2024-06-18 07:01:50, Boldog névnapot Arnold,Levente !
Kereés az oldalon

Sorozatok otthonra

Mostanában, hogy se bulik, se mozi, se hétvégi kocsmázás kicsit beszűkült az életem. Így a titkon, amúgy is sorozatfüggő életem elég durván plafonra járódott. Tehát íme az én sorozat listám, amit lenyomtam a torkomon az elmúlt időszakban a teljesség igénye nélkül. 

Vámpírnaplók

Jó mondjuk itt még nem járok a végén a dolognak, de a lista leginkább meghökkentő eleme biztosan ez. Nos, ha valaki egy olyan kishugi mellett nő fel, aki olyan szinten beszopódik a vámpírok világába, hogy a legfurábbnak már azt érzi, hogy ő maga nem vált azzá, az nehezen képzeli el, hogy valaha is megnéz bármi vámpíros dolgot, pláne egy 8 évados sorozatot vámpírokról, hibridekről és vérfarkasokról. De láss csodát ez a nap is eljött. Mondjuk ehhez kellett a koronavírus, a home office, a bezárt mozik és a hatalmas kínlódás is, hogy mit kezdjek az életemmel szociális élet nélkül. Ettől függetlenül nem volt rossz. Az első 3 évadot kifejezetten élveztem is. Mondjuk jelenleg az 5. évad végén azt érzem a szerzők nem tudtak újat kitalálni és ha még egy halottat feltámasztanak, akkor komolyan én rágom meg magamat, de a sorozat kifejezetten jól indult. Tetszettek a csavarok, a színészi alakítások és a Twilight förmedvény után amúgy is minden vámpíros dolog csodás lehet. Itt pl. a főhősnő be tudja csukni a száját, ami kifejezetten plusz pont. De miért is nézem még mindig? Ian Somerhalder elég sokat van a vásznon Damon karakterében és ez pont elég indok. Az a fél isten jól hozza a szerepét, bár ő az aki ha tátott szájjal állna is tökéletes lenne az élmény. 

2020_0524174226_damon.gif

Kaliforgia

Nos a 2007 és 2014 között játszódó sorozatot egyszer már a kamaszéveimbe végig néztem és gondoltam eltelt annyi idő, hogy neki essek még egyszer. Hogy is mondjam? Ha te is kamasz vagy, aki úgy véli, hogy az anyja kiborulna, ha ezt megnézné, akkor hajrá. Mert amennyire obszcén és szex orientált, nos annyira komoly érzéseket és kötelékeket is produkál a sorozat. Hank Moody karaktere pedig tökéletesen hozza a rossz fiút, aki minden nő életében eljön egyszer, hogy darabokra törje a szívünket. Felnőtt fejjel viszont ez a sorozat csak annyit adott az életemhez, hogy azt mondjam van, aki Karen és van, aki észhez tér és feladja az álmait, hogy a piás, öntelt szépfiúk valaha is megváltoznak.

2020_0524174226_kaliforgia.gif

Stranger Things

Nos ez a sorozat volt az, amikor először azt éreztem, hogy remélem minél hamarabb vége lesz a jelenlegi helyzetnek, mert nem hiszem el, hogy én egy olyan valamit nézek, amiben egy földön túli lény sakkban tart egy kis falut, majd várost, megyét, országot végül pedig a világot és agykontrollal szétbombázott, hősi kisfiúk és mint rájöttem a második évadban lányok mentik meg a világot a pusztulástól. Felnőtt pokemon én komolyan mondom! 
Mindezek ellenére a sorozat, az első évadban kifejezetten tetszett! Ha pedig te is rajongsz a 80-as évekért és kipróbálnád, hogy egy pösze kisfiú tud-e a kedvenc karaktereid egyikévé válni akkor adj ennek a sorozatnak egy esélyt te is!

2020_0524174226_stanger.gif

Eufória és Szexoktatás

Nos nem szeretném a két sorozatot külön választani és előbbit hamarabb is néztem már, de őszintén ajánlom mindenkinek ezeket a sorozatokat, akik nyitottak a világra, akik nem járnak csukott szemmel vagy, akiknek van otthon egy kamasz gyereke és képbe akar lenni, hogy milyen ingerek, krízisek is érik őket a mindennapokban, amikor nem az oltalmazó otthon melegében bújnak meg a világ elől. Mind a két sorozat nyers, őszinte, polgárpukkasztó. Mind a két sorozat beszél a szexualitásról, a melegségről, biszexuálisok világáról, transzneműekről, internetes zaklatásról, pedofíliáról, zaklatásról, drogokról és olyan fontos dolgokról, amikkel foglalkozni kell. Nem mondom, hogy nem vág orrba és övön aluli az egész, főleg az Eufória, de egyszer mindenféleképpen érdemes megnézné. Sőt én biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra nézem mind a kettőt, mert a saját kamasz öcsém életét is teljesen átértékeltem ezekkel a sorozatokkal. Ugyanis ma egészen más kamasznak lenni, mint régebben. Már én magam sem tudom elképzelni milyen nehéz lehet ennyire ingergazdag világban felcseperedni. A mai kamaszok fellegekben járását és mélységüket is jól reprezentálja mind a két sorozat. 

2020_0524175009_e720a75522a0432025579d5703b036b916378a4ar4-480-270_00.gif

Agymenők

Az Agymenők sorozatát azt sem értem miért nem néztem meg előtte soha. Sheldon Cooper és az őrült világa úgy szippantott be, hogy elég rövid idő alatt kivégeztem a sorozatot és biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra megteszem. Ez a sorozat a stresszes napok után úgy levitt alfába, mint előtte még soha semmi. Imádom! Amúgy is a legjobb humor az, amihez ész is kell és ez a sorozat hatványozottan ilyen! Tökéletes!

2020_0524173958_sheldon-amy-tanc.gif

loading...


Szólj hozzá Te is!