2024-07-22 15:26:20, Boldog névnapot Magdolna !
Kereés az oldalon

Romantikus szerelem vagy Társszerelem?

Laky Szintia - 2018-03-22 10:00:00
Beszéljünk másról
szerelem romantikus társszerelem

2019_0309103925_balloons-3152960_960_720.jpgMielőtt megijednél, hogy álmaid hercege még nem lovagolt feléd fehér paripáján, vagy, hogy már legalább 2 hete nem olvadoztatok kézen fogva a holdfényben a pasiddal, szólok, hogy van sokkal jobb a romantikus szerelemnél.

Tudom, tudom, minden nő álma, hogy Jennifer Anistonként/Lopezként viccesebbnél viccesebb és giccsesebbnél giccsesebb módon találkozzon és essen bele a nagy Ő-be. Mindannyian szeretnénk karrierista szingliből elárvult kislányok lenni, hogy a téli estéken álmaink adonisza forró csokoládéval és meleg takaróval várjon minket. Vagy egy szempillantás alatt rádöbbenni, hogy akit eddig utáltunk igazából a másik felünk, akiért az egész világot felforgattuk, pedig végig ott volt mellettünk. Vágyunk arra, hogy álmaink lovagja véletlenül elüssön, és mikor meglát minket a kórházi köpenyben egyből belénk szeressen.

Aztán ha belénk szeretett minimum (!) 254-szer mondja el egy nap, hogy szeret, és ha elutazunk valahova fusson utánunk a pályaudvarra, ahol együtt örülhetünk annak, hogy a vonatok menetrend szerint késnek.  Hetente négyszer vigyen el a város legjobb éttermébe és ha nem találkoznánk egy napig, pontosan 19 sms-t írjon.

Ha ezek nincsenek meg, akkor lőttek a romantikus szerelemnek, és – a szuper romantikus vígjátékok hatására, elhisszük, hogy - magának a szerelemnek is. Pedig ez véletlenül sincs így. Hiszen van ezerszer jobb ennél. A társszerelem.

Na de milyen a társzerelem?

Amikor nem várod el, hogy meleg kakaóval várjon otthon, hanem te készíted ki neki a pálinkáját egy hosszú nap után. Amikor te zavarod el a haverjaival sörözni, hogy kikapcsoljon végre, nem pedig az újabb lejelentkező sms-t várod, mikor túlórázik. Amikor egy idegen, arctalan séf helyett te készíted el a kedvenc ételét vacsorára. Amikor, ha távol vagy a párodtól elárvult vagy, de véletlenül sincsenek elvonási tüneteid. Amikor adni szeretnél, nem csak kapni.

A szerelem függőség, ez nem újdonság. De nem mindegy, hogy a holdfényes séták függője vagy, vagy annak, akinek a kezét fogod. Hiszen a romantikus szerelem soha nem egy embernek szól, nem egy emberhez köt. Csak és kizárólag a romantikához.

A romantikus vígjátékok jók és valóban viccesek. A Jennifer Annistonok és Lopezek nagy Ő-i szuperek, alfa hímek és a film végén naplementébe lovagolnak. De vajon mennyi lesz még belőlük?

loading...


Szólj hozzá Te is!