2021-09-20 07:52:42, Boldog névnapot Friderika !
Kereés az oldalon

Grill csirke a kert végében

Németh Klaudia - 2017-07-23 10:00:00
Pubi
napozás nyár strand hogyan kell napozni utálok napozni napozási kellékek hol napozzaK

Szóval az van, hogy napozni kellene. Mert ugye meleg van, meg mindenki napozik, lassan lejár az uv védős több faktoros naptejem, vagy már lehet, le is járt. Meg tudod vettem én azt az izét, azt a napozóágyat. Meg van kalapom és menő napszemüvegem. Meg ugye a strandon menő is lennék. Vagyis csak lehetnék. De már, ha kimennék a kert végében egy kis napfürdőre? Ott senki se lát nem igaz? 

Csak az a baj, hogy gyűlölök napozni! Bár az is baj, hogy úgy nézek ki mint egy világító égitest a hófehér bőrömmel a napbarnított nyári emberek mellett. Mert az irodában sem barnulok. Miért nem? Tehát csak napozni kellene! Akkor mégis mi a bajom vele?

 

2017_0615094336_leave-1522005_960_720.jpg

1. Nem tudok ennyit egyhelyben maradni

Az első számú problémám, hogy a napozás eltékozolt időnek tűnik. Egyhelyben a semmittevéssel égetem magam a napon kiterítve, mint egy jó reggeli svédasztal. Ez a filmekben valahogy úgy néz ki, hogy méregdrága napszemüvegben, hatalmas kalapban koktélt szürcsölve az emberek csokoládé barnák lesznek. Ami valljuk be szexi és marha jól hangzik. A valóság meg az, hogy nekem senki sem hoz koktélt, meg amúgy is két perc múlva olyan meleg lenne, hogy biztos nem iszom meg. A napszemüveg körvonala pedig brutálisan a fejem körül maradna, ami elég durva látvány lenne.

2. Leégés

Tök jó, hogy már létezik napozás előtti, közbeni, meg utáni krém is. Meg van már bronzosító is. Csak valahogy nekem ez nem sikerül. Lehet itt a baj, hogy nem napozok. A nyári cseresznyeszedés, kerttakarítás, biciklizés közben nekem az egyetlen látványban is mérhető teljesítmény a grillhús illata, a rák vörös bőr, a már-már vedlésnek megfelelő lehámlás és a foltos kamionos barnulás. Azaz a lábszáram és a karom, meg persze a fejem rákvörös lesz, amivel jelentős kontrasztban áll majd a testem többi hófehér része.

3. A testem

A filmekben, a magazinokban a napozó nők teste tökéletes. Aranybarna, áramvonalas, hibák nélküli és szemet gyönyörködtető. Ellenben a nagybüdös photoshop mentes valóságban! Ahol a nagy rohanásban kimarad egy sáv epilálás közben, a szőrtüszők begyulladnak, striák vannak a testen, vagy májfoltok. Van rajtunk súlyfelesleg és ezért már bikinit sem merünk felvenni. Kérlek szépen az én hasam szerintem még sosem látott napfényt. Mert az bizony nappal elő nem kerül a ruha alól! 

4. Szeretek strandolni, de utálok izzadni!

Igen, a filmekben ez sem így néz ki. De most komolyan! A valóságban nem összerohadunk az égető napon, szakad a víz rólunk és rendesen szagunk lesz? Meg nem azért járunk strandra, hogy hűsítsünk magunkon, ússzunk egyet, kacarásszunk a vízben? Nem? Miért nem? Lehet, csak én járok ezért, és ez az alap probléma. Utálnék vízbe menni úgy, hogy a krém egy sikamlós réteget képvisel rajtam. Mondjuk le is szoktam égni rendesen.

5. Nincs is időm napozni!

Ezek ellenére, mindig elhatározom, hogy idén megpróbálom. Ha nincs otthon senki, akkor majd én kifekszek a napra. Majd én jól megmutatom, hogy az én testem is képes a csokoládébarna állapotra. Aztán kiderül, hogy nincs rá időm. Mert inkább segítek sütni, főzni, takarítani. Strandra meg jó ha háromszor eljutok egy évben. Mondjuk, cikket írhatnék napozás közben. Mondom írhatnék... de nem fogok!

loading...


Szólj hozzá Te is!