2021-12-02 05:35:22, Boldog névnapot Melinda,Vivienn !
Kereés az oldalon

Egynyári kaland 2

Németh Klaudia - 2017-07-17 10:00:00
Pubi
egynyári éjszaka egy éjszakás kaland szerelem plátói szerelem Balaton romantika a Balaton titka Rózsakő

Kemény nap volt ez a mai. A pörgő balatoni nyár mindig kimerít. Biztos, hogy rekord számú vendég volt ma itt a vendéglőben! Ledőlök kicsit, talán egy fél perc ülésért még nem szólnak meg. Tévedek. Már a főnök kiabál- Megérkezett a következő vendég. Indulás!- mérgelődve indulok neki, nem akarom elhinni hogy egyetlen pillanatra sem pihenhet az ember. Azonban a következő pillanatban megláttam őt. A haja csokoládé barna volt, amelyet a nap sugarai aranyra festettek, ajkai vörösek voltak, akár csak a ruhája. Maga volt a tökéletesség. Zavartam néztem körül, de úgy láttam egyedül jött. Vajon tényleg senki sem kísérte el? A francba, nem most kellett volna pihennem, lehet elszalasztottam és a fickója itt ténfereg valahol. Gyorsan felkapom az itallapot és az asztalához sietek. Jó választás, innen a legszebb a kilátás. Egyetlen Martinit kért, amely felbátorított és beláttam, hogy tényleg egyedül jött. 

A szemem sarkából mindig őt lestem. A koktélokat akaratom ellenére túldíszítettem, már-már giccsesnek éreztem, de nem tehettem róla. Magával ragadott a csodálatos bája. A következő pillanatban harcsapaprikást kért túrós csuszával. El sem hiszem! Egy nő, aki végre nem salátát kér, hanem élvezni akarja az életet! Csodálatos kilátás, csodálatos helyen, remek íz orgiák. Én pedig kevés vagyok neki, ebben biztos vagyok. Órákon át ült ott egyedül, és magába szívta a táj szépségét. Csendesnek tűnt, és a félelem egyre inkább elhatalmaskodott rajtam. Lassan zárunk, mennie kell és talán soha többet nem látom majd. Bátortalanul elvesztett reménnyel mentem hozzá közelebb, és ő hírtelen megfordult. Gyönyörű mélybarna szemei most először néztek rám, mélyen bele a szemembe. Talán fel sem fogtam mit mondd, csak a szája mozgását figyeltem, a hófehér mosolyát és papírra írtam mit is szeretne. Berohantam és rettegve néztem a lapra mit is rendelt. Rám bízta a döntést. Brownie! Még kevés helyen kapni, de remek az ízvilága. Kicsit fojtós, de eperlekvárral leöntve remek az ízek harmóniája. Magam válogattam ki az epreket, a szedret. Percekig kerestem a legszebbeket, hogy a tányér legalább annyira tökéletes legyen, mint ő. A mai borravalómat neki szenteltem és apámék borából is vittem neki egy pohárral. 

Az étterem ajándéka... Hogy mondhattam ekkora esztelenséget? Miért nem mondtam, hogy én voltam, hogy szeretném, ha legközelebb velem vacsorázna. Ha bejárná velem a Balaton összes városát és megmutathatnám neki milyen csodálatos az élet. De ő elment. Útnak eredt, mi pedig zártunk. Zárás után rohantam a taxishoz, biztos voltam benne, hogy ha taxival ment, azt tudni fogják. Őt nem felejtik el. Viszont senki sem emlékezett rá, így rohanni kezdtem. Úgy ahogy a lábaim bírták, majd orra estem a meredek lejtőn lefelé, de nem érdekelt, nem akartam elveszteni őt. 

Alig akartam elhinni, hogy utolértem. Egy pillanatra megálltam és erőt gyűjtöttem, majd meggyőztem magam, hogy semmit sem vesztek azzal ha megszólítom. Az út lefelé vezet, talán megkedvel mire leérünk. Így is lett. Zavaromban be sem állt a szám. Ő pedig csak csendesen mosolygott rám. Az éjszaka helyi zenészekre mulattunk a mólónál. Áramvonalas teste maga volt a zene megtestesülése, a haja libbenése, ahogy az arcomhoz ért leírhatatlan érzés volt, amibe az egész testem beleremegett. Elkapott a hév és a magasba dobtam, karommal átfontam a derekát és pörgettem őt az éjszakában. Akaratom ellenére csókoltam a nyakába és szívtam magamba az illatát. Azt a lágy levendula illatot, amit még ma is érzek. 

Hatvan év telt el, de arra a csókra még mindig emlékszem. Azt mondtam másnap találkozunk, de az apám azon az éjjelen meghalt és én az anyám mellett virrasztottam. Harmad nap már hiába mentem nem volt ott. Soha nem tudtam meg hol él, mi volt a neve. Akarom hinni, hogy boldog. Soha nem tudtam elfelejteni őt, és nem is talált rám a szerelem. Minden évben a nyári éjszakákat a mólón ülve töltöttem el. Soha többet nem láttam. Borász lettem, és befejeztem, amit az apám elkezdett. Félbehagytam az egyetemet és minden évben azon a napon azon gondolkodom, hogy mi lett volna ha valóra válik azaz egynyári szerelem...

2017_0615074535_lake-balaton-174740_960_720.jpg

Mivel minden történetnek két oldala van így ismerd meg a másik oldalt is: Kattints ide! 

loading...


Szólj hozzá Te is!