2023-12-02 03:38:30, Boldog névnapot Melinda,Vivienn !
Kereés az oldalon

Filmek Valentin napra

Graffits Eszter - 2017-02-12 10:00:00
Filmajánló
Valentin nap Bálint nap program valentin napra filmek valentin napra romantikus filmek

Lassan itt van a párok ünnepe, a Valentin nap. A nap Szent Bálint cselekedetéhez fűződik, II. Claudius császár uralkodása során keresztény hite miatt vértanú halálra ítélték. A börtönben csodát tett, visszaadta a börtönőr lányának a látását, és mielőtt február 14-én kivégezték volna, búcsúlevelet írt a leánynak, amit ,,a Te Bálintod” aláírással fejezett be.  A hagyomány az angolszász országokból származik, amikor a szerelmesek megajándékozzák egymást. Magyarországon az 1990-es évektől terjedt csak el.

Mivel februárban még nem a legjobb az idő, kötve találni a filmezésnél kényelmesebb szabadidős elfoglaltságot egy finom tea, illetve a párunk társaságában. Hadd ajánljak nektek több kategóriában romantikus filmeket! Előre is jó szórakozást!

2017_0206210958_eszter.jpg

1. Nagyon romantikus: Szerelmünk lapjai

Ez a film egy igazi romantikus történet. Nicholas Spark amerikai, romantikus regényíró könyve alapján készült. Allie és Noah még fiatal korukban ismerték meg egymást. Mivel a lány szülei ellenzik szerelmüket, a párnak elváltak útjaik. Mikor pár év múlva találkoznak  szerelmük felfrissül, így Allienak választania kell társadalmi rangja és boldogsága között. A mű érdekessége, hogy az idős Noah olvassa fel történetüket a szenilis Allienak újra és újra. Gyönyörű történet az örök szerelemről.

2. Erotikus: A szürke ötven árnyalata

A film E. L. James könyvtrilógiájának első részének a feldolgozása. A könyvet már a megjelenést követően nagy népszerség övezte. Millió nő erotikus fantáziáját mozgatta meg az ártatlan egyetemista lány, és a milliárdos üzletember különleges ,, szerelmi viszonya”  A mű különböző szexuális perverziókat, és a nő-férfi kapcsolatát elemzi és ismerteti meg velünk. Külön információ, hogy a trilógia következő filmes adaptációja (A sötét ötven árnyalata) idén februárban jelent meg a mozikban. Akit érdekel a folytatás, annak mindenképp ajánlom! 

3. Romantikus, vígjáték: 50 első randi 

Henry a mókás, koraéretlen fiú Hawaii szigetén egy bárban találkozik először a Lucyval, aki első látásra elvarázsolja, és sikerül egy nagyszerű napot eltölteniük együtt. Henry ekkor még nem sejti, hogy a lány másnapra mindig elfelejti, hogy mi történt vele, egy régebbi baleset következtében kialakult maradandóan megsérült  a rövid távú memóriája. Henry ennek ellenére sem tágít Lucy mellől, és minden egyes nap új, sokszor mulatságos és romantikus kalandok során meghódítja választottját. Mi lehet ennél aranyosabb?! 

4. Klasszikus átdolgozás:  Rómeó és Júlia (1996)

Ki ne ismerné William Shakespeare legismertebb drámáját a Rómeó és Júliáját? A film az eredeti történetet dolgozza fel, ami már ,,modern” korba játszódik, az amerikai Verona beachen, akciódúsabb jelenetekkel. A tengerpartért harcol egymással két rivális család, Montagou és Capulet. A karakterek már nem karddal harcolnak, hanem pisztollyal. Rómeó és Júlia itt egy bálban találkoznak egymással először. A történet a megszokott módon folytatódik. Érdekes adaptáció, ugyanolyan hatásos, mint a klasszikus történet!

5. Fantasy: Alkonyat

Az Alkonyat egy négy kötetes vámpírrománc fantasyregény. Stephenie Meyer amerikai írónő műve. A történetet az írónő egyik álma ihlette, amikor egy ember lány , és egy vámpír fiú a virágos réten szerelmeskedik. Korunk egyik legnagyobb sikerű fiataloknak írt könyvévé vált az évek során. Az első filmes rész 2008-ban jelent meg a mozikban. 

Az első rész cselekménye Bella hazatérésével kezdődik, és az iskolában megismerkedik Edward Cullennel, a rideg és különleges diákkal. A lány eleinte nem is sejti, hogy szerelme egy száz éves vámpír, majd ahogy megismerkedik a fiú családjával és egyre furcsább eseményeket élnek át fény derül Edward és családja titkára. Innentől kezdve nincs megállás. Bellát szörnyű veszély fenyegeti, mióta bekerült a vérszívók világába és a lányt csak szerelme mentheti meg. A mű több erkölcsi kérdésre keresi a választ, többek között a függőségre, az önmegtartóztatás, illetve az ártatlanság megtartására, a jó és a rossz örök harcára. 

2017_0206210958_eszter2.jpg

 

 Boldog Valentin napot kívánunk!

loading...


Szólj hozzá Te is!