2021-03-04 00:54:43, Boldog névnapot Kázmér !
Kereés az oldalon

7+1 érdekesség a vörös hajról

Graffits Eszter - 2016-11-30 00:00:00
Bűvös 7esBeauty&Style
érdekességek a vörös hajról vörös haj érdekesség

A vörös hajhoz, mint minden hajszínhez, rengeteg sztereotípia tartozik. Tüzes árnyalatainak köszönhetően általában a szenvedélyes, ingerlékeny, érzéki személyiségjegyeket társítják hozzá. A férfiak szerint a vörös lányok extra szexuális energiát sugároznak, és vonzónak, szenvedélyesnek gondolják a viselőjüket. Mivel elég ritka hajszín – az emberiség csupán 1-2%-a büszkélkedhet természetes vörös hajkoronával –, a misztikummal, különlegességgel azonosítják; a középkorban, főleg 1483 és 1784 között boszorkánysággal vádolták, és máglyán égették el a vörös lányokat és asszonyokat, mert úgy gondolták, varázserővel bírnak, különleges képességekkel áldotta meg őket a sors.

2016_1130165754_hajfo.jpg

Tehát, ha te is vörös hajjal bírsz, esetleg szeretnél különlegessé és vadítóvá válni, nyugodtan próbálkozz ennek a színnek kipróbálásával, hiszen idén ősszel nagyon divatosnak számítanak a vörös árnyalatai!

Ennek örömére hadd számoljak be nektek ennek a különleges hajszínnek a tulajdonságairól!

1. Gyakran előfordul, hogy a vörösek balkezesek is.

2. A vöröseknek kevesebb hajszáluk van. Míg a szőkéknek megközelítőleg 110.000, addig a barnák körülbelül 140.000, a vöröseknek ehhez viszonyítva csak 90.000 borítja a fejbőrét.

3. A vörös hajú emberek szervezete saját maguknak állítja elő a szükséges D-vitamint. Ez azért szükséges, mert a melanin alacsonyabb koncentrációban fordul elő testükben, ezáltal nem tudnak elegendő D-vitamint felvenni.

4. Köreikben gyakoribb a bőrrák kialakulásának veszélye, mivel bőrük nemcsak nagyon világos, hanem érzékeny is.

5. A vörös haj viszonylag új. Még nem olyan régóta van jelen a Földön ez a hajszín. Egyes kutatások szerint körülbelül 50 000 évvel ezelőtt alakult ki, jóval később a barnánál, vagy a feketénél.

2016_1130165754_haj.jpg

6. A vörösek érzékenyebben reagálnak a fájdalomra. Nehezebben viselik a hideget és a meleget, ezzel szemben testük sokkal gyorsabban képes megváltoztatni hőmérsékletét, védve önmagukat. Mivel a vörös haj birtokosai érzékenyebben reagálnak a fájdalomra, így műtétek során 20%-kal több esetben erősebb fájdalomcsillapításra és altatásra szorulnak, mint barna és szőke társaik, mely a mutálódott génnek köszönhető.

7. A vörös haj egy genetikai mutációnak köszönhetően alakul ki. Ez a gén a MC1R. Egy párnak csak akkor fog vörös hajú gyereke születni, ha mindketten rendelkeznek ezzel a génnel.

+ 1. A szóbeszéd szerint elegendő mindössze 10 másodpercig egy vörös szemébe nézni ahhoz, hogy menthetetlenül szerelembe ess.

*

forrás: starity.hu

képek forrása: tumblr.com, femina.hu

loading...


Szólj hozzá Te is!