2024-04-22 22:01:15, Boldog névnapot Csilla,Noémi !
Kereés az oldalon

Gyerekszem, öregszem

Kovács Katalin - 2016-11-12 00:00:00
Pszicho
felnőtté válás gyerekszem üveggolyó

„Felnőttem” – hangzik e mondat oly sokszor, oly elhasználtan. Honnan növünk fel? Hova növünk fel? Mi ennek a folyamata? Hosszú lépések sorozata ez, vagy egyik pillanatról a másikra csapunk át Micimackó kuckójából a villanyszámlák és az adóbevallások fullasztó tetemébe? Hogyan száll el fejünk felől a megszokás, a biztonság?

2016_1112105734_babaszem.jpg

Találtam egy kis üveggolyót a homokozóban. Biztosan egy elhagyott játékmaci szeme. Milyen szeme van egy játékmacinak? Fekete. Vagy sima gomb, amit a varrónénik a nagy gyárban varrtak rá? Nekem van egy macim. De az rózsaszín. Nincs üvegszeme. Szegény elhagyott maci, biztos kivették az igazi szemét, mert már nem látott vele. A legjobb barátom papája se lát az egyik szemére. Szegény. Már öreg. Hű, de szépen csillog ez az üveggolyó! De mi van, ha ez a hangyák varázsgömbje? Vagy esetleg elrejtette valaki, hogy én találjam meg, és elvisz engem a kincsesláda felé? Nem kéne ellopnom. Lehet, hogy baj lesz belőle. Visszaásom. Kicsi üveggolyó, akármiért is vagy itt, annak oka van. A tegnapi feladatban is szerepelt üveggolyó. Erzsi néni felolvasta, hogy Marinak 3 üveggolyója van, Petinek pedig 5. Az volt a feladatom, hogy meg kellett számolni, hogy mennyi üveggolyó van nekik összesen. Tudtam is a megoldást, mert 8 darab a megoldás. Úgy örülnék, ha most találnék 8 darab üveggolyót. 1 már van, akkor még 7 kellene. Az egyiket elraknám, a többit pedig elrejteném, itt a játszótéren, hogy aztán más is megtalálhassa őket. Hogy csillogna itt minden.

2016_1112105734_üveggolyó.jpg

Nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy mindezt mi is végigvezessük az életünkön. Nem öregszel meg, ha mindig megtalálod a saját üveggolyóidat, ha nem vagy rest felásni a homokozót, ha képes vagy szétosztani a fényt, a csillogást, izgalmat és gondolkodási felületet vinni az életbe. Tartsd életben az elméd. Így találhatsz megoldást a saját rejtélyeidre.

*

képek forrása miabonyunk.hu, zoldsziget.blog.hu

loading...


Szólj hozzá Te is!