2022-08-19 22:42:29, Boldog névnapot Huba !
Kereés az oldalon

Azok a bizonyos napok...

Németh Klaudia - 2017-07-09 10:00:00
Pubi
női baj menstruáció menzesz piros napos ünnep problémás nő női lét havi baj

Könnyedén belevághatnék a cikkbe, de egyszerűen ülök és szegény Lajos jut az eszembe, aki majd ezeket a sorokat átolvassa, jóváhagyja és végig szenvedi, hogy nyelvtanilag rendben legyen. Ne haragudj! 

Miután kinevettem magam, bele is vágok. Vannak ezek a bizonyos napok, amiket nem hívunk a nevükön. 

"Piros betűs ünnep"
"Nőnap"
"A farkas szex ideje" 

Igen. A menstruáció ideje. Amikor a nő elviselhetetlen lesz és a férfitól megkapja, hogy drága asszony neked csak háromszor van problémád: Mikor megvan. Mielőtt megjön és miután elmúlt. Tehát mindig!

Persze minden nő azt gondolja, hogy nem más ezeken a napokon, azonban ha a lelkünk mélyére nézünk, akkor bizony kihat a viselkedésünkre ez az állapot. Ez alapvetően is egy hormonális folyamat. Azonban ezen túl ott van a frusztráció érzése, a félelem, hogy bizonyos nem kívánt foltok jelennek meg rajtunk, a görcsök, a mellek feszülő érzése, a derékfájdalmak, a hőhullámok és a többi. Ebben az állapotban pedig meglehetősen beteg gondolataink tudnak lenni. Többször megfigyeltem, hogy én meglehetősen szélsőséges tudok lenni ebben az állapotban. A nagyon bolond és a nagyon depis sávon mozgok 3-10 nap között. Ez változó.

1. Tuti haragszik és el akar hagyni

A párom biztos lehet benne, hogy a kétségbeesés, a már megint mibajod érzés ezeken a napokon talál meg. Egy félrehúzott száj, egy elsikló tekintet, egy "most nem érek rá" is kizökkent a sajátos komfort érzetemből és pánikba esem, hogy jön a válóper mielőtt hozzá mentem volna. A nap végére viszont meg lehet győzni, hogy nem neki van problémája. 

2. Felmondok vagy kirúgnak

Vannak a menzesz ideje alatt meglehetősen nehéz napok. Amikor szédülök, görcsölök és ezek mellett még nyakig is ülök a munkában. Ekkor nem tudok 100 %-ot nyújtani, rengeteget kell mozognom, mosdóba járni, levegőre, leszedáll a gyógyszer amivel el tudom viselni ezt az egészet. Ilyenkor pedig mindig jön az a remek érzés, hogy engem biztos kirúgnak... vagy felmondok és megelőzöm a problémát. Pedig alaptalan. A munkatársaim 97 %-a nő... tehát pontosan tudják mit érzek.

3. Fagyit, meg csokit, étcsokit, tejcsokit, cukorkát, jégkrémet, krémeset, meg édeset

Szóval rettenetesen felzabálom a havi szénhidrát bevitelem. Ezeken a napokon szükségem van csokoládéra, fagyira, gyümölcsre, krémesre és semmiféle képpen sem cleaneeting kajákra, amire ténylegesen szükségem van. Kegyetlen erő kell visszafognom magam ezeken a napokon. A legjobb, ha be sem megyek a boltba, otthon hagyom a pénztárcám, és hét lakat alá zárom. Ez azért is jó, mert a vásárlás is legtöbbször ezeken a napokon jön rám.

4. Bezzeg a férfiak!

Minden hónap első görcsei hozzák magával a "bezzeg" érzést! Bezzeg a pasiknak nem jön meg. Bezzeg a pasiknak nem fáj a hasuk. Bezzeg a pasik bármikor strandolhatnak. Bezzeg a pasiknak nem kell szőrteleníteniük. Bezzeg a pasik csak felvesznek valamit, és jól néznek ki. Bezzeg a pasiknak bárhogy állhat a hajuk. Bezzeg.... és ez megy napokig. ...bezzeg én....

5. Nincs mit felvennem!

Ez a legnagyobb probléma! Ilyenkor egy nőnek tényleg nincs mit felvennie. Mert ez fehér, az túl világos, ruhát ilyenkor nem veszek, szoknyát ilyenkor nem veszek, hosszabb póló kellene, másik alsónemű, nem veszek zoknit így is melegem van stb...
...és a strand! Ezek a napok a nyár legmelegebb napjai, amikor biztos hogy nem jutok el a vízpartra. 

Összességében mégis hálásak lehetünk ezekért a napokért. Nekem éveken át volt rendszertelen, éveken át volt hatalmas fájdalom, ami ájulásig hatott. Mégis minden egyes alkalomért és fájdalomért hálás vagyok, mert ezt tartja bennem a reményt, hogy egyszer édesanya lehetek!

2017_0615090651_detail-1434536_960_720.jpg

loading...


Szólj hozzá Te is!