2020-09-19 19:49:13, Boldog névnapot Vilhelmina !
Kereés az oldalon

Kis pocak vagy nagy pocak? Ruha mindkettőnek jár!

Pálfy Zsuzsanna - 2019-07-03 10:00:00
Vendégcikkek
terhes kismama ruhabolt pocak

Már öt hónapja vagyok kismama és szerencsésnek mondhatom magam, mármint ami az alkatomat illeti, mivel ahhoz képest, hogy több, mint félidős terhes vagyok, úgy nézek ki mintha csak jól bekajáltam volna. Abból a szempontból jó, hogy még könnyebb a mozgás és a ruházkodást is meg tudom oldani az eddig meglévő ruhadarabjaimmal. Igaz, hogy már kezd idegesíteni az, hogy minden alkalommal megkapom, hogy nem is látszik rajtam semmi, mármint, hogy terhes vagyok.

Az elején még inkább aggasztott, azt hittem valami baj van a babával, de most már inkább bosszantóak az állandó megjegyzések. Miért kötelező hatalmasnak lenni egy terhes nőnek? Unalmasak az állandó magyarázkodások: hátsófali a baba, hátrahajló méhem van, ilyen az alkatom, első terhesség, stb, stb. Az embernek soha semmi nem jó, az sem, ha túl pici a pocak, az sem, ha túl nagy. Szerintem senkinek semmi köze nincs ezekhez a dolgokhoz, nem vagyunk egyformák szerencsére.

A ruházkodásra visszatérve pedig, szomorúan látom, hogy a kismamaruha választék nagyon gyér, legalábbis vidéken. Budapesten valószínűleg nagyobb a kínálat, de én nem ott élek. Más városokban is léteznek kismamák, nemcsak a fővárosban. Kábé két hete egy háromórás körutat tettem Veszprémben ilyen ruhadarabok felkutatására, és 2 db kismamaruhát sikerült vennem, egy nadrágot és egy tunikát. Persze tudom, hogy a drága üzletekben lehet kapni ezeket, na de azért vegyek egy rövidnadrágot tízezer forintért, hogy három hónapig hordjam? Vicc! Még jó, hogy van egy németországi székhelyű európai hálózattal rendelkező kereskedelmi üzletlánc, aminek boltjaiban időközönként lehet találni a kismamáknak is ruhákat, jó áron. És persze sok köszönet azoknak az ismerősöknek, barátoknak is, akik kisegítenek a saját, már nem használt ruhadarabjaikkal. Online persze nagy a választék, de én azért szeretem felpróbálni a ruhákat, mielőtt kifizetem.

Minden bizonnyal nem éri meg ilyen üzleteket nyitni, mert még mindig nem születik elég gyerek Magyarországon, vagyis nincs annyi kismama. Bár véleményem szerint a mostani 30-asok miatt lesz vagy már van is bébibumm, amire sajnos nem biztos, hogy felkészültünk (a bölcsődék, óvódák, vagy hogy legyen kellő mennyiségű védőoltóanyag a piciknek), a ruhaboltosok biztosan nem. Legalább a plázákban lehetne a ruhaboltokban egy sarkot kialakítani a várandós nőknek, ugyanis ők is szeretnének öltözködni.

2019_0603101912_girl-18918_1920.jpg

 

loading...


Szólj hozzá Te is!