2024-04-25 06:06:01, Boldog névnapot Márk !
Kereés az oldalon

A nevelésem egy hamis Fendi

S. Nagy Noémi - 2019-09-14 10:00:00
Elv/érzek
anyaság nevelés humor

Ahhoz kétség nem fér, hogy a gyerekem szinte már tökéletes. Mit tökéletes? Egyenesen fantasztikus.

Az iskolában tudományokat töltenek a fejébe és a civilizációs információ áradattal is remekül elboldogul.

Telefont kezelni lényegében mindig tudott,a tablet akár az egyszeregy. Na, nem sorolom. Tudjátok. Tiltások és késleltetések ellenére a kibertérben a gyerek játszi könnyedséggel elboldogul.

Szinte már hátra is dőlhetnék, mikor a fejemben szöget üt valami: ha ennyire fogékony a gyerekem, hogy lehet az, hogy képtelen elsajátítani 3 igen fontos feladatot?

  • Tévé kikapcsolása. Gyónom a mindenható Istennek és nektek testvéreim, hogy az én gyerekem minden reggel tévét néz.
  • Villany lekapcsolása.
  • Pohár és tányér mosogatóba rakása: Igen, ez már kicsit bonyolultabb, két tárgyat kell fognia, egyiket a jobb kezében, másikat a balban. A kognitív készségeket talán komolyabban igénybe veszi, ha a bögrét a tányérra rakva egyensúlyoz ki a konyháig. A gyerek a nappaliban eszik, nem az asztalnál, én vétkem, én vétkem- én is a nappaliban, lábam a kanapén keresztben, tálca az ölemben- én igen nagy vétkem...

Na, gyere gyermekem, fontos felnőtt dolgokról fogunk beszélgetni:

  • A kisari Balla Bálint 6 éves korában iskola után disznót etetett, vizet adott a jószágoknak, összeszedte a szilvát a fa alól, kapált, ilyesmik. Szóval, érted… ha neki ment, neked is menni fog. Tévé kikapcs, villany lekapcs, kakaós pohár ki, mosogatóba be, mert anya öregszik és nem győzi derékfájással ezt a lomolást. Azt a Barbie babát meg tuti kivágom a szemétbe, ha még egyszer elbotlok benne! Na, tempó!

Ezt is megoldottam, jöhet a Vészhelyzet az M3-on.

S. Nagy Noémi

 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!