2020-05-31 09:12:08, Boldog névnapot Angéla,Petronella !
Kereés az oldalon

Szabó Lilla Laura: A boldogság pillanatok, élmények összessége szétszórva az úton.

L.L. Taylor - 2019-01-27 10:00:00
Interjú
interjú kérdőív hashtag kérdőív Szabó Lilla Laura

Új kérdőív és interjú sorozatunk mélyebb betekintést enged íróink személyiségébe. Reméljük ezzel kicsit közelebb kerülhetünk olvasóinkhoz. Fogadjátok szeretettel második kérdőívünket, amely Szabó Lilla Laurával készült.

1.      Mikor nevettél utoljára tiszta szívedből?

 • Hétfőn. Nyújtani próbáltam otthon, de Momo, a kutyánk nehezített edzést tartott nekem. Imádom, hogy olyan kis bolond, bármikor képes megnevettetni minket. Sallangmentesen…ahogy csak a kutyák tudnak….

2.      Mit jelent számodra a boldogság?

 • Megérkezés érzést…amolyan, a helyemen vagyok tapasztalást. Mivel folyamatosan változunk és (jobb esetben) fejlődünk, ez soha nem lehet állandó. Tehát a boldogság sem az. Pillanatok, élmények összessége, szétszórva az úton. Szemfülesnek kell lenni és gyűjteni őket. Szerintem csak így lehet igazán megbecsülni a valódi értékét.

3.      Mi a legnagyobb félelmed?

 •  Ezt nem szeretném elárulni.

4.      Mi a kedvenc ételed?

 • Ér a csokit választani? Egyébként nincs kifejezett kedvencem, szívesen eszek fűszeres, paradicsomos ételeket és a rántott dolgok is előkelő helyen állnak a listámon. A tenger gyümölcseinek ízvilágát szintén nagyon kedvelem.

5.      Mi az a tulajdonság, amit nem szeretsz magadban?

 • Végtelenül szentimentális ember vagyok. Hirtelen váltok égi magasságokból kifürkészhetetlen mélységekbe. Van, hogy tűzgolyó módjára robbanok egy helyzetben, máskor meg hűvös jégbarlangokban rejtőzködve duzzogok. Néha a magam számára is nehéz érteni, kezelni ezt a furcsa kettőséget, érzékenységet.

6.      Mi az a tulajdonság, amit nem szeretsz másokban?

 • Az alakoskodást, álnokságot, „kígyó-üzemmódot” egyáltalán nem tolerálom.

7.      Ki az akit a legjobban csodálsz az életben?

 • Nem tudnék csak egy embert megnevezni. Bárki csodálatraméltó a szememben, aki képes megváltoztatni a gondolkodását, a hozzáállását. Akar és mer fejlődni, kutatni, befelé (is) figyelni. Ezek mindig bámulatos eredményeket képesek generálni. Az meg fel szokott tűnni a külvilágnak, azonnal.

8.      Mi a legnagyobb extravagancia az életedben?

 • Véleményem szerint, erre ma nem könnyű válaszolni, hiszen ebben a „mindent lehet korban” nehéz extravagánsnak számító „különcségeket”, „meghökkentő egyediséget” prezentálni. Én egyébként inkább a természetesség híve vagyok, távol áll tőlem a fogalommal összeforrt, megdöbbenést kiváltó különlegesség. És ez egyébként a közösség ingerküszöbétől is függ, amelyben az egyén él, tevékenykedik.  Esetemben, talán a karika és rúdsport tartozhat bele az „extravagáns” kategóriába, de inkább azt mondanám, hogy nincs ilyen elem az életemben.

9.      Melyik az a tulajdonság, amelyet a leginkább túlértékelünk?

 • Az, amelyik gyakorlatilag nem is létezik: a tökéletesség. Annyira áhítozunk rá, hogy akár életeket vagyunk képesek tönkretenni érte. Ugyanakkor nagyon nehéz is kitörni abból a sulykoló környezetből, amit „belőle és általa teremtettünk”. Igen nagy tudatosság kell a (fel)szabaduláshoz.

10.  Mikor hazudtál utoljára?

 • Nem szoktam hazudni, bármennyire álszent kijelentés legyen is. Füllenteni igen. Vannak helyzetek, amikor ez tűnik a legjobb megoldásnak. A héten egyszer megtettem.

11.  Melyek szerinted a legfontosabb férfi tulajdonságok?

 • Nem hiszek az általánosításban. Nem kívánnék skatulyázni. Mindenki sajátos, külsőleg, belsőleg egyaránt. És ha megvizsgáljuk a jelen kort, holmi klasszikus címkéket sem ragaszthatnék senkire.
  Én legalábbis így érzem, gondolom.
  Az viszont szerintem nagyon előrevivő lenne, ha a nő is, a férfi is felismerné és használná „a titkot”, ami mindennek az alapja: a harmónia megteremtését. Akár egyedül, akár párban, családban működik, ez a legfontosabb tulajdonság, amit mindenkinek birtokolnia kellene. Pontosabban megtanulni, hogyan hozhatja felszínre saját magában.

Ezzel a 12. kérdést is megválaszoltam. 

12.  Melyek szerinted a legfontosabb női tulajdonságok?

Lsd. 11-es kérdés.

13.  Történt az életedben már igazi csoda?

 • Igen és tiszta hittel bízom benne, hogy fog még. Az a tény, hogy a másik felemmel haladunk együtt az úton, a legerősebb csoda az életemben. És hálás vagyok azért a tiszta szeretetért, ami összeköt minket és a családjainkat is. Azt tapasztalom, hogy ez manapság ritka. De remélem, sokan fölfortyannak két másodpercre, hogy nincs igazam, mert ők is hasonlót élnek át.

14.  Milyen a lelkiállapotod most?

 • Békés és kiegyensúlyozott.

15.  Melyik az a kifejezés, amit túl sűrűn használsz?

 • Az „amikor” és a „majd”. Igyekszem leszokni ezekről, mert nagyon elbizonytalanító erővel tudnak hatni tervekre, lépésekre. Kiemelik a jelenből és egy távoli, „ki tudja mikor” dimenzióba lökik a megvalósulást elősegítő energiákat.

  2019_0127173317_49787682_333714110814961_5580740346754629632_n.jpg

16.  Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?

 • 2017 nyarán Vis-szigetén, Horvátországban. Ott kaptam meg a kedvesemtől a „nagy táncra” hívó kérdést…és egy hatalmas IGEN-t válaszoltam.

17.  Ha visszamehetnél a múltba, melyik napot választanád?

 • A nagymamámmal töltött utolsó napot. Mivel akkor még gyerek voltam, felnőttként elmesélném neki, hogy nincs miért aggódnia, jó az irány. Hogy amit számomra kért, kívánt, sugallt már nagy részben megvalósult…és bennem is megvan a süti-sütős véna. 

18.  Ha egyetlen dolgot változtathatnál magadon, mi lenne az?

 • Elengedném a türelmetlenséget, de azt nagyon gyorsan! 

19.  Mi eddigi életed legnagyobb sikere?

 • Minden sikernek nagyon örülök és egyformán értékesnek tartom őket. Nem emelnék ki csak egyet közülük.

20.  Hol élnél legszívesebben?

 • Ott ahol kell, ahol megvan a „megérkezés érzés”. De egyébként a tengert, a vizeket nagyon imádom.

21.  Mi az, amit a legkevésbé szeretsz a külsődön?

 • Alapvetően szeretem magamat, úgy ahogy vagyok, de ha kicsit meg kell bökdösnöm a hiúságomat, akkor az orromat válaszolnám a kérdésre.

22.  Melyik élő embert tartod a legkevesebbre?

 • Hiszek abban, hogy minden életnek értelme van a földön. De azzal nem tudok azonosulni, amikor olyasmit hallok, hogy az erős gyengébbet bánt, kínoz, netán kioltja az életét. Aki pedig  kisgyermekben, állatban tesz kárt, (ne adj isten még élvezettel is), nem tud ember lenni a szememben. Élőlény…de csak azért, mert dobog a szíve és levegőt vesz.

23.  Mi vagy ki életed legnagyobb szerelme?

 • A párom.  De egyéb értelmezésben két sport: a karika légtorna és a rúdsport.

24.  Milyen képességet, tehetséget birtokolnál legszívesebben?

 • Szívesen hallanám mások gondolatait, persze nem olyan „melgibsonosmikellanőnek-esen”. Irányítható módon képzelem el, csak annak a személynek a „fejébe kukkanthassak be”, akiébe az adott pillanatban szeretnék.

25. Mi a kedvenc időtöltésed?

 • „Együtt kutyázás otthon”, olvasás, karika és rúdsport edzések.

26. Ha létezik halál utáni élet, mi vagy kiként térnél vissza?

 • Az én meggyőződésem szerint, ez attól függ, hogy a mostani életemben milyen feladatokat tudtam megvalósítani, milyen hibákat voltam képes kijavítani…Csak abban bíznék, sőt annyit kérnék, hogy jó ember/lény legyek a következőben (is).

27. Mi számodra a legértékesebb tulajdonod?

 • A könyvespolcunk. Nagy kincseknek tartom a könyveket.

28.Mit tartasz a legmélyebb gyötrelemnek?

 • A tehetetlenséget. Nincs ennél bénítóbb, kínzóbb, lehúzóbb állapot.

29. Mit tartasz a legszembetűnőbb tulajdonságodnak?

 • A szorgalmamat.

30. Mi az, amit a legtöbbre értékelsz egy barátodban?

 • A feltétel nélküliséget.

31. Kik a kedvenc íróid?

 • Időről időre újabb (vagy számomra addig ismeretlen) alkotók művei kerülnek a kezembe, így sokak munkásságát kedvelem. Örök nagy kedvencem azonban Müller Péter.

32. Ki a kedvenc irodalmi vagy filmbéli hősöd?

 • Irodalmi hősöm Momo, Michael Ende csodálatos könyvéből. A kutyánk is erről a címszereplő kislányról kapta a nevét. A filmek kapcsán nincs állandó, időszakos fellángolásaim vannak, most éppen a Vikingek sorozat Lagerthája szimpatikus karakter.

33. Kik a te valódi, hétköznapi hőseid?

 • Sokan vannak, jó darabig eltartana a felsorolás.  Ők a családom tagjai, a barátaim, az edzőtársaim. És általánosságban az ANYÁk.

34. Mi az, amit a legjobban sajnálsz a múltban?

 • Őszintén mondom, hogy semmit. Minden történés és meg-nem-történés ehhez a jelenhez vezetett. Hála értük.

35. Hogyan szeretnél meghalni?

 • Úgy, hogy sikerült véghezvinni a célokat, amikért leszülettem és képes voltam tisztán megélni a szeretet. (Adva és kapva.) 

+1, a mottó:

„Soha nem szabad elveszíteni a belső bizonyosságot a végső győzelemben. A folyó a Tengerre gondol szüntelenül. Nem legyőzni kell az akadályt, hanem túljutni rajta. Tovább kell menni! A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, hanem átfolyik rajta, s derűsen rohan a Tenger felé. Akit belső lénye irányít, az hajlékony, alkalmazkodó, laza, s „nem veszi föl a kesztyűt”. Ez nem jellemhiba, hanem bölcsesség.”  / Ji-King jel, 29. Kan/

 

loading...


Szólj hozzá Te is!