2024-02-22 02:43:59, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Gyógyszerek

Karapándzsity Kristóf - 2017-12-13 10:00:00
Sors-szinkópa
kezelés gyógyszerek terápia előtt terápia alatt terápia után tünetek rosszullét láz véraláfutás fájdalom nyálkahártya c-vitamin lázmérő

Erről majdnem megfeledkeztem, pedig egy pár szót azért illene ejteni róluk. Orvos nem vagyok, tehát a terápiáim hatóanyagai közül senki ne várjon ide most latin neveket – azokkal különben se lehet vitázni, azokat kapja az ember bent és kész. Most inkább olyanokat írnék le, amik engem végigkísértek az úton, és esetleg segítettek.

Ugyanakkor felhívnám mindenki figyelmét, hogy ezek itt mind szerbiai készítmények, ezeknek is lehet több fajtája, lehet máshol mást ajánlanak, én ezeket használtam/használom. Bizonyosan van mindnek magyarországi megfelelője is, aki ott venné fel a terápiáját, a lényeg, hogy ezek a felmerülő és kezelendő dolgok ezekben az időkben.

Terápia után: hányásra, haspanaszokra általában szokott az ember kapni bent valamit még pár napra, vagy legalábbis felírják neki, hogy vegye meg. Controloc és Rasetron voltak ilyenkor a fő társaim, amik tényleg segítettek enyhíteni a panaszokat.

Mikor a nehezebb kezelést kaptam, és itthon is folyton rosszul voltam, akkor tanácsként a Gastroprazol vagy Panrazol étrend kiegészítőt kaptuk, valamit a Klometol folyamatos jelenlétét.

Terápia alatt: Gyakran járhat lázzal a dolog, így ide a Febricet volt mindig elkészítve.

Véraláfutások: Sajnos óhatatlan, hogy a vénák megsértése előbb-utóbb szép kékre és zöldre fesse az ember kezét, pláne ha sűrűn cserélik a tűt (és van, mikor sűrűn kell). Ilyen esetekre nálunk mindig volt jég a tű kivétele utánra és Hepathrombin.

2017_1206141608_medications-257346_1920.jpg

Ami még a csomag része: Ugye nekem a nyálkahártyám elég szépen kikészült a kezelések alatt, nem tudom, ez mennyire általános, de azt hiszem, a terápia szokott ilyet csinálni. Vérzésre Emofix krémet használtam, ami mindig azonnal elállította a kellemetlen dolgokat. A szájhigiénia is nyilván fontos, hogy ne alakuljanak ki sebek a nyálkahártyán. Akkor nyilván megemlítem még a Paracetamolt, mint fájdalomcsillapítót, néha arra is szükség van, de inkább ezt szokták ajánlani, mint a Brufent, vagy bármilyen más készítményt.

Aztán ugye az én listám még kiegészül a Lorazepam nyugtatóval és a Lata antidepresszánssal. Ezeket nyilván orvossal konzultálva lehet csak megkapni, de van, amikor nem árt a jelenlétük.

Egy lázmérő is sűrűn volt nálam, hogy mindenhol készen tudjak állni a „bevetésre”, ja, és szintén nyálkahártya-üggyel kapcsolatosan azt tudom még elmondani, hogy valamilyen természetes orrspray-készítmény szerintem nyugodtan használható a kiszáradás elkerülése érdekében. Persze csak óvatosan és keveset. Ja, és az 1000g C-vitamin se árt, én napi háromszor szedem.

Direkt nem is mennék bele a homeopátiás részébe a dolognak, ez az, amitől a kórházban általában a legjobban eltiltanak, az embernek valahogy mégis megfordul azért a fejében, gondolkodik rajta, olvas utána. Én azt mondom, az ép ész határain belül, amit az ember jónak érez, és nem okoz vele gondod, azt csinálja. Mi soha nem kezdtünk bele hatalmas, drága gyógyszeres kúrákba, de kipróbáltuk például egy ideig a bűzafű-kivonatot reggelente, valamint immunerősítő cseppeket. Többnyire inkább a természetben bíztam mindig, és citromos italokat, mézes-fokhagymás dolgokat kevergettem ki magamnak, ha azt szerettem volna érezni, hogy teszek valamit az immunrendszeremért. Ki tudhatja, itt mi mennyit ér, a fő, hogy amit jónak látunk és érzünk, azt tegyük is meg magunkért.

2017_1206141608_fever-thermometer-1935504_1920.jpg

loading...


Szólj hozzá Te is!