2024-02-22 01:36:30, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Házasélet előtt - házasélet után

Andi - 2017-05-04 10:00:00
Pszicho
házasség előtt és után házasság párkapcsolat közös program közös program egy kapcsolatban

Úristen. Tényleg szeret. Megkérte a kezedet, veled akarja leélni az életét! Elképzeled az első ébredést már házas emberként. Attól a naptól kezdve minden gyökeresen meg fog változni. Az egész kapcsolatotok. Minden, amit egymásnak jelentetek valami misztikus következő szintre lép. Egy másik dimenzióba. Ah, ez annyira romantikus!

És a valóság? Az természetesen ennél sokkal realisztikusabb.


Vegyünk sorra azonban  pár mindennapos élethelyzetet, amikben az, hogy életed párja non stop része az életednek, nagyon is meghatározó: házasság előtt (HE) és házasság után (HU).

1. Az esti film kiválasztása

HE: A nap végén elmerengtél, hogy éppen milyen hangulatban vagy, és ennek megfelelően kiválasztottál egy filmet, amit egy jó adag popcorn társaságában megnéztél. Semmi dráma, csak Te, a popcorn és a film.

HU: A film kiválasztását egy- másfél órás kupaktanácskozás előzi meg mire sikerült közös nevezőre jutni, de még így is vannak tiltólistás művek, amiket valamikor jó lenne magadban megnézni. Aha. Mikor?!

2. Bevásárlás

HE: Munka után elmentél a boltba és bevásároltál.

HU: Ez immáron komoly logisztikai kérdés. Mikor menjetek? Mit vegyetek? Listát ki ír? Nagy bevásárlás lesz, vagy csak napi? A kicsire elég a közeli kisbolt, a nagyhoz már ketten kelletek ideális esetben.
Bevásárlás közben a fapofát és a mosolygást váltogatva birka türelemmel hallgasd, ahogy a férfi amiatt siránkozik, hogy már másfél órája keringtek a boltban.

3. Nyaralás

HE: Összerámoltál a bőrödbe, naptej, okmányok, készpénz, pár váltás ruha. Úti cél valami tenger és forróság, "helloszevasztok".

HU: Januárban elkezdtek tervezgetni. Idén más kellene, mint tavaly. Te inkább csak heverésznél. A kedves hegyet mászna, raftingozna, eltévedne a dzsungelben. Te csak feküdnél. Néha megfordulnál, hogy egyenletesen barnulj. Eltúráznál a part menti büféig valami zsíros és jó szaftos kajáért.

4. Hobbik

HE: Azt és akkor azzal és ott, amikor kedvet szottyant.

HU: A hobbidtól voltál olyan izgalmas a kapcsolatotok hajnalán, ámulatba esve nézte, ahogy elmerültél abban, ami annyira ki tud kapcsolni. Most meg már oké-oké, de ha van rá mód vagy együtt csináljátok, vagy próbálj meg kicsit kevesebb időt tölteni az adott elfoglaltsággal. Kompromisszum keresés reggeltől estig.

5. Mi legyen az ebéd?

HE: Valami. Majd kitalálod, ha ebédidőben megéhezel.

HU: Meg kell beszélni. Mit egyetek? Ki főzzön és mit, ami a másiknak is megfelel? Ha rendeltek, akkor mit és honnan? Ha elmentek valahova, akkor hova?

Már nem csak Te vagy. Ti lettetek. Minden kérdésben, mindben válaszban "Ti" vagytok. Ettől minden sokkal körülményesebb, sokkal bonyolultabb, de mégis sokkal jobb. Ahogy telik a közösen megélt idő, úgy kovácsolódtok össze egyre jobban. Már nem kellene az egyedüli élet.

A mindennapos csatákat nem egymás ellen, hanem együtt vívjátok!

loading...


Szólj hozzá Te is!