogy ezek a férjek/társak, feszes és lapos has nélkül is rámozdulnak otthon a párjukra. 

Nem hiszem, hogy egy valamire való pasi, beindulna egy olyan nőtől, aki, habár karcsú és sima bőrű, elviselhetetlenül hisztis és drámázik nap mint nap. Igenis számít a személyiség is a szexuális vágy gerjesztéséhez. 

 

Egy bizonyos “ember” bizonyos kijelentésével azt fogja elérni, hogy még több énkép- és evészavaros fiatalt képez a világra. Mindemellett, azokat a nőket - akik egyébként is küzdenek a kilóikkal, akár terhesség után, akár más okokból kifolyólag - még nagyobb depresszióba hajtja őket. Mert az ország fitnesstörpéje, nem az elhízás bibjére hívta fel a figyelmet, hanem saját magára. 

Igen, sajnos Magyarországon valóban probléma az elhízottság és az azzal járó veszélyek, no de ezt rávetíteni a gyerekeket szülő nőkre, igen alacsony értelmi szintre utal. 

 

Nem akartam, ehhez a témához hozzászólni, legalábbis nem amiatt a bizonyos személy miatt, mert neki csak egy célja volt, hogy róla beszéljenek az emberek, ezzel azért nem árt tisztában lenni.  

Ám azt sem szabad hagyni, hogy ilyenek befolyásolják az emberek, főleg a fiatalok, testképükhöz való hozzáállását. Én hiszem, hogy ha valaki elfogadja és szereti saját magát, akkor a másik fél ugyanígy fog érezni, akárhogyan is néz ki az illető. Lehet edzeni és egészségesen táplálkozni, de ha valaki mégsem így tesz, bármilyen oknál fogva, ahhoz senkinek semmi köze. Mindenki el tudja dönteni, hogyan akar élni, és hogyan érzi jól magát a saját bőrében. 

loading...


Szólj hozzá Te is!