2021-05-13 12:19:32, Boldog névnapot Szervác,Imola !
Kereés az oldalon

Álmaink

Lipták Márk - 2019-03-04 10:00:00
Elv/érzek
Álmaink Reggel Mosoly

 

2019_0218173813_man-sleeping-with-teddy-bear.jpg.653x0_q80_crop-smart.jpg

 

Álmaink

Első rész

Minden reggel nehéz. Nehéz kikelni az ágyból. Nehéz felébredni a való világba. Öltözz fel, moss fogat, vezess autót, legyél pontos! A tökéletes embernek kell megfelelni ebben a tökéletlen világban.
A reggeli kávédat már harmadszorra ittad meg, de még a szemed se nyílt ki. Nem készültél fel erre a világra. Nem látsz, csak nézel. Csak nézed a piros lámpákat, a járókelőket, a munkatársaidat.
A nyakkendőt megszorítod. Kifújod magad. Most már az ebédszünetet várod, meg van a motivációd.
Emberek százai várnak rád, oldd meg a problémájukat, miközben a saját problémáid felemésztenek. Mosolyogsz.
Őszinte még ez a mosoly? Nem tudom.
Megfájdul a fejed, rád jön a vizelési inger, álmos vagy, leizzadtál. Nézed az órádat, mikor lesz már ebédszünet? Óhh, Istenem, miért nem mentél ki külföldre valami kínai étterembe vagy hajóra mosogatni? Ha lehúznál fog csikorgatva két szezont már vehetnél egy kisebb házat, vagy egy tágasabb panel lakást. Vagy megvehetnéd álmaid autóját. Vagy vehetnél feleséget.
Igen, magányos vagy, nincs éjjelente társad. Mondd ki őszintén, az ismerkedés nem piskóta dolog a mai világban, de nem ám! Menj el egy diszkóba vagy rock koncertre, akármennyi nőt levarrhatsz, de ők csak egy éjszakára vannak melletted és nem egész életedben.
Szomorú és magányos vagy, nem kétséges.
Ebédidő!
Rohansz az ebédlőbe, melegíted a három napos büdös csirke pörköltödet a száraz tésztával, majd leülsz enni jóízűen. Mert az élet finom, édes, oké néha büdös, száraz, de hát ez van, ezt kell szeretni! A munkatársaid esznek, szótlanul, páran beveszik az előírt bogyóikat, hogy a nap végéig kibírják. Te csak röhögsz magadban, hogy még csak hétfő van. Haha!
Az ebéd csendes, nyugodt. A levegő friss és hűsítő a sok klímagéptől. Mosolyogsz, de most őszintén? Minek is örülsz? Hogy nem egy pincében mosogatsz, miközben a kínai csin-csan nyelven kiabál veled? Igen? Büszkén hátra dőlsz a székeden, és örülsz, hogy itt lehetsz. Az álmaid életében.
Álmai mindenkinek vannak, nem csak neked, hanem minden egyes embernek. Neked is voltak álmaid? Vannak még? Milyen álmaid lehetnek? Egy új almás telefon, minden hétvégén egy happy hamburger, három sport autó( egy a csajoknak, egy a bevásárláshoz és egy a munkába járáshoz), palota, külföldön három nyaralóval? Ja, igen egy feleség is. Akkor kellenek már gyerekek is, akiket büszkén pelenkázol majd, hogy bizonyítsd te érett vagy a szülőségre. Előbb azonban kell egy feleség, ám feleség csak barátnőből lesz, aki nőből van.
Fogod a fejed, hogy a pénz nem egyenlő a feleséggel, és még hozzá le is járt az ebéd szünteted. Irány a munka, éljen a haza, éljen a magyar szabadság!
Szabadság, ki tudja az valójában mi. A szabadság jelenti az álmainkat? Vagy az álmaink jelentik a szabadságunkat?
Folytatjuk...

loading...


Szólj hozzá Te is!