2024-02-22 03:16:22, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Rövid hazugág, rövid őszinteség

Lipták Márk - 2019-05-29 10:00:00
Elv/érzek
Hazugság Őszinteség Én Rövid

2019_0425090437_truth-257160__340.jpg
 
Rövid hazugság, rövid őszinteség
 
 
Szoktál hazudni? Szoktál nagyítani? Szoktál füllenteni egy nagyobb ügy érdekében? Inkább vagy őszinte és megbántod a barátodat, mint hazudsz és nevetsz te is rajta?
 
Mi számít jónak? Az őszinteség. Te őszinte vagy? Valóban egy korrekt, határozott, szókimondó ember vagy és vállalod a következményeket? Mert, ha őszinte vagy nagyon hamar bajba kerülhetsz? Vagy mások kerülhetnek bajba és te miattad?
 
Tudod, hogy a legjobb barátod megcsalja a feleségét, de inkább hazudsz a házasságukról, csak mert az őszinteséged tönkretenné őket?
 
Tudod, hogy az apád iszik, és sokszor ápolod a másnaposságait, de hazudsz a külvilágnak, mint őszintén vállalnád, hogy az apád beteg,függő ember?
 
 
Vállaljuk fel, hogy most, amit írok az hazugság. Egy elég jól fizető munkám van, amiből van pénzem. Nem adok senkinek, még a keresztfiamnak sem, mert vannak szülei, majd ők vesznek csokit, ez nem is az én dolgom. Magas árkategóriájú autót vezetek, és akkor dolgozom, amikor én akarok. Családi házamat vendégházként adom ki, és szállodákban lakom.
 
... már magam sem hiszem el....nem jó hazudnom saját magamnak.
 
 
Vállaljuk fel, hogy most, amit írok az őszinteség. Nem keresek elég jól, és beosztott vagyok, akkor megyek dolgozni, amikor megmondják. A zenéből és írásból nincs sok bevételem, így nem lakom szállodákban, és a családi házamat sem adom ki. Keresztfiamnak megveszem azt a csokit, sőt péksütit is, és nagyobb ünnepeken nagyobb értékű ajándékokat. Nincs saját autóm, családi közös autók vannak, és általában azt vezetem, ami kéznél van.
 
...már is jobban érzem magam, lehet nem nagy dolog, és nem menő, vagy gazdag az életem, de legalább őszinte és ebben a boldogságban élek.
 
 
Most a tanulságot levontam; őszinte legyek, mert a hazugság rossz. Egy fajta rossz érzés kerít hatalmába, amikor hazudok; lelkiismeret-fordulás, bűnös érzés, félelem, mert már azt sem tudom mit hazudtam; kinek mit is. Ha őszinte vagyok akkor lenézhetnek, kinevethetnek, de akkor a lelkem tiszta, és tudom, hogy én így élek a világban. Nekem ez az életem.
 
 
Te mit vállalsz fel? Hazudsz nekem, vagy elmondod az igazat és tisztelni foglak az őszinteséged miatt.
 
 
Ha leülnénk egy kávé mellé, mit mesélnél el? Hogy adnád elő az életet, amit élsz? Mit mesélnél másokról, akár a közös barátainkról? Én nem foglak kinevetni, csak veled élvezem az életet.

 

loading...


Szólj hozzá Te is!