2024-07-22 15:14:51, Boldog névnapot Magdolna !
Kereés az oldalon

A siker (7) titka

Deák Dóra - 2017-07-29 10:00:00
Bűvös 7es
siker titok produktivitás tanulság motiváció

Manapság rengetegen élnek átlagos életet egy átlagos házban, átlagos autóval. Minden nap bejárnak az átlagos munkahelyükre, amit persze nem élveznek, de mivel valamiből fent kell tartani azt az átlagos házat és autót, kénytelenek egy átlag fizetést megkeresni. Ez így tök jó, eléldegél az ember. De akkor miért van az, hogy szerény kis társadalmunk egy rétege kilométerekkel az átlag felett él? Mi lehet a titkuk? Kis utánajárással, néhány ember megkérdezésével és egy jó adag megfigyeléssel rá kellett jöjjek, nincs semmilyen nagy titok. Sok apró szokásból tevődik össze a siker receptje. Kezdetnek 7 ilyet szedtem össze, hátha sikerül általuk ráébreszteni néhány embert, hogy nem kell elfogadni átlagos életmódot, mert mindenki képes fentebb jutni, ha valóban akar.

 2017_0726215739_vacation-homes-1209538_1280.jpg

Íme 7 szokás ami hozzásegíthet a sikerhez:

 

Kezdjük is a legegyértelműbbel, egyben a legnehezebbel. Magával a Kezdettel.

1) Ne halogass semmit, egyszerűen csak kezdj neki. Teljesen mindegy, hogy az álomállásodra való jelentkezésről, vagy az aznapi teendőidről van szó. A legtöbb dolognak csak nekikezdeni nehéz; rávenni magad, hogy megcsináld. Olyan ez, mint amikor az uszodában egy magas ugródeszkáról szándékozol a vízbe ugrani, ami bár a földről abszolút nem tűnik magasnak, amikor ott vagy a vékony deszka peremén, ijesztő tud lenni, ezért elbizonytalanodsz, a füledben dobogó szívvel gondolkodsz, hogy valóban le szeretnél-e ugrani onnan. Ilyenkor lépj hátra három lépést és kezdj el teljes erőből futni a palló vége felé, hogy esélyed se legyen megállni mielőtt leugranál. Aztán ugorj! Hidd el, nem fogod megbánni, mert a bizonytalanság, de főleg a félelem nagyon gyorsan képes megölni a sikert. És miért félnél olyasvalamitől, amiről még nem is tudod, hogy valóban ijesztő-e? Habozás helyett inkább derítsd ki és kezdj neki!

2) Kelj korán! Aki el akar érni valamit, annak tennie kell érte, épp ezért nem nyomja le hatodjára a szundit minden reggel, hogy "csak még öt perc", hanem egy órával korábbra állítja az ébresztőt, ezzel időt nyerve, amit a teendőire fordíthat és alvás helyett hasznosan tölthet el. Lehet, hogy eleinte az ágyadon ülve, takaróba tekerve, a kávédat szorongatva meredsz majd magad elé, de miután megszokod, észrevehetően hosszabbnak fognak tűnni a napjaid. Emellett jó lesz abban a tudatban eltölteni a reggeli órákat, hogy sok ember még alszik, így előnyben vagy velük szemben. Bizonyított, hogy a reggeli órákban mind fizikailag, mind mentálisan aktívabbak vagyunk, hiszen nem áll mögöttünk több órányi munka. Éppen ezért érdemes korábban kezdeni a napot.

3) Rendszerezz, tarts számon! Lehet, hallottad már azt, hogy "A rend a kisemberek mániája, a zseni átlát a káoszon." Én mégis úgy gondolom, hogy megkönnyíted a saját dolgod, ha rendben tartasz minden fontos iratot, számon tartod a rövid- és hosszú távú teendőidet. A megbízhatóság nagyon sokaknak fontos, hiszen ha mások tudják, számíthatnak rád, az egy bizalomérzetet ad nekik, így pozitív tulajdonságokkal asszociálják a neved. Ehhez azonban az kell, hogy ne felejts el semmit, amit elvállalsz. Ezt legegyszerűbben úgy érheted el, hogy mindent felírsz és számon tartasz.

4) Kapcsolatok. Folyamatosan új kapcsolatok szerzésére, a későbbiekben azok fenntartására van szükséged. Minden új kapcsolat új ötleteket, egy új szemléletet és hozzáállást, illetve új lehetőségeket jelent. Azokat pedig meg kell tanulni elfogadni és a javunkra fordítani, lehetőleg úgy, hogy a másik fél se járjon rosszabbul, mint mi magunk. Mert ha lehúzol másokat, az azt jelenti, hogy valamilyen okból alattuk vagy. Maximum annyit érhetsz el, hogy nálad lejjebb kerülnek, Te viszont egy centivel sem jutsz feljebb. Tehát ehelyett inkább olyan kapcsolatokra fordíts időt, amik előnyösek számodra; néha valóban érdemes megfogadni, amikor valaki azt mondja "Figyelj és tanulj."

 2017_0726215724_pexels-photo-487785.jpeg

5) Pozitív hozzáállás. Ha egy valamit kérhetek; ne panaszkodj! Egyrészt baromi idegesítő tud lenni, amikor valaki csak a negatív dolgokról képes beszélni, másrészt pedig nem vezet sehova. Nem fogsz előrébb jutni semmilyen téren, ha arról panaszkodsz az ismerőseidnek, vagy a szomszédnak, hogy mekkora káosz van körülötted és neked mennyi teher van a válladon. Először is; sanszos, hogy nem érdekli őket és a folytonos negativitásoddal még a velük kialakított kapcsolatnak is adsz egy seggberúgást. Másodszor pedig, ha siránkozás helyett megállnál egy pillanatra és körülnéznél abban a nagy-nagy káoszban, rájönnél, hogy senki nem fog rendet tenni ott helyetted. Miután ezt realizáltad és elfogadtad, neki is állhatsz rendezni a zűrzavart, majd valami eredményt kihozni belőle. Keresd meg és rakd össze a széthullott puzzle darabjait abban a baromi nagy káoszban.

6) Merj nagy célokat kitűzni és koncentrálj azokra, minden egyes nap! Ezt talán nem is kell magyarázni, miért segíthet közelebb jutni az álmodhoz, amire minden nap gondolsz, azért minden nap teszel valamit, ennek eredményeképpen egy idő után el is éred azt. Fontos azonban, hogy ne csak a következő kis lépésre koncentrálj, hanem valami sokkal nagyobb cél motiváljon. Nem számít, hogy 1 hónap, 1 év, vagy 10 év múlva fogod végleg megvalósítani azt az álmot, a lényeg minden esetben ugyan az; ha gondolsz rá és foglalkozol vele, a tiéd lesz.

7) Láss túl a megszokotton! Gondold csak át; hogyan érhetnél el többet mindenki másnál, ha azokat a módszereket használod, mint mindenki más? Mégis hogyan tűnhetnél ki a tömegből, ha velük együtt mozogsz? A szokatlan, átlagostól eltérő ötletek nagyon bizonytalanok, ez tény, sosem tudhatod, hogy bejön-e az ötleted, vagy sem. De ha meg sem próbálod, és a biztonságos, kényelmes utat választod, akkor semmivel nem leszel több, mint az átlag.

A saját fejed után kell menned, még akkor is ha úgy tűnik, az nagyon eltévedt és fogalma sincs merre tart. 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!