2020-02-18 14:18:39, Boldog névnapot Bernadett !
Kereés az oldalon

Közel és távol

Graffits Eszter - 2017-07-26 10:00:00
erosFeketePszicho kapcsolat szerelem távkapcsolat távolság elérhetetlen szerelem szerelem fellángolás tűz távkapcsolat nehézségei

Magyarországon általános probléma a fiatalok külföldre vándorlása a jobb megélhetés reményében. Az otthonunktól való távollét nyáron a legmagasabb. Ebben az időszakban még több ember vág neki a világnak, akár egy időszakos munkának külföldön (vagy csak az ország másik végén), illetve megy el nyaralni hátrahagyva a családját és barátait, nem ritka esetben párját/feleségét.  Ilyenkor jogosan merülnek fel kétségek az itthon hagyottak részéről. Legkényesebb témák közé az elhagyatottság és a kapcsolattartás kérdésköre tartozik. Te most tényleg itt hagysz? Neked nem jelentettünk semmit? Hogy fogunk beszélni? - neten. ,,De az nem olyan..."

Nem olyan! Valóban nem ugyanaz, mintha magadba szívhatnád az illatát, vagy megsimogatnád a haját, mikor találkoztok. De tudod, hogy távolról is gondol rád, keres és hiányzol neki is. Csak éppen jelenleg nem vagytok egy helyen. Fizikailag távol van, de lélekben összetartoztok. Hiszen, akinek fontos vagy, felkeres. Érdeklődik irántad és nem hagy magadra.

2017_0720151612_198580664789729748_urpwivrc_c1.jpg

A távolság sok mindenre megtanít. Főleg az emberi kapcsolatokról. Kiderül, hogy igazából ki becsült meg, értékelte a személyiséged, őszinte és egyenes volt hozzád; igaz barát, szerető rokon, hűséges társ, és ki volt az, aki csak kihasznált. Természetesen, miután leléptél semmi hasznodat nem fogja venni így nem is érdeklődik felőled.

A távolság képes megmutatni a kapcsolatok minőségét. Például, ha van egy párod, akivel régóta együtt vagy, de most először tartózkodtok egymástól huzamosabb ideig távol, rámutathat mennyire is mély a kapcsolat.  Nevezhetjük „szakítási karriernek" is. Persze, szépen kezdődik, beszéltek minden nap az első két héten, elmondod mennyire félsz az új helyzettől, fura itt. Aztán, amint elkezded ott az életedet, megismered a várost, elmentek szórakozni, azt veszed észre, hogy, hoppá! Jajj, ma se vettem fel Piroskának a telefont, vagy Piroska nem hívott. Mert te épp söröztél a haverokkal és az angol lányokat stíröltétek. Más környezet, más személyek. Valójában csak a megszokás és a környezet kötött össze titeket. Közhely, viszont igaz; ,,A távollét olyan a szerelemnek, mint a szél a tűznek: a kicsit eloltja, a nagyot még nagyobbra lobbantja."

Valójában a távolság nem számít.  Mindegy, hogy a szomszéd városban, vagy New Yorkban lakik az illető jelenleg, ha tartjátok vele a kapcsolatot és megvan köztetek a szeretet. Mert a szeretet a legnagyobb összetartó erő! Két egymást szerető embert nem választhat el a távolság!

loading...


Szólj hozzá Te is!