2021-06-24 23:50:41, Boldog névnapot Iván !
Kereés az oldalon

Gárdisták ógörög ragozással vegzálták a helyi piréz kisebbséget.

Pásztor Dániel - 2019-05-21 10:00:00
Beszéljünk másról
szatíra vicc vegzálás gárda

2019. május 35. Bulvár Kund, Lejárt szavatosságú hírek rovat

Gárdisták ógörög ragozással vegzálták a helyi piréz kisebbséget.

Május 35-én görög nyelvtankönyvvel masírozó szélsőaorisztoszi eszméket valló klasszika-filológus gárdisták lepték el Osztályismétlőpuszta főutcáját. A felvonuló tömeg kifejezetten a falu nyomortelepének irányába haladt, hogy erős perfektum demonstrációval megfélemlítsék a helyi kisebbséget, és törvénytelen filológai eszközökkel ragozásra kényszerítsék a piréz lakosságot. A minden áron szétnyújtott augmentum veszélyes eszme jegyében semmilyen igeosztályozástól nem riadtak vissza a fanatizált gárdisták. Ha a polgármester nem lép közbe, végrehajtották volna a pirézeken a Végső Genitivus Absolutust. 

Az egyik áldozat így nyilatkozott:

- Az egyik egyetemi professzor betört hozzám és a gyerekekhez, és ismeretlen nyelven, a sátán nyelvén megátkozta a házunkat, majd mindannyiunkat valódi magánhangzó tővel kényszerített ragozásra- nyilatkozta a megrémült nő.

Egy másik áldozat pedig így nyilatkozott:

- Azt kiáltozták, és üvöltötték felénk, hogy ha nem tanulunk meg ragozni, örökre kitörölnek bennünket a nyelvcsaládból.

Egyes lakosok annyira megrémültek, hogy többen megpróbálták önkezűleg levágni a toldalékot a szótövükről. A grammatikapárti polgármester, miután közbe lépett, azon igetőszakadásban hívta a hangtörvényeket betartató rendőrséget, akik meg is jelentek, mint mozgónű többes szám harmadik személyben, de nem tudták megtenni a feljelentést, mert senki sem tudta bizonyítani a perfekta reduplicatio tényét, a tanúk pedig nem merték tovább fokozni a melléknevet. 

A gárdisták, hogy szimbolikusan is kifejezzék brutalitásra is kész indulatukat, mindenki előtt rituálisan kivágták a pirézek nyelvi fáját! De a rendőrség mégis ismeretlen tettes ellen nyomoz! BOTRÁNY!

 

loading...


Szólj hozzá Te is!