2024-02-22 01:13:06, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Jogsipara 2.0

Nabana - 2020-01-18 10:00:00
Beszéljünk másról
autó vezetés jogosítvány jogosítvány szerzés első vezetés vezetési tanfolyam vezetés tanfolyam oktatás autós oktatás

JOGSIPARA 2.0 

Legutóbb ott hagytam abba az egészet, hogy beiratkoztam, kifizettem egyben az ilyenkor szükséges dolgokat. Most magáról az oktatásról és a vizsgáról szeretnék mesélni nektek. 

2019.08.21-én, 16 órakor volt az első kresz órám. Jó diákhoz híven negyed órával hamarabb értem oda, füzettel, tollal, jelölő filccel, hogy majd szorgalmasan tudjam írni az okosságokat. Első körben a vezetés elmélettel és autós fizikával ismerkedtünk meg, csak a tanfolyam felétől kezdtük el körülbelül a KRESZ szabályokat és a táblákat átvenni. Rendkívül izgalmasnak találtam, mindig találtam valamit, ami a napban megfogott. Tudatosan kezdtem figyelni a közlekedésemre, a táblákra és arra, hogy ki mit csinál rosszul az utakon. Valószínűleg a család agyára mehettem amikor egy adott szituációban magyaráztam, hogy mi miért van a közlekedésben. Ám a legizgalmasabb mégis az volt, amikor elkezdtük a teszteket gyakorolni.

Kimondottan tetszett, hogy volt egy délutánunk, amikor az oktató egy 150 darab kérdésből álló tesztsoron keresztül igyekezett a fejünkbe verni a három pontos kérdések megoldását és logikus végig gondolását. Bár ott, akkor nagyon ciki volt, ha valaki elrontott valamit, de az ember inkább a tanteremben rontson, minthogy egy rossz döntésével a közlekedés többi résztvevőjét is veszélybe sodorja. Körülbelül ezen időtájt kezdtük el megkapni az e-tesztek gyakorlási jogát is, amit szintén nem bántam. Így ugyanis volt egy alap a kezünkben, amit használhattunk, nem a rossz rögzült be. 

Szóval általában szombat délután nekiültem teszteket kitölteni, 67-75 pontig elég vegyesre sikerültek ez idő alatt, de végül megkaptam az időpontomat a vizsgára is. Na hát még ekkora fogyatékosságot, hogy Szegedre kellett menjek vizsgázni… értem hogy szigor és fegyelem, na de az, hogy a hülyéje utazzon le szegedre, találjon oda a Mars térről a Kereskedő közbe. Jó oké, azt is belátom, hogy először jóval nehezebbnek és ijesztőbbnek tűnt az út, mint amilyen valójában volt, de akkor is. 

Október 16. Az a nap, amikor meglett a sikeres KRESZ vizsgám, 72 ponttal, három egy pontos kérdés elhibázásával. A teremből kilépve kedvem lett volna örömtáncot lejteni, ahogyan legördült rólam ennek a terhe. Viszont rendkívül érdekesnek tartottam, hogy az előző turnus diákjaiból, akik előttem vizsgáztak és a mi turnusunkból is rengeteg embernek kellett új időpontot kérnie, ugyanis nem sikerült a vizsgája. Szerintem azért annyira nem volt nehéz és megoldhatatlan feladat, ha az ember készült rá tesztek kitöltésével, és ha ott ült a tantermi órákon (már ha ezt az opciót választotta). Gyakorlatilag a vizsgázók több, mint fele megbukott, ami azért rémesen rossz arány. 

Egy tanácsom mindenképp van a nemsokára vizsgázóknak. Töltsetek minél több tesztet, ha valami nem tiszta kérdezzetek, a három pontos kérdésekre nagyon feküdjetek rá, ott a teremben pedig próbáljatok higgadtan gondolkodni, egyáltalán nem kell sietni, minden információt olvassatok el és a képeket is kétszer nézzétek meg, a táblák cselesen szeretnek elbújni. De tényleg, a legfontosabb, hogy ne stresszeljetek, ha dolgoztatok azért, hogy meglegyen akkor meg lesz. 

A következő részben reményeim szerint már a vezetési élményeimről és az elsősegély vizsgáról szeretnék beszámolni nektek. Decemberben lehet ültetni a gumi fákat, ahogyan Dia barátnőm mondja, mert kimerészkedek az utakra. 

Rettegek és izgatott vagyok egyszerre! Drukkoljatok nekem!

 

loading...


Szólj hozzá Te is!